10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCea mai mare 'oră' de Kangoo Jumps din lume, la Oradea

Cea mai mare ‘oră’ de Kangoo Jumps din lume, la Oradea

“Urmează să analizeze dacă cei din public nu s-au oprit, cu dronele şi cu toate celelalte, după care cei de la Guinness, reprezentaţi astăzi aici de doi membri, ne vor acredita recordul şi ne vor anunţa că a fost inclus în Cartea Recordurilor”, a declarat, după încheierea orei, medicul Alin Iova, din echipa organizatoare KAPO.

Încercarea de doborâre a recordului mondial la cea mai mare “oră” de kangoo, care a început la ora 13, a cuprins zece minute de încălzire, 32 minute de sărituri în mod continuu şi zece minute de relaxare.

“Avem şanse să intrăm în Cartea Recordurilor! Din numărătoarea noastră avem 1.500 de tricouri, care s-au dat toate, dar au fost persoane care au participat chiar şi fără tricourile de la noi”, a precizat Alin Iova.

O mare de oameni, îmbrăcaţi în tricouri roşii, galbene şi albastre, aşezaţi pe sectoare pentru a forma un mare tricolor, au luat startul acestei provocări, pe o vreme frumoasă, caldă. Pentru a fi mai uşor de supravegheat, participanţii au fost compartimentaţi simbolic în zone de câte 50 de persoane, tot evenimentul fiind filmat cu camere video, drone etc. Înregistrările vor fi trimise la Guinness, ca material doveditor.

Organizatorii au desemnat o echipă de oficialităţi sportive care a monitorizat atent desfăşurarea orei, prin cronometrarea fiecărei părţi. Alături de arbitrul internaţional de fotbal Octavian Şovre s-au aflat multipla campioană la atletism Ligia Bara, preşedinta Federaţiei Române de Karate Kyokushin, Anca Wallmen, multiplă campioană europeană şi profesorul de atletism Marius Marinău.

Cele zece minute de încălzire au fost conduse, de pe scenă, de antrenoarea Kinga Sebesteny şi dr. Ligia Burtă, fiecare avându-i alături pe cei doi copii şi, respectiv, deja tineri adulţi care iubesc mişcarea, împreună cu medicii Alin Iova şi Puşa Dorina Fărcaş.

“Ne bucurăm de numărul extraordinar de oameni care au răspuns acestei iniţiative. Am înţeles că sunt aproape 1.700 de participanţi. Pentru oraşul Oradea este ceva inedit să intrăm în Cartea Recordurilor. Văd o mare de zâmbete, cu toate că este un efort destul de intens, într-o căldură oarecum atipică. Sunt fericit să fiu astăzi aici”, a declarat, pentru AGERPRES, Octavian Şovre.

A urmat o intensă jumătate de oră de sărituri, condusă de iniţiatoarea acestui eveniment, Kinga Sebesteny, care a ştiut să alterneze săriturile, mai dificile sau mai uşoare, astfel încât să existe o mişcare continuă.

La finalul orei, antrenoarea Kinga Sebesteny a căzut în genunchi pe scenă, mulţumind mulţimii de participanţi şi sportivi, printre care unii, destul de numeroşi, au încălţat pentru prima dată ghetele rebound.

“Eu am venit azi din străinătate şi m-am trezit în zori de zi să străbat cei 700 de kilometri ca să ajung acasă, la Oradea. Nu puteam rata marele eveniment mare “OraDeA bate recordul”. Suntem aproape 1.700 şi cu deja 1.300 putem intra în Cartea Recordurilor”, a spus, cu însufleţire, Carmen Vasile, citată de Agerpres.

Iniţiativa aparţine echipei KAPO – Sănătate pe ghete, formată din Kinga Sebestyen şi medicii Alin Iova, Puşa Dorina Fărcaş şi Olivia Burtă, care derulează în Oradea un studiu ce demonstrează îmbunătăţirea stării de sănătate prin exerciţii Kangoo Jumps. În acest eveniment s-au implicat ca parteneri, instituţii şi organizaţii de nivel local şi naţional, unindu-şi forţele pentru realizarea acestui record mondial.

Cea mai mare “oră” de Kangoo Jumps din istorie a avut loc în cadrul Kangoo Jumps Festival, un eveniment derulat pe parcursul întregului weekend în Oradea, care a inclus workshopuri pentru instructori şi traineri, conferinţa medicală KAPO – Sănătate pe Ghete, masterclassuri cu prezentatori naţionali şi internaţionali din mai multe ţări şi concurs de coregrafie între instructori şi echipele lor din ţară şi străinătate.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă