11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCampionatul Greciei a fost suspendat după ultimele violenţe

Campionatul Greciei a fost suspendat după ultimele violenţe

”Am decis să suspendăm campionatul”, a declarat Secretarul de stat pentru Sporturi, Georgios Vasiliadis, la finalul unei reuniuni guvernamentale de urgenţă. Meciurile ”nu se vor disputa până când nu va fi stabilit un nou cadru, convenit de toată lumea”, a mai spus oficialul, subliniind că autorităţile de la Atena sunt în contact cu Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

Preşedintele clubului PAOK, omul de afaceri eleno-rus Ivan Savvidis, a intrat pe gazon după ce fundaşul capverdian Fernando Varela (ex-Steaua) a înscris un gol ce părea să aducă victoria echipei sale, însă arbitrul Georgios Kominos nu l-a validat, considerându-l din ofsaid.

Savvidis intrat pe teren urmat de membri ai staff-ului său pentru a-i cere socoteală arbitrului şi a cere, conform presei, jucătorilor săi să nu mai reia jocul. Conform imaginilor prezentate la TV, Savvidis purta la centură un pistol.

Arbitrul Kominos a modificat apoi decizia, acordând gol valabil lui PAOK, care i-ar fi adus primul loc în clasamentul Superligii prin victoria cu 1-0.

Dar centralul nu a reuşit apoi să convingă jucătorii lui AEK Atena să revină pe teren pentru ca meciul să se încheie regulamentar. Jucătorii echipei oaspete au revenit la vestiare, temându-se pentru propria lor securitate şi acuzându-l pe Savvidis că a atacat un responsabil al lui AEK, pe Vasilis Dimitriadis.

În cursul zilei de duminică, Comisia de apel a Federaţiei decisese să anuleze penalizarea de trei puncte dictată de Comisia de Disciplină împotriva clubului PAOK, după meciul anulat cu Olympiakos, la care antrenorul echipei din Pireu, Oscar Garcia, fusese lovit cu o rolă de hârtie igienică aruncată din tribune.

Comisia de Apel a decis, totodată, să anuleze sancţiunea care îi impunea lui PAOK să dispute următoarele două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise. Rezultatul meciului, victiorie acordată la “masa verde” cu scorul de 3-0 în favoarea lui Olympiakos, a fost menţinut, la fel ca şi amenda de 30.000 de euro dictată împotriva lui PAOK.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă