13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportBurleanu: „Nu e o decizie bazată doar pe fler”

Burleanu: „Nu e o decizie bazată doar pe fler”

Potrivit președintelui FRF, în luarea deciziei a cântărit foarte mult și faptul că fostul decar al naționalei şi-a dorit foarte mult acest post. Burleanu a menționat că vrea ca Adrian Mutu să aibă aceleaşi performanţe ca şi predecesorul său, Mirel Rădoi. „Au fost discuţii cu mai mulţi posibili candidaţi, dar cel care a întrunit condiţiile a fost Adrian Mutu, care şi-a dorit foarte mult, ambiţia şi personalitatea lui şi-au spus cuvântul. Presiunea va fi mai mare după ultimele performanţe. Ne dorim să avem aceleaşi rezultate ca şi cu Mirel Rădoi şi să fi fost la fel de inspiraţi. Rădoi era în aceeaşi situaţie ca şi Adrian Mutu şi a făcut-o foarte bine. Cred că ceea ce a mai contat a fost faptul că Adrian Mutu a lucrat ca director sportiv la loturile naţionale şi cunoştea foarte bine toate procedurile interne, filozofia pe care o avem la nivelul loturilor naţionale. Ne dorim să fi fost inspiraţi şi să ne calificăm din nou la un campionat european. Nu a fost o decizie bazată doar pe fler”, a afirmat Răzvan Burleanu.

Ca obiectiv pe termen scurt, „Briliantul” va trebui să ducă echipa națională Under 21 la Europeanul găzduit de Ungaria și Slovenia, din 2021. „Adrian Mutu este antrenorul care trebuie să califice naţionala de tineret la următorul Campionat European din 2021. Am avut o discuţie preliminară cu el pentru putea prezenta obiectivele, care este staff-ul pe care îl va avea şi toate condiţiile în care va colabora cu Federaţia Română de Fotbal”, a mai spus Burleanu.

Președintele FRF nu a specificat nimic în privința prezenței noului antrenor la Olimpiada de la Tokyo, acolo unde Mirel Rădoi și-a manifestat dorința de a sta pe banca tehnică a tricolorilor.

Adrian Mutu va debuta la „cârma” naţionalei de tineret în 31 martie, cu un meci foarte dificil împotriva Danemarcei, principala adversară a României în lupta pentru calificarea la Euro 2021.

56 de ani au trecut de la ultima participare a naționalei României de fotbal la Jocurile Olimpice.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...

Preliminarii EURO U21. Naționala de tineret, victorie in extremis în Armenia

Selecționata Under 21 a României s-a impus cu 1-0 pe terenul Armeniei, grație unui gol marcat în minutul 90, și continuă cursa de calificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă