15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportATP Cup: Tim Henman, numit căpitanul Marii Britanii

ATP Cup: Tim Henman, numit căpitanul Marii Britanii

Henman (45 ani), care a fost de şase ori semifinalist la turnee de Mare Şlem, a fost ales în această calitate de fostul nr. 1 mondial, Andy Murray.

”Nu mă aşteptam la această nominalizare. Andy mi-a trimis la un moment dat însă un mesaj şi m-a întrebat ce aş spune despre aşa ceva. Atunci am realizat că este ceva serios. Este pentru prima oară când sunt căpitan al unei echipe. Sunt nerăbdător să înceapă această competiţie, însă pentru mine este ceva temporar. Am angajamente şi în alte parteneriate”, a declarat Henman, comentator la TV al turneelor de la Wimbledon şi US Open.

Marea Britanie se află în grupa C la ATP Cup alături de Belgia, Elveţia şi Republica Moldova, meciurile urmând să aibă loc la Sydney.

Aşa cum se ştie, germanul Boris Becker, câştigătorul a şase titluri de Mare Şlem, a fost desemnat căpitanul echipei ţării sale la ediţia inaugurală a competiţiei ATP Cup, Marat Safin va conduce la rândul său echipa Rusiei, în timp un alt fost lider al clasamentului ATP, austriacul Thomas Muster, va fi căpitanul echipei ţării sale la acest turneu.

La prima ediţie a ATP Cup, programată în perioada 3-12 ianuarie, vor participa în total 24 de echipe, repartizate în şase grupe. Câştigătoarele celor şase grupe şi cele mai bune două echipe clasate pe locul secund vor participa la turneul final de la Sydney.

Fiecare confruntare din cadrul ATP Cup cuprinde două meciuri de simplu şi unul de dublu.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă