11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialJustițieTopul celor mai cautati romani prin Interpol

Topul celor mai cautati romani prin Interpol

Au talharit, au omorat, au jefuit in tara sau in strainatate si si-au incercat norocul prin simpla disparitie. Unora le-a mers, altora nu. Iata topul celor mai cautati romani din lume, realizat de Antena 3 pe baza informatiilor Interpol. Cel mai tanar are 21 de ani, iar cel mai in varsta fugar are 60 de ani. Ii desparte o viata de om, dar ii apropie una de fugar.

Lista se deschide cu Ioan Clamparu, de 39 de ani, condamnat pentru crima organizata. El a fost liderul uneia dintre cele mai puternice retele de traficanti de persoane din Romania. Trimis in judecata, in lipsa, Clamparu este acuzat de initiere si constituire a unui grup criminal organizat in scopul comiterii unor infractiuni grave, una dintre cele mai grave infractiuni prevazute de legislatia romana, si de proxenetism.

Omar Hayssam, de 44 de ani, dat in urmarire internationala pentru terorism. Procurorii au decis, in octombrie 2005, trimiterea in judecata a omului de afaceri sirian Omar Hayssam in dosarul in care este acuzat de fapte de terorism. Anchetatorii au stabilit ca este vinovat de constituirea si finantarea grupului terorist care i-a rapit, in Irak, pe cei trei jurnalisti romani, Ovidiu Ohanesian, Marie-Jeanne Ion si Sorin Miscoci.

Popa Nicolae, de 43 de ani, nascut in Valcea, este acuzat de frauda. Mandatul de arestare este emis de procurorii Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie din Romania. Fost membru in Consiliul de Conducere al SOV Invest, a fost implicat in scandalul Fondului National de Investitii, prin intermediul caruia numerosi romani deponenti au fost prejudiciati cu peste o mie de miliarde de lei.

S.D.P., de 21 de ani, acuzat de Curtea Federala din Minneapolis de furt de informatii bancare si personale de la mii de cetateni americani. S. D. P. din Shelby Township, Michigan, este acuzat de furt de identitate si de posesia a cel putin 15 dispozitive cu ajutorul carora colecta fraudulos informatii pe Internet. Potrivit anchetatorilor, in perioada mai 2004 – februarie 2007, S.D.P. ar fi folosit doua conturi de email Yahoo si mai multe web site-uri false, programate sa culeaga numerele cartilor de credit si alte informatii personale.

Suciu Ioan, de 60 de ani, nascut in Bucuresti. Fost comandant al Tribunalului Bucuresti, comandorul Ioan Suciu, a fost implicat in primavara lui 1998 in scandalul Tigareta II, privind descarcarea a 3.000 de baxuri de tigari de contrabanda pe Aeroportul Otopeni. Tribunalul Militar l-a condamnat initial la 14 ani de inchisoare pe Suciu, dupa care pedeapsa i-a fost micsorata la opt ani dupa gratii. A fost acuzat de frauda, instigare la frauda si crima organizata.

Urmeaza Enoche Doina, care la 34 de ani este cautata sub acuzatia de frauda, de tribunalul din New York, SUA.

Ion Nicolae, de 44 de ani, este acuzat de crima, mandatul de arestare fiind emis de Tribunalul Arad.

Georgescu Christinel Teddy, de 46 de ani, cautat pentru trafic de droguri.

Tanase Maria, de 28 de ani, acuzata de complicitate la rapire.

Pe lista celor cautati prin Interpol mai apar si doua persoane cu cetatenie dubla. Pascal Marina, de 29 de ani, este nascuta in Chisinau, Republica Moldova, si este acuzata de Tribunalul din Chisinau pentru omor si complicitate la rapire. Nicolae Condurache, nascut la Nisporeni in Republica Moldova, are 37 de ani si este acuzat de Tribunalul din Orhei, Republica Moldova, pentru crima.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă