10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTăriceanu, despre Tudorel Toader: Nu trebuie să judecăm noi ce trebuia să...

Tăriceanu, despre Tudorel Toader: Nu trebuie să judecăm noi ce trebuia să facă ministrul

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declară că nu parlamentarii trebuie să „judece” activitatea ministrului Justiției, atât în ceea ce privește concluziile raportului de evaluare a procurorilor-șefi, cât și proiectele de modificare a Codurilor penale, prezentate astăzi, potrivit Digi24.

„Cred că are, așa cum a spus și prim-ministrul, toată libertatea de acțiune în domeniul pe care îl păstorește”, a declarat Tăriceanu.

ntrebat dacă este de acord cu concluziile raportului de evaluare a activității procurorului general și procurorului-șef al DNA, co-liderul ALDE a precizat: „Eu cred că raportul este important prin faptul că subliniază, încă o dată, din partea ministrului Justiției, după decizia Curții Constituționale, acolo unde DNA a acționat greșit, neconstituțional. A explicat foarte bine, pe înțelesul tuturor, astfel încât astfel de lucruri să nu se mai petreacă”, a continuat Tăriceanu. Acesta a mai spus că apreciază raportul prezentat de Tudorel Toader drept „foarte util” și „un avertisment serios”.

Întrebat dacă concluziile raportului ar fi trebuit să reflecte mai bine conținutul documentului, Tăriceanu a răspuns tranșant: „Nu trebuie să judecăm noi ce trebuia să facă ministrul, dacă vrem să respectăm separația puterilor în stat, cred că acesta este un bun exemplu. Noi, Parlamentul, trebuie să respectăm rolul pe care îl are Executivul”.

Cât despre proiectele lui Tudorel Toader de modificare a legislației, co-liderul ALDE a precizat că, în momentul în care pachetul de legi va veni la Parlament, „sigur vom avea o discuție, dacă domnia sa consideră”.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă