Magistratul Barbălată îi avertiza pe suspecţi că le sunt ascultate telefoanele

de Cristi Ciuperca , 20 august 2012
georgeta barbalata

Unul dintre prietenii foarte apropiaţi ai fostului şef al filialei din Ilfov al serviciului secret al Ministerului de Interne a povestit anchetatorilor de la DNA cum folosea Vlad Mihai informaţiile clasificate. Potrivit surselor RL, prietenul fostului şef al SIPI Ilfov, care juca rolul de intermediar, lucra în mediul privat. Astfel, procurorii au aflat "noutăţi" şi despre judecătoarea Georgeta Barbălată, devenită celebră după ce s-a aflat că-şi făcea vacanţa împreună cu un vietnamez acuzat de spălare de bani.

Citeşte şi Georgeta Barbălată, acuzată de divulgare de informaţii în cauze privind siguranţa naţională

Dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie îi anchetează pe procurorii George Bălan şi Marcel Sîmpetru, judecătoarea Georgeta Barbălată de la Curtea Supremă şi pe Vlad Mihai, fostul şef al filialei din Ilfov al serviciului secret al Ministerului de Interne (DGIPI) scoate la iveală lucruri surprinzătoare. Anchetatorii au reuşit să-l convingă pe unul din apropiaţii lui Vlad Mihai să facă un autodenunţ în care să le vorbească despre modul în care fostul şef al DGIPI Ilfov folosea ilegal informaţii clasificate alături de apropiaţii săi. În baza acestui denunţ anchetatorii au extins urmărirea penală faţă de judecătoarea Georgeta Barbălată pentru divulgarea unor informaţii din sfera secretului de stat. Practic, anchetatorii au ajuns la concluzia că magistratul, prin intermediul luiVlad Mihai, i-a avertizat pe şeful Gărzii Financiare Ilfov, Robert Rusu şi pe preşedintele CJ Ilfov, Cristache Rădulescu că pe numele lor există un mandat de monitorizare a convorbirilor telefonice. Potrivit unor surse judiciare, în dosarul de la DNA mai apare numele a doi judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în afară de Barbălată, unul dintre cei doi fiind Luiza Păun de la Secţia de Contencios Administrativ.

Cum îşi anunţa Vlad Mihai prietenii că sunt interceptaţi

Surse judiciare au explicat cum ar fi procedat Vlad Mihai atunci când trebuia să îşi anunţe prietenii de ceva. "Datorită funcţiei sale Mihai nu putea risca foarte mult. El avea un om de încredere. Acesta era trimis la persoanele care trebuiau anunţate. Acum, apropiatul lui Mihai a recunoscut în faţa procurorilor şi a descris pe larg acest mod de operare", au explicat sursele judiciare. Aceleaşi surse au explicat că apropiatul lui Vlad Mihai nu ar lucra în sistemul de stat ci în mediul privat.

Sîmpetru şi Bălan, chemaţi la audieri

Luni la audierile de la DNA au fost chemaţi procurorii Marcel Sîmpetru şi George Bălan. Cei doi au fost întrebaţi dacă îl cunosc pe prietenul lui Vlad Mihai şi dacă au primit vreo informaţie de la el. Totodată, la audieri era aşteptat şi fostul şef al DGIPI Ilfov şi magistratul Georgeta Barbălată. Iniţial, aceasta fusese acuzată doar de favorizarea infractorului după ce s-ar fi întâlnit cu Vlad Mihai pe o stradă din zona Dorobanţi (Bucureşti) şi l-ar fi anunţat despre faptul că procurorii DNA urmează să-i facă o percheziţie. Marcel Sâmpetru şi George Bălan sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie de faptul că ar fi folosit ilegal informaţii nedestinate publicităţii pentru a dobândi funcţii de conducere în Ministerul Public.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design