Hitler s-a refugiat în America? Un document declasificat de CIA susține că liderul nazist n-a murit în 1945

de Mihai Diac , 01 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 16:28, 01 noiembrie 2017
Foto Arhivă

Un document recent declasificat de CIA pare să indice faptul că Adolf Hitler, liderul Germaniei naziste, n-ar fi murit la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Documentul din arhiva CIA, datat 3 octombrie 1955 (la zece ani după sinuciderea oficială a lui Hitler), susține că un agent CIA având numele de cod CIMELODY-3 a raportat, la data de 29 septembrie 1955, că a fost contactat "de un prieten de încredere care a servit sub comanda lui și care trăiește în prezent la Maracaibo (Venezuela)".

Prietenul, a cărui identitate nu este dezvăluită, ar fi aflat de un fost ofițer SS, numit Phillip Citroen, în septembrie 1955, că "Adolf Hitler este încă în viață". Potrivit acestuia, la acel moment Hitler se ascundea în Columbia.

Ofițerul Philip Citroen s-ar fi întâlnit cu Hitler în Columbia în anul 1954 și chiar ar fi fost fotografiat împreună cu acesta. Fotografia a fost atașată documentului CIA recent declasificat, iar pe spatele pozei apare următoarea mențiune: "Adolf Schrittelmayor, Tunga, Colombia, 1954".

Ulterior, în ianuarie 1955, persoana despre care se spune că era Hitler s-ar fi mutat din Columbia în Argentina.

 

Comentarii

 • Dragos Chiva

  04 noiembrie 2017 9:10

  Este posibil ca cel care a facut declaratia sa sufere de o boala psihica, nu stiu, nu sunt sigur, nu ma pronunt. Dar cei care au declasificat documentul sunt absolut sigur ca sufera de o astfel de afectiune.

  raspunde comentariului
 • 3cce Arianuss

  01 noiembrie 2017 18:50

  Adică carevasăzică la ultima împărtășanie, Maria Magdalena, pardon, Eva Braun, i-a servit Fuhrerului cuminecătura strategică și după un pui de somn s-a trezit în Împărăția Kurcubeului?! Ecce Imposibil.

  raspunde comentariului
 • gogu

  01 noiembrie 2017 17:50

  In epoca de aur, 1959, un tip a facut gestul din poza in chip de gluma si a luat 10 ani munca silnica.

  raspunde comentariului
 • agip

  01 noiembrie 2017 17:47

  Sunt organizatii platite sa caute nazisti, care nu vor sa accepte ca s-a terminat vanatoarea.Toate nenorocirile provin din faptul ca un zidar care trambitand nationalismul a ajuns la conducere, un sfertodoct care se credea geniu. A tradat Romania sustinand Ungaria cu pretentii teritoriale si rusii cu pactul cu Molotov cedand Basarabia.

  raspunde comentariului
 • D

  01 noiembrie 2017 16:55

  Nu se dorea satisfacerea lui Stalin sau ponegrirea lui ,desi a vrut sa moara pt natia lui oameni apropiati au decis ca nu e oportun daca au alternativa sperand oarecum la o revenire sau intoarcere a sortii.Asta a facut insa sa se sinucida f multi apropiati ai fuhrerului.Sinuciderile capatau o si mai mare amploare odata cu inaintarea bolsevicilor spre Cancelarie lupte ce s-au dat cam 5 saptamani.Asta a ajutat pe Stalin sa creada ca s-a sinucis si sa termine ca altfel cum gandea Hitlernu-si putea proclama victoria.Nu s-a putut intoarce soarta razboiului din exil insa o mare parte din comandament a fost scapat,alta suicis si alta judecat si ucis.

  raspunde comentariului
 • D

  01 noiembrie 2017 16:39

  A avut mai multe locatii si era mutat mereu desi Argentina era locatia optima traia mai mult in Brazilia.Optiuni au fost si in Asia insa din cauza limbiii si rasei putea fi descoperit.A fost scos cu avion,masina ,submarin,masini.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design