EXCLUSIV RL WEEKEND PLUS: Atomicul Kim, o analiză despre pericolul nuclear care ameninţă lumea

de Rl online , 20 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 17:50, 20 aprilie 2017
EXCLUSIV RL WEEKEND PLUS: Atomicul Kim, o analiză despre pericolul nuclear care ameninţă lumea

„România liberă” îți oferă vineri 56 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Atomicul Kim

Este sau nu este Coreea de Nord un pericol nuclear?  Pentru a fi un pericol real, nu doar la nivel declarativ, regimul de la Phenian trebuie să-și demonstreze determinarea de a folosi armele nucleare la propriu sau doar ca „element de forță” la nivelul negocierilor internaționale.

Lăsând la o parte toate amenințările verbale stufoase la adresa inamicului preferențial, SUA, în timp, dinastia Kim și-a dovedit determinarea de a obține rachete balistice perfomante, de a-și dezvolta și testa un program nuclear militar. Având în vedere mentalitatea absolut năucitoare a liderului de la Phenian, un amestec de mitologie cu devoțiune militară, un cocktail foarte periculos, cine n-ar lua în serios amenințarea nord-coreeană?

Coreea de Nord deține cel puțin 1.000 de rachete de diferite tipuri, dintre care unele au raza de acțiune mai mare de 3.000 de kilometri. Analiștii militari americani și sud-coreeni susțin că armata nord-coreeană deține arme chimice și bacteriologice, estimându-se a avea între 2.500 și 5.000 de tone de anthrax, gaz mustar, gaz sarin, fosgen și agenți care provoacă botulism.

RL Weekend Plus vă prezintă, pe patru pagini, o analiză profundă cu privire la pericolul nuclear care ameninţă tot mai mult planeta.

 


Ce mai puteți citi în RL Weekend Plus

De ce ne sperie tinerii de azi

Dragoș Iliescu este profesor universitar la Facultatea de psihologie a Universității București. Într-un interviul pentru RL, doctorul în psihologie  susține că  evoluția tinerei generații se datorează, cel puțin în parte, presiunii tehnologice.

„Creșterea inteligenței ține de faptul că acești copii sunt provocati intelectual de la vârste mai fragede: acum trei decenii, copiii se jucau cu cuburi, acum o fac prin intermediul jocurilor 3D pe tablete; evident că, acest aspect, le dă un avans în dezvoltarea intelectuală“, arată profesorul.

Soluţii actuale pentru casele neoromâneşti

În ceea ce priveşte casele, şi în general construcţiile, din ţara noastră, finele secolului XIX este marcat în special de influențe provenind din vest, îmbinate cu elemente orientale anterioare acestei perioade. Valoarea arhitecturală a clădirilor construite în această perioadă constă tocmai în modul armonios și original în care aceste influențe au fost asimilate și reinterpretate pe plan local, un eclectism intrigant și, în acelaşi timp, extrem de bogat prin diversitate.

România liberă, confiscată de comunişti

Ziarul „România liberă“ a fost confiscat de comuniști în 1943, aceştia tipărind primul număr în ilegalitate în 28 ianuarie. Redactorul responsabil era Grigore Preoteasa, un jurnalist arestat de mai multe ori din cauza orientării sale politice de stânga și care a murit într-un accident de avion, în 1957, în Rusia. În același avion, s-a aflat și Nicolae Ceaușescu, care a scăpat cu viață, fratele său relatându-i unui jurnalist RL despre incident.

RL Weekend Plus, disponibil de vineri până duminică, la chioşcuri şi prin abonamente.

Comentarii

 • Gotham Shield

  23 aprilie 2017 11:05

  Chiloți de tablă își croiește, la duș strategic se-ndoiește, degetu-n kur și-l adâncește, apoi urgent învinuiește, arătătorul nu greșește.

  raspunde comentariului
 • Kumminecăturile Gemmene

  23 aprilie 2017 8:28

  Alf iubește, axa kurcubeului nu o belește, iar vaselină nu risipește...

  raspunde comentariului
 • Ecce NOTW

  22 aprilie 2017 22:28

  Alf pregătește sonda annală... fără vaselină internațională

  raspunde comentariului
 • Alf

  21 aprilie 2017 9:48

  Pitigrasul ăsta dement se pare că detestă asa de mult propria tara încât face toate acrobatiile ca să o radă de pe harta lumii.

  raspunde comentariului
 • US of Gay

  20 aprilie 2017 23:35

  Strategic reach around from Captain Arianus only!

  raspunde comentariului
 • Ecce Dicktatura

  20 aprilie 2017 22:41

  După ce îl sodomizează pe Little Kim, kuriștii vor analiza profund kurcubeul oricărui minor care îndrăznește să-și facă o labbă neautorizată și îi vor tăia automat alocația.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design