12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Rachete radioactive ascunse la 30 km de Chişinău

Exclusiv RL PRINT: Rachete radioactive ascunse la 30 km de Chişinău

„România liberă” îți oferă miercuri 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Rachete radioactive ascunse la 30 km de Chişinău

Zeci de rachete cu încărcătură radioactivă au fost produse de către regimul separatist din Transnistria în timpul războiului de pe Nistru din 1992, conform unor documente deținute de România liberă. O parte dintre rachete ar fi fost îngropate într-o mină de piatră. Zona este cunoscută ca fiind una cu o incidență mare a cancerului.

Ion Leahu, fost angajat al Ministerului Securităţii Naţionale al Republicii Moldova (în prezent, Serviciul de Informații și Securitate), s-a ocupat de investigarea acestui caz. „În general, atitudinea statului și a Ministerului Securităţii Naţionale a fost foarte, foarte neglijentă”, își amintește Leahu.

EXCLUSIV. Comisia SRI deschide condică de reclamaţii

Comisia SRI, condusă de senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a pregătit un regulament nou care, printre altele, obligă cadrele acestui serviciu să se prezinte la audieri dacă sunt invitate. În plus, vor fi analizate și cercetate, la cererea comisiilor de apărare, sesizările cetățenilor care „se consideră lezați în drepturile și libertățile lor, prin mijloacele de obținere a informațiilor privind securitatea națională”. Modificările apar după ce comisia a audiat-o recent pe Andreea Cosma, deputat PSD, trimisă în judecată de către DNA.

SUA și Rusia și-au dat mâna în Siria

Casa Albă începe să se îngrijoreze de cooperarea militară tacită din Siria a armatei americane și a celei rusești, în urma evenimentelor din ultimele două zile. Aviația rusească a distrus, în trei raiduri aeriene, cel mai mare spital din orașul Maarat al-Nouman, din nordul Siriei, luându-l la țintă în mod deliberat.  Ieri, aviația siriană, sprijinită de ruși, a atacat cu gaz sarin un alt oraș.

 

Ce mai puteți citi în ziar

Tot mai puţini bani pentru cercetare în următorii trei ani

Una dintre schimbările majore făcute de guvernul Grindeanu a fost separarea Ministerului Educației de Ministerul Cercetării și Inovării. Prin urmare, această din urmă instituţie a primit un buget propriu începând din 2017. Dar acesta va scădea constant până în 2020, potrivit proiecției anuale a Executivului.

Totuşi, Ministerul Cercetării nu pune preț pe aceste predicții și – într-un răspuns oficial adresat României libere – se încrede în promisiunea PSD din campania electorală de creștere anuală cu 30% a bugetului.

Nu ratați ediția de print. Miercuri, doar  la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă