5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Moldovenii, locul I la bătut copii

Exclusiv RL PRINT: Moldovenii, locul I la bătut copii

„România liberă” îți oferă miercuri 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzime, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

 

Moldovenii, locul I la bătut copii

O treime dintre apelurile prin care sunt reclamate abuzuri împotriva minorilor provin din Moldova. Pe locul doi, în acest top al ruşinii, se află Muntenia. Doar 2% dintre copii din Banat au reclamat că sunt bătuţi.  

O fată declară că aude o voce care îi spune „să se taie”, iar un băiat a sunat să anunţe că e pe punctul de a se sinucide, că se aruncă dintr-un tren. Așa arată apelurile frecvente la Telefonul Copilului, pus la dispoziţie de o asociație care atrage atenția că abuzurile reclamate de copii au crescut cu peste 40% în 2016.

O creștere semnificativă se înregistrează în cazurile de violență în familie, numărul cunoscut al copiilor bătuți de părinți mărindu-se cu 50% față de 2015.  Astfel, în total, în 2016, asociația a înregistrat 89.000 apeluri.

Interviu cu Ciprian Ciucu, consilier general: “Bucureștiul are un viitor sumbru”

Ciprian Ciucu este un politician român care stă la bloc și trăiește din leafă. Din postura de consilier general, susține că Bucureștiul este în pragul dezastrului, în timp ce măsurile primarului Gabriela Firea sunt doar “cârpeli și jocuri de imagine”. Acesta mai acuză abuzuri ale majorității PSD-ALDE în Consiliu General al Municipiului Bucureşti și sugerează o soluție pentru traficul de coșmar.

Gratuitățile pentru studenţi: un împrumut fără dobândă de la feroviari pentru stat

Peste 450.000 de studenţi au de azi bilete gratuite de transport pe calea ferată, indiferent dacă apelează la serviciile CFR Călători sau ale operatorilor privaţi. Măsura Guvernului Grindeanu este cu două tăişuri: fie va reprezenta o gură de oxigen pentru firmele care activează în domeniu, fie le va crea şi mai mari probleme financiare.

„Legenda” Federer a revenit ca un taifun

Accidentat o bună bucată de timp, Roger Federer a revenit mai puternic și a fost de neoprit. La 35 de ani și fără un Grand Slam câștigat din 2012, tenismenul elveţian s-a încăpățânat să demonstreze că nu și-a spus ultimul cuvânt în sportul pe care-l stăpâneşte până la ultima tuşă.

 

Ce mai puteţi citi în ziar

Dragnea și-a numit „gorila” secretar de stat

O slujbă pentru Liviu Dragnea, legături strânse cu oamenii lui Tăriceanu sau cu baronii locali din sud sunt „calitățile” care deschid porțile Palatului Victoria. Existența unui dosar penal poate aduce un avantaj suplimentar. De exemplu, Adrian Mlădinoiu, fost aghiotant al liderului PSD, a primit un loc în Secretariatul General al Guvernului.

Românii suportă preţul mărit al energiei electrice

Surse din piaţa de energie au declarat pentru România liberă că tariful la care a ajuns energia electrică a trimis deja doi furnizori în insolvenţă. Sunt mai mulţi factori ce au dus la creştere. Unul e declaraţia alarmistă şi falsă, de la începutul lui ianuarie, a ministrului Energiei, Toma Petcu, asupra stocurilor limitate de cărbune.

Nu ratați ediția de print. Miercuri, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă