12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Dosar cu potențial exploziv. Spionii lui Gabriel Oprea au...

Exclusiv RL PRINT: Dosar cu potențial exploziv. Spionii lui Gabriel Oprea au interceptat politicieni

„România liberă” îți oferă marţi 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Dosar cu potențial exploziv. Spionii lui Gabriel Oprea au interceptat politicieni

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe astăzi judecarea dosarului în care fostul ministru al Apărării şi actualul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei sunt acuzați că au ordonat interceptarea ilegală a unor persoane publice

Procurorii militari se chinuie să muşamalizeze un caz referitor la interceptarea ilegală a mai multor personalităţi din viaţa publică din România, care a avut loc cu două săptămâni înainte de căderea Guvernului Ungureanu. În dosar vor fi audiaţi Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării, generalul Marian Hăpău, şeful DGIA, şi Ştefan Dănilă, fost şef al Statului Major General al Armatei.

„România liberă“ a intrat în posesia rechizitoriului speței, prin bunăvoința Romania Imprisonment Watch (RIW), o organizaţie neguvernamentală specializată în respectarea drepturilor omului. Din aceste documente reiese că ancheta procurorilor militari este plină de neconcordanțe logice, declarații de martori care se bat cap în cap, existând suspiciunea că cercetările derulate nu și-au propus elucidarea acestui caz.

150.000 de nou-născuți ar putea rămâne nevaccinați

Vaccinul împotriva hepatitei B ar putea  lipsi din România până în ianuarie 2018, din motive de fabricaţie, în condiţiile în care 800.000 de persoane au nevoie de acest vaccin. Ministerul Sănătăţii anunţă că a găsit totuşi o soluţie de compromis.

O piață în dezvoltare

Firmele de asigurare au avut un an 2016 excelent în privința asigurărilor de sănătate, probabil cel mai bun din ultimii ani, iar trendul de creștere se va menține și în 2017. Tocmai de aceea au apărut jucători noi pe această piață.

Supermeciuri în Liga Campionilor

Cea mai importantă competiție europeană ne propune azi și mâine primele patru partide din optimile de finală: PSG-Barcelona, Benfica-Dortmund, Bayern-Arsenal și Real-Napoli. Catalanii au șansa să se califice pentru a 10-a oară la rând în sferturi, un record absolut.

 

 

Ce mai puteţi citi în ziar

Dragnea își mobilizează garda pretoriană

Neînțelegerile dintre președintele PSD și premierul Sorin Grindeanu par să se înmulțească. Cea mai recentă divergență ar viza dorința celui din urmă de a nominaliza un ministru independent la Justiție, în timp ce Liviu Dragnea își dorește ca portofoliul să fie preluat de un membru PSD.

Începe competiția între liberali

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, vrea să candideze la președinţia PNL, la Convenţia Naţională a acestui partid, care ar urma să aibă loc la finalele lunii mai sau începutul lunii iunie. Contracandidaţii săi, până acum, sunt Ludovic Orban, care tocmai a fost achitat într-un proces de corupţie, şi Cătălin Predoiu. 

Gabriela Firea bagă Spitalul Colentina în comă

Medicul Ionuţ Gobej dezvăluie într-o scrisoare că personalul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă a fost redus numeric de către noul manager numit de primarul general, iar orele suplimentare nu au mai fost plătite, ceea ce a împiedicat efectuarea operaţiilor după ora 15.00.

Nu ratați ediția de print. Marţi, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă