10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Autorizaţii ilegale pentru taxi-mafia

Exclusiv RL PRINT. Autorizaţii ilegale pentru taxi-mafia

„România liberă” îți oferă miercuri 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Autorizaţii ilegale pentru taxi-mafia

Autorizațiile de taxi din București sunt traficate ilegal cu semnătură de la vârful Primăriei Capitalei. În mod ironic, compania de avocatură angajată de municipalitate să ofere consiliere juridică a subliniat că nu sunt îndeplinite condițiile legale.

Totuși, viceprimarul Aurelian Bădulescu a semnat pentru transferul autorizațiilor, în locul Gabrielei Firea, când aceasta din urmă era într-o delegație externă. Pe piața neagră, o autorizație de taxi costă între 5.000 și 8.000 de euro. Evident, e vorba de sume nefiscalizate, care nu apar în scripte. Oficial, “închirierea” anuală a unei autorizații de taximetrie de la PMB costă doar 150 de lei, adică sub 35 de euro.


Majorările salariale se amână. PSD dă dreptate Cotroceniului

După ce, iniţial, liderii PSD au susţinut că salariile bugetarilor pot depăşi 10% din PIB, acum partidul recurge la artificii pentru a le limita la circa 8,6%, atât cât calculase şi consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu. Ministrul Muncii a anunţat că ar urma să facă majorări salariale cu 25% abia de la 1 ianuarie 2018, după care, începând cu data de 1 martie  o majorare de încă 20% pentru educaţie, pentru medici şi asistente.


Unu din cinci absolvenți nu se prezintă la Bacalaureat

Examenul de bac a început cu o prezență comparabilă cu cea de anul trecut. În cifre absolute, foarte probabil un copil din doi va trece examenele de la sfârșitul clasei a XII-a. Cum specialiștii nu se așteptă la fluctuații spectaculoase ale promovabilității față de anul trecut, ar rezulta că – în cifre absolute – anul acesta bacalaureatul va fi promovat de 54% . Azi continuă evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română.


Privatizare eşuată la Ţăndărei: au închis fabrica modernizată

Cândva una dintre cele mai mari din țară, fabrica de ulei de la Țăndărei nu prea a avut noroc în ultimii 25 de ani. Acum se află în situația în care a fost modernizată, dar administratorul italian a sistat producția și refuză să le plătească muncitorilor salariile restante. Ba, mai mult, administrația a fost acuzată că a reținut pe statele de plată cotizațiile pentru sindicat, care însă nu ar mai fi ajuns la organizația sindicală.


Ce mai puteți citi în ziar

Cum se ia peste picior o comisie făcută pe genunchi

Audierile din comisia parlamentară care anchetează alegerile din 2009 au devenit un veritabil circ politic, cu glumițe, ironii ieftine, întrebări ridicole sau gâlceavă de mahala. Ultimul care s-a dat în spectacol în comisia parlamentară privind alegerile din 2009 a fost Radu Berceanu, care l-a ironizat pe „electricianul Nicolicea, acum mare specialist în drept“. Și asta după ce, inițial, a refuzat convocarea pe motiv că nu are bani de tren.


Mike Pence a ieșit la încălzire pentru președinția SUA

În toată furtuna creată de Donald Trump în America şi în lume, există un stâlp de stabilitate: vicepreședintele Mike Pence. Acesta este văzut de oponenții lui Trump ca un posibil înlocuitor al acestuia, în ciuda loialității lui pentru președintele ales, şi ca „speranța Americii”.


Ce noutăți propune TIFF 2017

Ediția din acest an a celui mai mare festival de film din România, Transilvania International Film Festival, a adus în prim-plan o serie de noutăți. Una dintre ele se referă la noile tehnologii care ar putea revoluționa cinematografia.


Nu ratați ediția print de miercuri. Doar la chioșcuri și prin abonament. Nou: poți citi România liberă și on line, în format pdf. (aici

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă