11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Capcana creditelor rapide: dobânzi de 2000% pe an şi...

Exclusiv RL PRINT. Capcana creditelor rapide: dobânzi de 2000% pe an şi clauze împovărătoare

„România liberă” îți oferă marţi 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Săracii României umflă conturile unui miliardar rus

Miliardarul rus Oleg Boyko și partenerii săi letoni folosesc Malta drept paradis fiscal pentru a scoate profituri uriașe de pe urma împrumuturilor rapide către cei mai săraci români, dar și către alți cetățeni europeni.

Zaplo IFN a început să ofere împrumuturi rapide în România în iunie 2015, iar până în aprilie 2017 compania a ajuns să fie implicată în 1.570 de cazuri în instanță, majoritatea dosare de executare silită împotriva clienților. Compania profită de faptul că mulți dintre aceştia nu reușesc să achite împrumuturile la timp.

Ratele dobânzilor pot ajunge până la 2.000% pe an. În 2016, ombudsmanul finlandez pentru protecția consumatorilor a cerut o interdicție cu privire la una dintre filialele 4Finance, din cauza unor practici ilegale de acordare a creditelor, și a arătat că un împrumut în valoare de 2.010 euro poate ajunge la 4.145 euro în șase luni în urma unor plăți întârziate.


Firmele nu văd bine Guvernul

Sub 15% dintre respondenții unui sondaj realizat de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) în rândul persoanelor de decizie în cadrul societăților comerciale, consideră că Executivul este preocupat de aceste probleme stringente ale economiei, precum infrastructura, birocrația și investițiile. Mai mult, încrederea în actualul Guvern e mai mică decât în Cabinetul Cioloș.


Riviera franceză, mai ieftină decât Croaţia

În ultimii ani, litoralul croat a devenit o destinaţie de vacanţă tot mai căutată de români, care însă nu puteau ajunge acolo decât cu maşina. Începând din această săptămână, turiştii au la dispoziţie o variantă mai rapidă pentru a ajunge în Croaţia. Nu şi mai ieftină.


Ce locuri ocupă universităţile româneşti în topurile mondiale

Cel mai amănunțit clasament la nivel mondial monitorizează toate cele 105 universitățile românești. „Premiantă” pe România este Universitatea Babeș Bolyai, deşi se află pe locul 918 la nivel mondial.


 

Ce mai puteți citi în ziar

Expert mondial anti-hacking: „Va urma un atac mult mai devastator”

Pe fondul ultimului mare atac cibernetic, numit Wanna Cry, România liberă a discutat cu un specialist de talie mondială în domeniul anti-hacking despre „ransomeware”, despre schimbările de comportament necesare fiecărui utilizator de dispozitive conectat la internet, dar şi despre un nou atac asupra computerelor.


Halep visează la primul Grand Slam al carierei

Sportiva este în mare formă înainte de Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, în ciuda accidentării din finala de la Roma. Zgura din Franța i se potrivește perfect, iar jucătoarea din Constanța este considerată în acest an principala favorită de către specialiștii în tenis. Până să ajungă în finala de la Roma, Simona Halep a cedat un singur set în Italia.


Nu ratați ediția print de joi. Doar la chioșcuri și prin abonament. Nou: poți citi România liberă și on line, în format pdf. (aici

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă