21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Bucureştiul bate Berlinul şi Parisul. La birocraţie

Exclusiv RL PRINT: Bucureştiul bate Berlinul şi Parisul. La birocraţie

„România liberă” îți oferă joi 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Bucureştiul bate Berlinul şi Parisul. La birocraţie

Administrația Capitalei este extrem de stufoasă dacă o raportăm la alte metropole și la bugetul pe care îl are de administrat. Acest aspect dă naștere la o birocrație care poate îngreuna și chiar paraliza activitatea unui oraș, după cum a explicat, pentru România liberă, reprezentanți ai primăriilor din Paris și Berlin.

Primarul Bucureștiului, Gabriela Vrânceanu Firea, anunța după preluarea mandatului că va propune Consiliului General noua structură a organigramei Primăriei Generale a Capitalei. Intențiile sale par să rămână, cel puțin pentru anul viitor, doar la nivel declarativ.

Astfel, Bucureştiul are, la 2,1 milioane de locuitori şi un buget de 0,9 miliared de euro, 55 de consilieri generali. Viena, cu 2,2 milioane de locuitori, dar un buget mult mai mare, este condusă doar de un primar şi de şase consilieri executivi. Iar la Paris, cu un buget de 5,3 miliarde de euro, sunt angajați 50.000 de persoane, în timp ce Bucureștiul, cu un buget de cinci ori mai mic, are 21.000.

Alimentele, cele mai mari scumpiri

Luna ianuarie 2017 poate însemna un punct de cotitură pentru evoluția economiei românești. După aproape doi ani de scăderi, prețurile de consum au reînceput să crească, raportat la situația din anul precedent. Poate fi un semn că economia începe să se supraîncălzească.

PSD vrea să-i taie mandatul lui Hellvig

Introducerea unei limite de patru ani de zile pentru mandatul unui director al Serviciului Român de Informații (SRI) și posibilitatea schimbării șefului acestui serviciu la propunerea comisiei parlamentare de resort se numără printre modificările legislative plănuite de PSD. Dacă acestea vor fi adoptate, mandatul lui Eduard Hellvig se va încheia în 2019, anul alegerilor prezidențiale.

 

Ce mai puteţi citi în ziar

Obligat, forțat, procurorul lui Ponta&Ghiță a demisionat

Procurorul Mircea Negulescu a cerut încetarea activității sale la DNA Ploiești, după ce la postul RTV, controlat de Sebastian Ghiță, a apărut o înregistrare în care acesta divulga date din dosare și își denigra superiorii.  Mircea Negulescu a instrumentat în ultimii ani dosare grele, precum cele în care  actori au fost Sebastian Ghiță, Victor Ponta, membri ai familiei baronului PSD Mircea Cosma sau oameni de afaceri precum Theodor Barna.

Puşculiţa pentru baronii locali, păstrată la Palatul Victoria

Maximum de clientelism politic în ceea ce priveşte alocarea de fonduri către administraţia locală s-a atins în perioada guvernării Tăriceanu, un primar de la putere primind atunci de trei ori mai mulți bani decât unul din opoziție. Şi Ponta a „performat” în acest domeniu.

„Gaura neagră” descoperită de Dragnea a dispărut

Atacurile liderului PSD împotriva grelei moșteniri lăsate în urmă de guvernarea Cioloș au rămas fără finalitate: Cabinetul Grindeanu este de acord să aprobe, fără modificări, rectificările bugetare făcute de tehnocrați. Senatorul PNL Florin Cîțu a apreciat că ancheta parlamentară împotriva lui Cioloș a fost o pierdere de timp.

Nu ratați ediția de print. Joi, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă