Exclusiv RL PRINT: „Cârtiţa” de la Comunicaţii a mogului IT Urdăreanu, 1700 de contracte cu statul

Opt ore pe zi, Mirela Bădeana este consilier la Ministerul Comunicațiilor. După ce termină programul, îmbracă haina de femeie de afaceri și încheie contracte cu instituții ale statului. Până acum a semnat 1.700 de contracte. Dar Mirela Bădeana își “merită” banii și la Ministerul Comunicațiilor, unde se ocupă de avizarea actelor normative emise de către instituție.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.04.2017 - 18:37

 „România liberă” îți oferă miercuri 28 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

„Cârtiţa” de la Comunicaţii a mogului IT Urdăreanu, 1700 de contracte cu statul

Opt ore pe zi, Mirela Bădeana este consilier la Ministerul Comunicațiilor. După ce termină programul, îmbracă haina de femeie de afaceri și încheie contracte cu instituții ale statului. Până acum a semnat 1.700 de contracte.

Dar Mirela Bădeana își “merită” banii și la Ministerul Comunicațiilor, unde se ocupă de avizarea actelor normative emise de către instituție. Din această postură, se ocupă de redactarea unui ordin de ministru care urmează să reglementeze piața semnăturilor electronice, o afacere de câteva zeci de milioane de euro anual. Ordinul pare a fi cu dedicație pentru mogulul IT Tiberiu Urdăreanu, care controlează certSign SA, companie ce deține monopolul pieței semnăturii electronice în România.

Nou val de imunități pentru demnitari

Deputaţii şi senatorii au adoptat sau urmează să adopte mai multe proiecte de legi menite să-i avantajeze pe cei care ocupă funcții publice sau să rezolve problemele partidelor politice. Camera Deputaților a votat, ieri, un act normativ care sporește imunitatea judecătorilor Curții Constituționale.  Mai mult, deputatul Florin Iordache a propus ca fondurile ilegale folosite în campania electorală să nu mai poată fi confiscate, indiferent dacă sunt venituri proprii, donaţii sau împrumuturi.

Majorările salariale sunt „peste orice imaginație”

Legea salarizării, creată în laboratoarele PSD și publicată, în premieră, pe site-ul unui partid, aruncă cu bani „fără număr” în toate direcțiile. Dar nu ține cont de faptul că veniturile din taxe și impozite, din care se plătesc salariile, sunt printre cele mai mici din Europa, raportat la PIB. Proiectul este construit pe coeficienți raportați la salariul minim brut pe economie, la care se adaugă sporuri, ore suplimentare, prime. Specialiștii consultaţi de „România liberă” afirmă că, luând în calcul toate acestea, „impactul este ucigător”.

 

Ce mai puteți citi în ziar

Părinții pot fi sancționați pentru copiii nevaccinați

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind vaccinarea, în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a nominalizat ţara noastră pentru pericolul răspândirii epidemiei de rujeolă în Europa. Părinţii îşi vor asuma în scris refuzul vaccinării şi pot fi acuzaţi de rele tratamente aplicate minorilor. În plus, copiii vor fi primiţi în colectivităţile de învăţământ doar după prezentarea documentelor care atestă efectuarea vaccinărilor obligatorii.

Doctoratele, plimbate între instituții

Consiliul Național de Atestare a Diplomelor Universitare + care a reușit să demaște impostura academică dând mai multe verdicte de plagiat – nu va mai fi implicat în reforma școlilor doctorale. În plus, titlul de doctor se pierde în instanță.

Cozonac falsificat cu fibră de cartof și spărtură de soia

Dacă nu vă faceți timp pentru pregătirea bucatelor tradiționale specifice mesei de Paști, trebuie să știți că cele realizate industrial sunt pline de chimicale, astfel: în cele 17 sortimente de vopsea de ouă din comerţ analizate de APC am identificat 32 de aditivi; în cei 31 de cozonaci analizați s-au identificat 33; iar în cele 9 sortimente de drob s-au identificat 16 aditivi alimentari.

Nu ratați ediția de print. Miercuri, doar  la chioşcuri şi prin abonament!

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...