Primul doctorand al lui Gabriel Oprea căruia i se retrage titlul pentru plagiat

de Iulian Budușan , 14 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 21:31, 14 noiembrie 2017
Primul doctorand al lui Gabriel Oprea căruia i se retrage titlul pentru plagiat

O decizie de retragere a unui titlu de doctor emisă luna trecută de Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) marchează cel puțin două premiere semnificative:

1) este primul titlu de doctor retras, din motive de plagiat, unui doctorand coordonat de Gabriel Oprea;

2) este primul titlu de doctor retras, din motive de plagiat, unui doctorand de la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) a SRI.

Persoana vizată nu se numără nici printre cei cinci doctori coordonați de Gabriel Oprea și devoalați de presă în 2015 ca fiind plagiatori și nu este nici vreunul din cei opt doctori coordonați de Oprea care, în 2016, au făcut cereri de renunțare voluntară la acest titlu, pentru a preveni o eventuală decizie de plagiat.

Este o persoană despre care se știu puține lucruri în spațiul public: Florica Diaconescu, judecătoare la Secția I Civilă a Curții de Apel Craiova.

Decizia prin care s-a stabilit retragerea titlului de doctor deținut de judecătoarea Florica Diaconescu a fost luată în data de 9 octombrie 2017. Până 9 noiembrie, ea avea posibilitatea să depună contestație împotriva acestei decizii a CNATDCU. Nu a făcut-o.

 

https://pressone.ro/primul-doctorand-al-lui-gabriel-oprea-caruia-i-se-retrage-titlul-pentru-plagiat/

Comentarii

 • Doktorila C.

  15 noiembrie 2017 1:33

  Stia Basescu de ce nu si-a tras si el un doctorat acolo in Navigatie Astronomica sau costiera ca.doar putea , ce naiba....sa nu fie ridicol ca nenorocitii astia analfabeti ca si fierttata Elena Ceausescu renumit savant de renume mondial...

  raspunde comentariului
  • Roman

   15 noiembrie 2017 4:54

   Dar de ce nu te-ntrebi oare de ce Base al tau si-a tras masteratul tocmai in Norvegia. El e tot un analfabet nenorocit si ridicol ca si toti ceilalti, numai ca e mult mai hot ca ei. Cu banii pe care i-a luat pe flota putea sa-l cumpere si pe regele Norvegiei.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design