11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFormula 1Primăria crede că a gestionat corect invazia de insecte din București

Primăria crede că a gestionat corect invazia de insecte din București

Biroul de presă al Primăriei Capitalei a trimis un drept la replică după apariția articolului care se referă la înstrăinarea firmei care se ocupă de dezinsecție în București.

Principalul argument al PMB este că, de fapt, firma câștigătoare a primit, până acum, doar 4,7 milioane de lei din cele 23 de milioane câștigate prin contract-cadru. Nu există nici un motiv, însă, ca firma să nu primească și restul banilor, câtă vreme Primăria consideră (și chiar asta face) că firma respectivă îndeplinește condițiile contractuale.

De asemenea, Biroul de presă al PMB arată că firma din Teleorman nu se ocupă și de deratizare în București (ceea ce, de altfel, RL nici nu a scris).

Mai jos, dreptul la replică al Primăriei.

De asemenea, aici (), RL a descris cum a câștigat firma teleormăneană licitația de 23 de milioane de lei.


DREPT LA REPLICA

”Avand in vedere articolul Romania Libera cu titlul: „Șeful asociației de vânătoare a lui Dragnea a dat un ”tun” de 23 milioane de lei și a fugit!”, preluat de unele site-uri de stiri si informatiile false prezentate in cuprinsul acestuia, va rugam sa publicati urmatorul drept la replica:

Centrul de Protecție a Plantelor București a organizat procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea de substanțe agrochimice, încă din luna decembrie 2016, anterior anulării licitației derulate de PMB, la care se face referire în articol, din data de 22 februarie 2017. Mai exact, Centrul de Protectie a Plantelor deruleaza, începând cu anul 2017, un acord cadru, pe o perioadă de 4 ani, valoarea acestuia fiind de 23 mil. lei fără TVA pentru intreaga perioada.

In ceea ce priveste desfasurarea licitației, s-au prezentat 2 firme, respectiv Fitodep Viridana SRL și Redoxim SRL. Firma Redoxim nu a
prezentat toate documentele solicitate, respectiv oferta economică, și a fost eliminată (descalificată) automat prin procedura SEAP. În urma acestei licitații câștigătorul a fost Fitodep Viridana SRL.

Informațiile privind acționariatul firmei Fitodep Viridana SRL prezentate în articolul menționat nu au nicio relevanță în raport cu legalitatea contractului încheiat cu Centrul de Protecție a Plantelor, ci sunt doar de natură să inducă publicului îndoieli subiective cu privire la corectitudinea acestuia.

Pentru furnizarea produselor necesare derularii activitatii, până la acest moment, au fost încheiate un nr de 3 contracte subsecvente în valoare totală de 4,7 mil. lei fără TVA. Prin urmare afirmatia potrivit careia s-au platit 23 de milioane de lei, asa cum se mentioneaza in articolul dvs., este falsa!

In urma incheierii contractelor subsecvente amintite, firma Fitodep Viridana a furnizat Centrului de Protecție a Plantelor substanțe agrochimice care s-au folosit atât la tratamente fitosanitare (combatere boli, dăunători, fără legătura cu activitatea de dezinsecție sau deratizare), cât și în activitatea de dezinsecție (combatere tânțari) pe spațiul vegetal al municipiului București. Aceste tratamente s-au efectuat atât în parcurile și spațiile verzi administrate de ALPAB București, cât și în parcurile și aliniamentele stradale cu vegetație aflate în administrarea Primăriilor de sector 1-6.

Facem precizarea ca pana in acest moment nu au fost inregistrate probleme in derularea acestui contract, toate produsele fiind furnizate la timp, conforme calitativ si cantitativ, si in acord cu cerintele CPPB.

Referitor la achiziționarea în cursul anului 2017 de produse agrochimice pentru efectuarea deratizării în capitală, facem precizarea ca CPPB nu are in atributii deratizarea in Municipiul Bucuresti. Prin urmare si aceasta informatie este una eronata.

Cu privire la actiunea de combatere a tantarilor precizam ca Centrul de Protectie a Plantelor are obligatia de a efectua tratamentele de combatere a tantarilor in spatiul vegetal in parcurile si aliniamentele administrate de ALPAB, precum si in parcurile si aliniamentele administrate de primariile sectoarelor 1-6. In acest sens, CPPB foloseste un numar de 9 autoutilitare cu instalatii de pulverizare (ULV si pistol pulverizare), deservite de un numar de 18-20 salariati.”

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă