Mihai Tudose, evaziune fiscală în cazul doctoratului plagiat. Premierul propus de PSD a făcut 11 cursuri în 10 ani, în timp ce era deputat | DEZVĂLUIRE RL

de Petre Badica , 28 iunie 2017 - stire actualizata la ora 12:16, 28 iunie 2017
Mihai Tudose

Mihai Tudose a terminat prima facultate la 30 de ani la o universitate privată. După vârsta de 28 de ani a început o goană nebună în care a achiziționat numeroase titluri și diplome. Cel mai strălucitor, titlul de doctor obținut în anul 2010 în domeniul Științelor Militare la Academia Națională de Informații, este suspect de plagiat. Un sfert din lucrare, aproximativ 50 de pagini, este copiat dintr-o altă lucrare de doctorat, susținută în 2009 de comisarul-șef Radu Andriciuc, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. 

Acesta și-a recunoscut pasajele copiate în teza de doctorat a lui Tudose. Premierul propus de PSD nu a menționat niciunde că ar fi preluat aceste pasaje, iar polițistul a recunoscut public că Tudose i-a cumpărat teza de doctorat. „Domnul Tudose m-a contactat și i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfă. Era 2008 și aveam niște probleme financiare, vă aduceți aminte ce au pățit bugetarii, plus că fiul meu dădea bacalaureatul. A fost vorba de câteva mii de euro”, a spus comisarul-șef.


Sabin Orcan, director editorial:


Juriștii contactați de RL susțin că, plecând de la aceste afirmații, premierul nominalizat poate fi acuzat de două infracțiuni. Prima este cea de plagiat. A doua se referă la infracțiunea de complicitate la evaziune fiscală. Pentru că nu a făcut publică tranzacția, Tudose l-a ajutat pe polițistul Radu Andriciuc să evite plata către stat a 10% din valoarea tranzacției drepturilor de autor.

2006: cinci diplome într-un an

Mihai Tudose (născut în 1967) s-a urnit greu pe calea muncii și a educației. El menționează că s-a angajat direct șef de birou senatorial, la vârsta de 25 de ani, funcție pe care a ocupat-o timp de șapte ani. Anterior, Tudose nu menționează să fi avut niciun alt loc de muncă. Tudose se înscrie la Facultatea de Drept – Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir“ (privată) în 1991 pe care o termină la vârsta de 28 de ani.

În domeniul dreptului, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir“ este clasată mediocră, primind calificativul „D”, în condițiile în care „A” este cel mai bun calificativ, iar „E” – cel mai slab.


Răzvan Chiruță, redactor-șef:

 


În anul 2001, Mihai Tudose este deja parlamentar PSD. Deși are loc de muncă full--time la București, Tudose găsește resurse să urmeze cursurile postuniversitare de „Management și gestiunea afacerilor” la Facultatea de Științe Economice – Universitatea Dunărea de Jos din Galați (aflată în categoria B). Tudose mergea la facultate la Galați, oraș aflat la peste 300 de kilometri distanță de locul său de muncă din Capitală, o practică pe care am mai întâlnit-o și la alți politicieni.

Prelucrat în apărare și intelligence

Cinci ani mai târziu, Tudose se reîntoarce la Galați pentru a urma cursuri de comunicare.

La vârsta de 40 de ani începe fulminanta ascensiune educațională și academică a lui Mihai Tudose: face 11 cursuri în zece ani. Există ani de-a dreptul prolifici. În 2006, în timp ce era deputat urmează – în același timp - patru cursuri postuniversitare și un masterat. Unul, la Constanța.


Mircea Marian, senior editor:

 


Tudose are trecute: un master în „Politici Economice Europene” la Școala Naţională de Studii Politice şi Administrative – Bucureşti. De asemenea, este specializat în “Turismul în contextul dezvoltării regionale durabile”, master pe care l-a urmat la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Mihai Tudose a urmat numeroase cursuri de apărare și intelligence: “Curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale”, la Colegiul Superior de Securitate Naţională al SRI, “Curs de specializare pentru cadre de conducere” la “Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate Naţională”, “Curs de specializare postuniversitar” la Colegiul Național de Apărare (toate în 2006), Curs de specializare în „Analiza şi rezolvarea conflictelor armate“ la Georgetown University (2007), Cursuri postuniversitare „Relaţii internaţionale şi integrare europeană”, Institutul Diplomatic Român (2007), deținând chiar și o “Adeverință de certificare pentru profesia didactică – monospecializare” – Universitatea de Apărare (2013).Complicitățile care i-au păstrat doctoratul

În 2010, a devenit Doctor în domeniul Ştiinţelor Militare şi Informaţii la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, la SRI. În 2015, Mihai Tudose a fost acuzat de Centrul pentru Jurnalism de Investigații că și-ar fi plagiat o treime din lucrarea de doctorat. Printre persoanele pe care Tudose le-ar fi plagiat se numără și Traian Băsescu și Ion Iliescu. Tudose a plagiat masiv din altă lucrare de doctorat scrisă de comisarul-șef Radu Andriciuc, la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, care a declarat că i-a vândut lui Mihai Tudose pasajele pentru câteva mii de euro.


Silviu Sergiu, senior editor:


Tudose a dorit să renunțe unilateral la titlul de doctor, dar Curtea Constituțio-nală a declarant inițiativa neconstituțională. Prin complicitatea membrilor Comisiei de Științe Militare a CNATDCU – aflați în incompatibilitate -, a fost amânat cu an procesul de analiză a doctoratului. Și SRI a tergiversat soluționarea acuzațiilor de plagiat, amânând să elaboreze un raport de analiză în perioada legală de o lună.Secret. Ascunde banii de la SRI

Mihai Tudose a confir-mat frauda academică în momentul în care a anunțat că, în iulie 2016, vrea să renunțe benevol la titlul de doctor. „Atât timp cât n-am profesat ca atare, nu am beneficiat de titlul de doctor pentru nimic, nici la vreun examen, nici în învăţământ cât am profesat nu am beneficiat de titlul de doctor”, și-a argumentat Tudose decizia. Pe baza acestui titlu de doctor, Tudose a profesat în două rânduri. În 2011 a fost lector universitar, iar în 2013 conferențiar universitar la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” a SRI, unde a predat “Protecția Infrastructurilor Critice”. Posturile universitare se scot la concurs, iar calitatea de doctor reprezintă un atu extrem de important în analiza dosarelor candidaților.

În declarațiile sale de avere, Tudose nu menționează sumele încasate de la SRI.

El uită să își treacă în biografia oficială că a predat la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir. Tudose a câștigat în calitate de conferențiar universitar la UCDC suma de 2.500 lei.

Familie. Nevasta, talismanul banilor

Soția ministrului Economiei, Mihai Tudose, îi poartă noroc firmei la care e angajată ca secretară. Astfel, în 2015, când Tudose era ministru, En Electric Proiect Office a prins în condiţii suspecte un contract de 6,5 milioane de euro pentru a construi reţeaua de canalizare a orașului Buşteni. Iniţial, licitaţia a fost anulată, apoi, la reluare, din cele şase oferte, cinci au fost anulate. Numai firma soţiei ministrului a rămas „în picioare“.În al doilea mandat (al lui Tudose), En Electric Proiect Office a obţinut contractul pentru construirea unei staţii de epurare în Rovinari – Gorj în valoare de 2,4 milioane lei, a dezvăluit Rl.


Comentarii

 • CHARLIE

  18 noiembrie 2017 16:29

  Mai lasati-o mai moale cu Tudose. Tot ce puteti face acum este sa-i puneti sare pe coada!

  raspunde comentariului
 • Mircea

  11 noiembrie 2017 4:10

  Este incredibil cum acesti analfabeti au obtinut o gramada de diplome. Dupa ce au facut avere prin furt au zis sa fie si ei in rand cu intelectualii si si-au tras 5-10 diplome. Au impresia ca acest lucru ii face mai culti sau mai inteligenti dacat sunt in realitate. Rezultatul nivelului lor de cultura si inteligenta se reflecta in modul in care guverneaza tara. Vai de capul nostru sa fim condusi de asemenea specimene.

  raspunde comentariului
  • Corul Bocitoarelor

   15 noiembrie 2017 5:49

   Pai, daca nu copia, teza de doctorat a lui Mihai Tudose era plina de termeni de argou si de cuvinte monosilabice...asa cum si vorbeste in fapt.

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  28 octombrie 2017 12:16

  SECURISTII COMUNISTI NE TIN OSTATICI SI FAC CE VOR ! I-au impuscat pe dictatorii Ceausescu si s-au facut ei, cu totii, dictatori, dupa ce au inecat in sange tara de doua ori, in 89 si 90. PSD-ul este partidul lor, PCR-ul resapat. Au luat tara in primire industrializata, cu agricultura dezvoltata si irigata. Au luat tara, fara datorii externe si cu creante de 4-5 miliarde de dolari, in tari care ne-au ramas datoare. Si, vazand ca poporul e pasnic, au iesit cu totii din barlogurile unde se ascunsesera de groaza ca vor fi linsati. Si s-au pus pe furt, pe jefuit, impreuna cu progeniturile lor, cu rudele lor si cu cozile lor de topor. Noi am aflat ca securistul Voiculescu a furat vreo 300 de milioane de dolari de la Crescent si de la exporturi, din care, a cheltuit 230 milioane dolari pe cele trei companii pe care si le-a infiintat in 1990. Si nu l-a judecat nimeni. Trebuie sa i le luam, ca le-a infiintat pe banii furati de la stat. Am aflat ca Nastase a vandut, pe spaga, cele mai importante combinate, intreprinderi si resurse energetice ale tarii. Si nu l-a judecat nimeni pentru asta. Dragnea, fiu de militian renegat de sateni, a escrocat statul cu sute de milioane de euro, cu Tel Drum, a furat restaurante, magazine si hotelul Turris din Tr Magurele, CAP-ul din Salcia, cu 13 mii hectare de teren arabil si ferme de porci si de vaci. A furat pana si insula Belina. Si nimeni nu l-a judecat pana acum. Ponta a anulat datoria Cazahstanului de 690 milioane de dolari pentru Petromidia. Si nimeni nu-i cere socoteala. Socrul lui Ponta, Ilie Sarbu, cu Hrebenciuc au influientat retrocedarea ilegala a unei suprafete de 43 de mii de hectare de padure si nu sunt condamnati. Vacaroiu a trecut peste embargou, in Jugoslavia, o mie de vagoane cisterna cu benzina si milioanele de dolari nu au ajuns in buget. Chiar nu v-a durut sufletul, imediat dupa 89, cand fratii Paunescu au cumparat Hotelul Intercontinental ? Nu va vine sa plangeti, cand derbedei hoti si analfabeti pangaresc, cu prezenta lor, Casa Poporului ? Pana cand rabdam, ca hotul si nerusinatul Dragnea sa conduca Romania, cu minciuni si fara investitii ? Cum il mai suportati pe tradatorul Tariceanu, care a dat petrolul si gazele firmei Sterling Resources, in 2008, pe spaga ? Nu sunteti uluiti, ca sarlatanul Radu Mazare, care a vandut Constanta si Litoralul, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare ? Ce mai asteptam fratilor, sa faca pipi pe noi ?

  raspunde comentariului
 • joja

  22 august 2017 13:15

  Inadmisibil cata prostie pe metrul patrat in tara asta. Insulta poporul acesti farsori nesimtiti, acesti ministri, deputati, senatori, primari, pusi de partide in functii, care nu stiu decat sa fure si sa insele. Trasi in teapa asa ar trebui, batuti cu pietre in piata publica.

  raspunde comentariului
 • Todose parvenitul

  08 august 2017 22:18

  ROMANIA = tara de forma. O tara care are ca prim ministru un individ de aceasta teapa, este o tara de forma.

  raspunde comentariului
 • CHARLIE

  19 iulie 2017 13:11

  Mihai Tudose o noua editie al geniului Carpatilor!

  raspunde comentariului
  • Traian cel Mare

   15 noiembrie 2017 5:51

   Decat niste prostalai ca voi, mai bine geniali ca domnul Mihai Tudose si ca sotia sa.

   raspunde comentariului
 • Cetateanul

  30 iunie 2017 21:38

  Băi deștepților! Că tot ați vorbit de mii de euro...dar voi ați văzut că polițistul Andriciuc nu a declarat niciun euro primit în declarațiile de avere!!!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • un roman

  27 iunie 2017 18:04

  e plin de astia,de serviciu,bolovani,mari si prosti acoperiti,de titluri,functii si grade,e plin,de inteligenti,farsori,mafioti,banditi ca individul asta

  raspunde comentariului
 • un roman

  27 iunie 2017 17:59

  iara si-au dat servicile ,SRI-ul, cu firma,bolovanul lor, acoperit in frunte, A ajuns bolovam mare prost descoperit,Bolovanul de serviciu

  raspunde comentariului
 • un roman

  27 iunie 2017 17:53

  frumos c.v probabil ina8nte de 90,lucra la SECU,turnator,sifonar,dupa revolutia lor, a ajunst mare de serviciu,baiat inteligent cu serviciu,hot sarlatan descoperit

  raspunde comentariului
 • Zagura

  27 iunie 2017 12:03

  Dupa enumerarea atator titluri pompoase adjudecate, nu-mi da pace o intrebare D-l Tudose are liceul? Si daca DA, unde l-a facut? Cand l-a terminat?

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  27 iunie 2017 10:21

  "Faptele vorbeste" ....Asa un "prim ministru" am mai avut în "democratia originala" ,sau este premiera....?Ce-i de facut?

  raspunde comentariului
 • Nelu Stiuca

  27 iunie 2017 9:01

  Un politician de elită necesar pentru societatea modernă bazată pe cunoatere trebuie să privească particularul prin prisma generalului si într-un acelasi elan de gândire să cuprindă deopotrivă abstractul si concretul. Trebuie să vadă prezentul în lumina trecutului, pentru scopuri situate în viitor. Nici o parte a naturii umane sau a instituiilor omenesti nu trebuie să-i scape cu totul din vedere. El trebuie să fie dezinteresat si în acelai timp să vizeze un scop să fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pământ ca un om de tiină. Uneori, democratia pare pur si simplu coplesită de greutatea problemelor nerezolvate dar de cele mai multe ori ea este distrusă de incompetenă, coruptie si încăpătânarea liderilor politici ratati si perversi. Dacă se doreste ca democratiile să treacă cu bine prin furtunile istoriei si să se limiteze impulsurile de preamărire ale actorilor umani perversi si ticalosi, atunci acestea au nevoie, de instituii publice puternice si bine proiectate iar oamenii LOR trebuie sa rămană oameni pentru oameni. Omul este prin natura sa o fiintă socială, pe când antisocialul, prin natură, este ori supraom, ori fiară a spus Aristotel.

  raspunde comentariului
 • Marcu

  26 iunie 2017 22:30

  are "calitati" de PSD-ist tipul asta cu mecla de drojder. Au cistigat alegerile , sa vedem ce vor face . e "doctor" in stiintze militare , daca era pe timpul lui Hitler cistiga ala razboiul citind indrumarile sale . Ha.ha.ha.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design