Guvernul și CJ Giurgiu lasă orfanii flămânzi | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Petru Zoltan , 19 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 12:14, 19 octombrie 2017
Guvernul și CJ Giurgiu lasă orfanii flămânzi

România plătește salarii și pensii de lux, dar nu mai are bani pentru mâncarea și asistența medicală necesare copiilor aflați în centrele de plasament. Guvernul Tudose și Consiliile Județene nu au mai alocat bani pentru copiii cu diverse forme de handicap și întârziere mintală.

Motivul este halucinant: banii pentru mâncare și medicamente au fost pompați în creșterile salariale ale bugetarilor.

Premierul Mihai Tudose își freca mâinile de bucurie în urmă cu câteva zile, atunci când anunța o nouă creștere economică pentru România. Tudose, însă, pare să fi uitat să anunțe și că autoritățile publice locale și centrale sunt înglodate în datorii și nu mai au bani pentru plata facturilor vechi de peste șase luni de zile.

Dar cel mai grav este faptul că a uitat sau nu vrea să bage mâna în visteria aproape goală a statului pentru a aloca fondurile bugetate necesare supraviețurii copiilor bolnavi dați în plasament de instituțiile publice. Nici Consiliile Județene nu vor să aloce banii pentru copiii aflați în plasament.

“Fotomodelul” Marian Mina conduce județul Giurgiu

La Giurgiu, Consiliul Județean este condus de Marian Mina. Îmbrăcat în costume scumpe, asortate cu ochelari de lux și breton cu țepi, nu ratează nici o ocazie să se tragă în poze mai ceva ca un fotomodel. S-a tras în poze cu afișul fostului premier Victor Viorel Ponta, cu familia lui Niculae Bădălău (fost numărul doi în PSD), cu Liviu Dragnea, cu șeful Jandarmeriei Giurgiu, cu fostul ministrul Răzvan Cuc, dar și cu mai marii preoților din județul pe care îl conduce.

Evlavios din fire sau doar pentru electoratul giurgiuvean, Marian Mina a transmis un mesaj plin de patos prietenilor săi de pe Facebook, de Sfânta Parascheva: „Sfânta Parascheva să ne ocrotească și să ne dăruiască tuturor sănătate, pace și liniște. La mulți ani, tuturor sărbătoriților!”

Mina, evlavios și creștin doar pe Facebook

Cărțile sfinte spun că Sfânta Parascheva, la zece ani, se afla în Biserică cu mama sa. Atunci a auzit dumnezeieștile binevestiri: „cel ce voiește să vină după Mine, să se lepede de sine și să ridice crucea sa și să urmeze Mie.” Imediat, tânăra Parascheva a ieșit din Biserică și a întâlnit un sărac. S-a ascuns după mama sa, s-a dezbrăcat de hainele strălucite și luminate ce le purta și le-a dat copilului sărac. Și ea le-a îmbrăcat pe ale acestuia.

Dar, la Giurgiu, în timp ce Mina scria mesajul pentru prietenii lui, copiii din centrele de plasament așteptau cu sufletul la gură o masă caldă și medicamente. Degeaba. Pentru că Marian Mina nu a vrut nici măcar să explice care este motivul pentru care nu mai sunt bani pentru copiii aflați în plasament. În schimb, prin secretara sa, ne-a pasat la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Guvernul a calculat cu minus banii pentru copiii cu handicap

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu se află în subordinea Consiliului Județean Giurgiu, condus de președintele Marian Mina. La nivelul județului se află în plasament 508 copii, dintre care 160 cu dizabilități. Un număr de 161 de copii se află în plasament familial, 183 de copii sunt în plasament la asistenți maternali profesioniști iar 164 se află în plasament în regim rezidential. Alți 38 se află în plasament în structurile rezidențiale ale organizațiilor non-guvernamentale. Pentru acești copii, DGASPC Giurgiu are încheiate contracte de plată a serviciilor sociale pentru doar nouă din cei 38 de copii.

Directorul general de la Protecția Copilului Giurgiu, Sorina Neacșu, a transmis la solicitarea RL că, prin Legea Bugetului de Stat pe anul 2017, pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și pentru susținerea centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap, au fost alocate sume insuficiente, fundamentarea acestora având la bază un calcul pe standarde de cost neactualizate.

Nu sunt bani nici pentru personal

Din informațiile furnizate de șefa DGASPC Giurgiu, Sorina Neacșu, rezultă că banii bugetați pe anul 2017 au fost insuficienți pentru că baza de calcul a fost stabilită prin HG 978/2015, complet greșit. Ceea ce a generat întârzieri la plata costurilor pentru întreținerea copiilor.

„În bugetul alocat de Guvern nu au fost incluse: majorarea salariilor de bază cu 25% începând cu data de 1 decembrie 2015, conform Legii 293/2015 (…); majorarea salariilor prin aducerea la nivelul maxim aflat în plată în instituție, conform OUG 20/2016 (...); stabilirea unor noi salarii de bază majorate și plata sporurilor la noile salarii de bază pentru personalul din cadrul sistemului public de asistență socială, conform Legii 250/2016 (...); majorarea salariilor de bază și a sporurilor cu 20% pentru personalul din sistemul public de asistență socială care a fost omis în anexa la Legea 250/2016 (…) ”, a menționat Sorina Neacșu.

Șefa DGASPC îl apără pe Mina

Sorina Neacșu, însă, se contrazice singură. În primă fază, a spus că nu s-a calculat corect bugetul pe anul 2017. Ulteiror, tot ea a spus că la fundamentarea bugetului pe anul 2017 au fost luate în calcul toate nevoile reale ale instituției și au fost aprobate credite bugetare pentru funcționarea în bune condiții până la sfârșitul anului. „Totuși, creditele bugetare pot fi utilizate pe măsura încasărilor veniturilor la bugetul județului în concordanță cu resursele alocate de la bugetul de stat”, a arătat Neacșu.

În plus, ea susține că, pe măsură ce vor intra banii în bugetul județului, se vor achita datoriile către cei care au în plasament copiii. Dar nevoile copiilor cu probleme nu așteaptă după încasările pe care le va avea Marian Mina la buget. „Pe măsura încasării la bugetul județului a veniturilor prognozate precum și a sumelor și cotelor defalcate din unele venituri de stat se vor achita datoriile către prestatori”, a insistat șefa Protecției Copilului din Giurgiu.

Consultă ziarul complet în format .pdf AICI! 

Comentarii

 • Tepus

  21 octombrie 2017 17:04

  ESTE DE ACTUALITATE INCA CHEMAREA LUI GEORGE COSBUC. SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFANT, !! SA VREM S-AJUNGEM IN MORMANT. !! SA NI-I ALEGEM PE MISEI !! SI SA MURIM DE GAT CU EI.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  21 octombrie 2017 16:09

  CATRE FORTELE DEMOCRATE DIN ROMANIA, daca exista, si cate exista. PUNCTUL 1. Eu am incredere totala in jurnalisti Sabin Orcan, Grigore Cartianu, Sabin Gherman, Catalin Prisacariu, Andreea Pora, in oameni politici Traian Basescu, Mihai Neamtu, Emil Boc,Theodor Paleologu, Eugen Tomac, Mona Musca, si ,,in altii Monica Macovei, Catalin Avramescu. PUNCTUL 2. Jurnalistii de incredere de la punctual 1, ajutandu-se reciproc, pot intocmi trei tabele ample si separateTj pt jurnalisti, Tp pt politicieni si Ta pt ,,si altii. Timp de 10-14 zile, jurnalistii inscrisi deja pe Tj, contacteaza telefonic cate doi jurnalisti de mare incredere din fiecare municipiu, pe care ii pune in tema si ii instruiesc, cum sa intocmeasca cele trei tabele Tj, Tp si Ta pt fiecare judet in parte. Punctul 3. Dupa o luna de la declansarea actiunii ,,PATRIA, intr-o zi de duminica, va avea loc o adunare pe tara, a tuturor ziaristilor patrioti inscrisi pe Tj. Intalnirea se va desfasura intr-o locatie fixata de comun acord. La italnirea respectiva se hotaraste infiintarea unui post de televiziune ,,PATRIA, a unui ziar cotidian ,,PATRIA si a unui partid politic ,,PATRIA, pe baza de actionariat voluntar si eventual cu sprijin din partea COMISIEI EUROPENE. Punctul 4. Partidul, ori Asociatia, sau Gruparea ,,PATRIA isi propune urmatorul ,,OBIECTIV ZERO sa uneasca toate formatiunile democrate in ,,ALIANTA NATIONALA DEMOCRATA si, la toate alegerile viitoare, sa inscriem pe locurile eligibile numai candidati patrioti si competenti, cum este, de exemplu, CATALIN AVRAMESCU. Personal, as vrea ca AND sa fie condusa la alegeri de catre Basescu. Si daca vom castiga alegerile, Basescu sa fie premier si Catalin Avramescu sa fie ministrul Justitiei.

  raspunde comentariului
 • CRINA

  20 octombrie 2017 8:46

  SI MA REFER NMAI LA ANGAJARILE FACUTE LA DGASPC GIURGIU!!! INAINTE OAMENII FUGEAU DE LA STAT CA ERAU SALARII MICI, ACUM S-A AJUNS SA SE ''INTERVINA'' PENTRU UN POST LA STAT.

  raspunde comentariului
 • CRINA

  20 octombrie 2017 8:41

  DAR DESPRE CELE 160 DE ANGAJARI CARE S-AU FACUT IN MAI PUTIN DE 6 LUNI NU SE VORBESTE IN ACEST ARTICOL? AR TREBUI SA SE FACA SI NISTE VERIFICARI IN ACEST SENS.. AR FI FOARTE INTERESANT.....

  raspunde comentariului
 • DRAGNEA

  19 octombrie 2017 19:46

  PIERDUT -PROGRAMUL DE GUVERNARE- IL DECLARAM NUL.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  19 octombrie 2017 16:06

  BANDITII SI-AU PROPUS dinainte de alegerile parlamentare, sa elimine trinomul COLDEA -KOVESI - IOHANNIS. si , dupa alegeri, nu au incetat o clipa lupta pentru atingerea obiectivului zero - SA PUNA STAPANIRE PE JUSTITIE -printr-o lovitura de stat- in continua desfasurare, care trebuie sa o incheie o data cu ocuparea tuturor institutiilor fundamentale de catre PSD.

  raspunde comentariului
 • Julius-Viorel Jancu

  19 octombrie 2017 15:43

  CE deosebire este intre ceea CE facea ceausescu si CE FAC actualii ciocoi ?

  raspunde comentariului
 • Tepus

  19 octombrie 2017 15:06

  ESTE DE ACTUALITATE INCA CHEMAREA LUI GEORGE COSBUC. SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFANT, !! SA VREM S-AJUNGEM IN MORMANT. !! SA NI-I ALEGEM PE MISEI !! SI SA MURIM DE GAT CU EI.

  raspunde comentariului
 • lucian

  19 octombrie 2017 12:18

  Este extrem de rusinos sa lasi fara bani CJ Giurgiu si implicit niste copii orfani si mai grav flamanzi.Poate Guvernul Tudose va mai taia din pensiile speciale unor categorii profesionale, care Nu au produs PLUSVALOARE CI AU LUAT D ELA STAT.CAM ASTA ESTE DIFERETNA.!SI MAIE STE CEVA ,NU VA MAI LUATI DE MEDIUL PRIVAT CA EL ADUCE BANI LA BUGET CA SA AIBA ACEST INDIVID DE FELIX RACHE PESTE 700.000 EURO SA-I CHELTUIASCA IN 3 LUNI. ! ESTE D ENOAPTEA MINTII CU ACEST ASA ZIS CONSILIER,TAIE FRUNZE LA CAINI,DAR AVE APIEPTUL UMFLAT LA TV ,O EMISIUNE DE DOI LEI!.UITATI DRAGI ROMANI, PE CE SE DUC BVANII VOSTRI, SAU VORBA UNUI FILOZOF INCA IN VIATA, AICI SUNT BANII DUMENAVOSTRA, ADICA IN BUZUNARUL UNUI CONSILIER DE STAT ?!!!!!!!!!!!! CARE SA-I CHELTUIE DUPA BUNUL PALC. UNDE ESTE LEGEA, S AINTREBAM MAGISTRATII CARE AU PENSII DE PESTE 10.000 LEI PE LUNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • costica

  19 octombrie 2017 11:28

  FI INTELIGENT SI GANDESTE PENTRU VIITOR SANSA TA ESTE AICI!INTRA SI VEZI!CAND AFACEREA VA AJUNGE DEPARTE O SA REGRETI!AI SCAPAT TRENUL SI NU STI CAND VINE ALTUL!?Te provoc sa testezi rapid acest sistem cu totul revolutionar de lucru acasa! Fa bani din confortul casei si bucura-te de prosperitate! LINK httpswww.youtube.comwatch?v=l423jWxz6t8Noi iti oferim toate instrumentele de care ai nevoie! Fa bani si in timpul liber! Sistemul lucreaza automat 24 din 24!Suntem o echipa de viitor!Cea mai mare provocare te asteapta cu aceasta afacere la domiciliu, simpla dar de mare viitor! IN CURAND NE EXTINDEM CU SISTEMUL SI PE PIATA MONDIALA!?httpimdsistem.rowp-login.php?action=registerref=40INFO LA pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • Ecce Fomistul

  19 octombrie 2017 9:55

  Tule kurcubeul lor pizderi incompetenți, facem noi o licitație la masa tăcerii, evident fără strigare, nu rămâne niciun copil nemâncat

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  19 octombrie 2017 8:04

  Normal că trebuie ca Canadienii să facă cereri orificiale, nu poate bukătarul șef să exporte orice vrea arianusul lui. În nici un caz resturile de la masa lui Cristian Homobuci...

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  19 octombrie 2017 7:24

  Konchita Wurst nu-i poate invita pe ăștia la masă să înbuce pe săturate?! Sau Cacanadienii trebuie să facă cereri individuale? Care ecce procedura? Preskur evident ecce la ofertă.

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 4:07

  FORTA NOASTRA ESTE DEASUPRA SATANELOR,GODUL,GOZII LOR,AL KILLUMINATILOR,ASA ZISILOR ILLUMINATI,IT NOTTHING,POT SA-SI SCHIMBE SINGELE,ORGANELE,NU SUNT NEMURITORI,TRAIESC IN ILUZIA,CREATORULUI,LOR,THE SATAM,BATHOMEU, Full Bizarre, Demonic Gotthard Tunnel Opening Ceremony, Satanic, New World Order, Illuminati Ritual Jeremy Hetrick

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 3:58

  stiti,ce-mi ziceau,ingerii pazitorii,ai de grija,mai pe scurt,astia,de lichideaza, un virus,cancer,SIDA,am zis numi-e frica,dar nu ma pot cumpara,pe toti,arginti,ONE LIFE,FOR,WITH,THE GOOD PEOPLES,YOU,NOW,WAN TIME,WE COMING,WE GOES,IN THIS LIFE,

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 3:49

  WE ARE THE PEOPLES,WE ARE THE POWER, Hollywood Pedophiles EXPOSED - Documentary about Pedophilia in Hollywood22.211 weergaven23915DELEN The Burning RedGepubliceerd op 5 dec. 2016Nieuws politiek

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 3:45

  SECU,SERVICILE SATANELOR GLOBALISTE,WE THE PEOPLES WACHING YOU ! VOI MINA LUNGA,ORGANIZATILE OCULTE,SUNTETI VICTIMILE COLATERALE,WE THE PEOPLES,V for Vendetta The Dominoes Fall 55blahh55

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 3:36

  CA VRETI,SA MA EXECUTATI,BA SATANELOR,UNUL CADEALTUL AI IA LOCUL,WE ARE THE PEOPLES,WE ARE A LEGIONT, MARILE,IDEI,IDEALURI RAMIN,WE FIGTH,THE EVIL SPIRIT,V for Vendetta - Ideas are bulletproof. HDGoofnut WE SEE ON NOVERBER,HOW,WITH,ARE DISCLOSER,O SA VA LOVIM,SATANELOR,INAINTE DE JUDECATA,DE APOI

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 3:25

  PAGINILOR,VOI ASA ZISI GENDERI ZIONISTI,ATI VIOLAT,PINA SI SUFLETELE,COPIILOR,MINORILOR,DE MIVI,DE FRAGEAI,V-ATI FACUT VIOLATORII,SUFLETOR FRAGEDE,VIRGILI,VOI SATANELE

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 3:19

  PEEOPHILIA,SUB CONTROLUL,CU APORTUL,SERVILOR,SRI,PRODUCEAU,OFEREAU,OFRANDELE,IAR SIE,LE OFEREAU,IN SEMN,DE RECUNOSTINTA,STAPINILO,SATANELOR,GLOBALISTE,ERETCII NOSTRI,UNEALTA ERETICILOR,PAGANILOR,NWO,NOUA ORDIME,MONDIALA A SATANELOR,SATANISTILOR

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 3:19

  PEEOPHILIA,SUB CONTROLUL,CU APORTUL,SERVILOR,SRI,PRODUCEAU,OFEREAU,OFRANDELE,IAR SIE,LE OFEREAU,IN SEMN,DE RECUNOSTINTA,STAPINILO,SATANELOR,GLOBALISTE,ERETCII NOSTRI,UNEALTA ERETICILOR,PAGANILOR,NWO,NOUA ORDIME,MONDIALA A SATANELOR,SATANISTILOR

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 3:10

  SERVICILE PEDOPHILOR,MASONERIILOR SATANISTE,UNDE SUNT COPIII,MINORI,DISPARUTI,DIN ROMANIA ?SUTELE,MIILE ? SACRIFICATI,RITUA,URI,PEDO.SATANISTE,PTR ORGANE,SINGE,DE CE TAC,OMOARA,SERVICILE,SECRETE OCULTE,ADEVARUL

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 3:03

  PINA SI DE SUFLETE,BLAJINE,FRAGEDE,SI-AU BATUT JOC SATANELE GLOBALISTE,MASONERIILE,SOCIETATILE OCULTE SECRETE,DESERVICILE ZIONISTE,SATANELE,GUNOIUL,ALA SECURIST,OCCULT,BATEA APROPO,LA LATRINA ZIONISTA,B1,AMENINTA,TRADATORII,TERORISTII,SUNT RIDICATI,LA RANG,DE EROI,NATIONALI,DE CATRE MAINTRUM SATANIC GLOBALIST,DE DESERVICILE NATIONALE

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 2:54

  PEDOPHILIA TO THE RANG ELITE,SOCIETATILE SECRETE,SECULARE,,BLOOD SACRIFICE,SATANISM,ASTA ESTE ADEVARUL, BA SATANELOR,NICI DE COPIII,DE SUFLETELE DESCHISE,LOTUSUL,NOILE,NOUA GENERATIA,VOI,PAGANII GLOBALISTI,NU AVETI ,OC,SATANELOR,ASTA ESTE ADEVARUL,VRETI,SA LICHIDATI,PE CEI,CE SPUN,ADEVARUL,VOI CE-I CE SUNTETI,IN SERVICIUL,SATENEI,A LUI LUCIFER,DIAVOLULUI,BA SERVILOR,ENURIASILOR,FORTELOR,RELE,PACATELE VOSTRE,CRIMELE,O-SA CADA,PE VOI,FAMILIA VOSTRA,FITI SIGURI,NLI,NU VA BLASTAMAN,SUNTETI SINGURI,CONSTIENTI,UNELTELE SATANEI,CQ MA MOTORIZATI,PE MINE, CA FAC,CIND MI-O FAC,DREPTUL ,MEU, ZICEA CINE...AI GRIJA DE SEX,CU CINE FACI,SEC, AI GRIJA,DE CANCER,CA TE EXECUTA,INGERII PAZITORI,MA ,NE VEGHEAZA,NOI,NU PUPAN,MOASELE,LUI BATHOMEI

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 2:32

  WE THE PEOPLES,WE HAVE,THE ENERGY,THIS OCCULT SOCIETY,AR THE LOSSER,NOI,CU MINTEA,ENERGIA NOASTRA,POZITIA,INFRINGEM,FORTELE RAJULUI,AWAKENING,BEFORE,DISCLOSER,DUPA MINCIUNI,BA MASONILOR,GODUL,GOZII,VOSTRI,STAPINII,VOSTRI,SUNT NU AI MEI SI ALTORA,SATANELOR

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 2:24

  ati,mincat,cuvintele,ba securistilor,satane,or globaliste,IT,ONE UP,TO FREE ALL US,ENERGIA, FORTELOR POZITIVE,VOR INVINGE,FORTELE NEGATIVE,ALE SATANELOR,NEVER,AND EVER

  raspunde comentariului
 • un roman

  19 octombrie 2017 2:17

  you lose the mind,the energy,the positive,energy,YOU,THE,BASTARD,SATANIC ENTITIES,YOU,THI G,THED,YOUR BLACK MAGIE,IT THE GOOD ONE,VA INSELATI,AIA MARRI,DE SUS,SUNTV,REAUAU,SA FIE,SCLAVI,UNELTELE SJNT SLAVII,SATANEI,THE BAD,SATAN,IDOLATRISION,YOU,ALL THE BASTARDS FOR,THE MAINSTREAM,,BA FACATORILOR,DE ILU,ZI,ILUZIONISTILOR,ASA ZISI ILLUMINATI,MASONI,DE VARF,CINE,VA CREDETI VOI ? NISTE MURITORI,DE RIND

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design