Fosta soție a lui Dan Adamescu a luat nejustificat trei milioane de lei pe care nu i-a mai înapoiat. Carmen Palade, dezmăț pe banii acționarilor de la „Unirea"

Peste trei milioane de lei sunt datorate de către Carmen Palade, fosta șefă a Consiliului de Administrație al magazinului „Unirea“, societății care deține mall-ul din centrul Capitalei.

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 31.08.2017 - 08:19

Peste trei milioane de lei sunt datorate de către Carmen Palade, fosta șefă a Consiliului de Administrație al magazinului „Unirea“, societății care deține mall-ul din centrul Capitalei. Suma reprezintă avansuri încasate de Palade în ultimii zece ani și nejustificate prin documente.

Consiliul de Administrație al Unirea Shopping Center este hotărâtă să recupereze integral această sumă de la Carmen Palade. Procedurile, însă, se anunță complicate și de durată, în contextul în care între proprietarul Unirea Shopping Center și fosta șefă a CA se derulează un adevărat război de mai bine de un an.

Avansuri fără justificare de peste trei milioane de lei

Conform unui comunicat de presă al societății comerciale, „Unirea Shopping Center a demarat recuperarea sumelor ridicate fără justificare de către Carmen Palade (fostă Adamescu) din societate. Astfel, la data de 31.07.2017, fostul Președinte al Consiliului de Administrație și Director General, Carmen Palade (fostă Adamescu), figura cu un sold de avansuri nedecontate în valoare totală de 3.049.547 RON“. 

În același comunicat se mai arată că „Unirea Shopping Center a demarat un vast proces de audit după ce Carmen Palade a fost înlocuită de la șefia Consiliului de Administrație al companiei. Se confirmă motivele pentru care ani la rând Carmen Palade a sfidat ASF și acționariatul Unirea Shopping Center. Temându-se de descoperirile acționarilor și de schimbarea din funcție, Carmen Palade a refuzat să pună capăt iregularităților, a refuzat să convoace Adunarea Generală și Consiliul de Administrație și a ascuns prejudiciile aduse companiei“.

Bogdan Antonescu: „Doar primul nivel al unui munte de nereguli„

Unul din noii membri ai Consiliului de Administrație al „Unirea“, Bogdan Antonescu, a declarat că sumele ridicate de Carmen Palade drept avansuri sunt mult mai mari decât profitul firmei pe ultimul an contabil. „Am început procedurile de recuperare pentru sumele sustrase din societate. Sunt sume uriașe, vorbim de aproape 750.000 de euro pe care Carmen Palade i-a ridicat fără nicio justificare. Asta în contextul în care compania a raportat în 2016 un profit de 100.000 de euro.  Este, din păcate, doar primul nivel al unui munte de nereguli pe care le descoperim zi de zi. Este evident că Carmen Palade a considerat firma proprietatea ei personală“, a spus Antonescu.

Controlul asupra „Unirea“, recâștigat de acționarul majoritar

În finalul comunicatului remis presei, compania proprietară a Unirea Shopping Center a acuzat-o pe fosta șefă a CA de abuzuri în serie. „Acționarul principal al Unirea Shopping Center, The Nova Group Romania SA, a reușit să recâștige controlul companiei la sfârșitul lunii iulie, însă lupta cu Carmen Palade nu a încetat. Într-o încercare disperată de a-și ascunde faptele, Carmen Palade a recurs la orice tertip legal sau la limita legii pentru a bloca activitatea noii conduceri.

Miza a devenit evidentă o dată cu auditul comandat de noua conducere. Prin încercările de a bloca activitatea companiei, Carmen Palade dorește să ascundă acțiunile ei din ultimii ani. Unul dintre aceste abuzuri, și unul dintre cele mai elocvente, este faptul că aceasta a scos printr-un cont de avansuri 3.049.547 de lei, sume nejustificate în nici un fel“.

Sumele nejustificate, încasate în zece ani

Conform fișei de cont a „terțului“ Carmen Palade (fostă Adamescu) de la Unirea Shopping Center, la sfârșitul lui 2006 Palade deja avea un debit către societate de aproape 670.000 de lei. De-a lungul a zece ani, fosta șefă a Consiliului de Administrație al magazinului „Unirea“ a continuat să ia bani din firmă sub formă de avansuri pe care să le justifice ulterior. Deconturile, însă, au acoperit doar aproximativ 40% din sumele încasate drept avansuri. Astfel, la începutul acestui an, situația arăta astfel: avansurile primite ajunseseră la 5,2 milioane de lei, dar justificările la numai 2,18 milioane de lei. Prin urmare, suma care trebuie returnată este de peste trei milioane de lei. 

Încercările RL de a o contacta pe Carmen Palade pentru un punct de vedere în chestiune au rămas fără succes.  

Decizie: „Unirea„ a revenit în cele din urmă proprietarului de drept

Până de curând, la Unirea Shopping Center se ducea un război între acționarul majoritar (cu peste 74%), The Nova Group Investments Romania, și Carmen Palade (fostă Adamescu). Aceasta din urmă se instalase șefă de facto a societății și refuza să părăsească această poziție, deși nu avea susținerea acționarului majoritar.

În ciuda unui proces început în mai 2016, situația nu fusese tranșată nici după mai mult de un an. După tergiversări absurde într-un proces simplu, Alexander Adamescu (care controlează The Nova Group Investments Romania) a decis să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii și Inspecția Judiciară.

Adamescu reclama că nu reușește să administreze mall-ul din centrul Capitalei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...