EXCLUSIVITATE. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se laudă cu doctoratul, deși a fost exmatriculat acum patru ani | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Petre Badica , 21 iulie 2017 - stire actualizata la ora 08:35, 21 iulie 2017

Răzvan Cuc a păstrat în biografia sa oficială că este înscris la studii doctorale, în timp ce Academia Română a precizat pentru „România liberă“ că acesta a fost dat afară în urmă cu patru ani.

Alexandru Răzvan Cuc a devenit ministru al Transporturilor la 1 ianuarie 2017, în Guvernul condus la acea vreme de Sorin Grindeanu. Mandatul i-a fost prelungit și în Executivul condus de Mihai Tudose.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor, Răzvan Cuc nu s-a învrednicit să își publice CV-ul oficial. Dar, cum este parlamentar din 21 decembrie 2016, are o biografie oficială pe portalul Camerei Deputaților. La domeniul „Educație și formare“, demnitarul notea­ză că, din septembrie 2008, este doctorand la Academia Română, având domeniul de interes „Impactul integrării în Uniunea Europeană asupra comerțului exterior al României“.

 

Faptul că Răzvan Cuc a fost înscris la acest doctorat a fost confirmat de către „Şcoala de Studii Avansate a Academiei Române“ (SCOSAAR). Dar, această instituție a făcut o precizare extrem de importantă, tăinută de Răzvan Cuc: ministrul Transporturilor a fost exmatriculat în 2013.
Într-o hârtie oficială, „România liberă“ a cerut Academiei Române să confirme dacă membrul Guvernului PSD este doctorand, care este domeniul său de interes, cine este profesorul său coordonator și cum a fost posibil ca Răzvan Cuc să nu își fi încheiat studiile doctorale după 9 ani de la înscriere, așa cum reiese din CV-ul său oficial.

A abandonat școala

Biroul „Şcolii de Studii Avansate a Academiei Române“ ne-a precizat: „Domnul Cuc Răzvan Alexandru a fost înmatriculat la doctorat la 1 noiembrie 2008, forma de pregătire fără frecvență, domeniul Economic, cu tema «Impactul integrării în Uniunea Europeană asupra comerţului exterior al României», conducător științific prof. univ. dr. Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei Române. A susținut un examen la 15 iunie 2009, la disciplina «Economia și tehnici matematice în economie», obținând calificativul «foarte bine». A susținut referatul «Teorii și modele de integrare economică», la data de 31 martie 2010, obținând calificativul «foarte bine».

Întrucât, până la data de 25.07.2013, nu s-a mai prezentat pentru susținerea a două examene și a două referate, prevăzute în cadrul stagiului de pregătire doctorală și nici nu a mai făcut solicitare de prelungire a stagiului, potrivit prevederilor legale în vigoare, pe baza hotărârii Secției de «Științe Economice, Juridice și Sociologice» a Academiei Române (2370/ 25.07.2013), Biroul Prezidiului Academiei Române a aprobat cererea Institutului Național de Cercetări Economice «Costin C. Kirițescu», ca domnul Cuc Răzvan Alexandru să fie exmatriculat, potrivit prevederilor legale de la Școala Doctorală a Academiei Române“.

Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu“ face parte din structurile de cercetare fundamentală ale Academiei Române. Este o organizaţie ştiinţifică de drept public, de interes naţional, cu vocaţie de cercetare fundamentală, finan­ţată din bugetul public, care dezvoltă şi cercetări aplicative finanţate din surse publice sau private interne şi externe. Conducătorul de doctorat a lui Răzvan Cuc este membru corespondent al Academiei Române, cercetător. A predat la Universitatea „Spiru Haret“ și la Universitatea Ecologică. La patru ani după momentul exmatriculării, Răzvan Cuc încă se laudă că este doctorand la Academia Română, ceea ce este o mare minciună.

Cuc dă vina pe o eroare

Ministrul Transporturilor ne-a declarat că mențiunea din CV-ul său potrivit căreia este doctorand la Academia Română este o eroare pe care o va corecta. „În primul an ca doctorand am dat un examen și am predat referatele corespunzătoare. După anul 2010, proiecte personale și politice nu mi-au mai permis continuarea studiilor doctorale“, a precizat demnitarul pentru RL. Întrebat cum comentează faptul că a fost exmatriculat de la Școala Doctorală, Răzvan Cuc ne-a spus că, după 2010, nu s-a mai interesat de evoluția studiilor sale.      

CV

Răzvan Cuc este deputat de Giurgiu din partea PSD din decembrie anul trecut. A fost director al Zonei Libere S.A. Giurgiu. Până în luna mai a anului trecut a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor. A fost consilier la Consiliul Judeţean Giurgiu timp de trei ani între 2012 și 2015. A fost membru PP-DD, partidul condus de Dan Diaconescu, aflat în pușcărie. Este licențiat în economie europeană la Universitatea Româno-Americană. A absolvit Universitatea „Hyperion“, Facultatea de drept și administrație publică.

SERIE. Guvern cu probleme la doctorat

Nu doar Răzvan Cuc are probleme cu studiile în Guvernul Tudose. Premierul a fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat. CNATDCU urmează să studieze acuzațiile de fraudă academică după o solicitare a RL. Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a fost acuzată că a plagiat în teza sa de doctorat.

 

Citește ziarul integral în format .pdf AICI!

Comentarii

 • CHARLIE

  20 iulie 2017 21:45

  Vorba lui Caragiale s'avem si noi falitii nostri! In sfarsit scursoarea intelectualilor este la putere. mai furat nitel, mai mintit mai mult daca nu cade, pica!

  raspunde comentariului
 • Mircea

  20 iulie 2017 16:30

  Oferta speciala lucru la domiciliu cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email prisonbreak94yahoo.com

  raspunde comentariului
 • Guvern de repetenti si plagiatori !!

  20 iulie 2017 13:54

  AVEM UN GUVERN DE CEL MAI SLAB NIVEL IN ULTIMII 27 DE ANI ! FORMAT DIN REPETENTI, BORFASI, PLAGIATORI, RETARDATI MENTAL!! NU AI CUM SA CERI PERFORMANTE DE NIVEL UE LA ASTFEL DE PARAZITI SOCIALI !! DACA NU AU INVATAT O VIATA SI NU AU NICI OREALIZARE CREDETI CA SUNT IN STARE SA FACA CEVA BUN??? IN NICI UN CAZ !!! SINGURA SOLUTIE ALEGERI ANTICIPATE !!

  raspunde comentariului
 • elena

  20 iulie 2017 9:17

  Castigi acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastreblazar906gmail.com

  raspunde comentariului
 • Spiru Placintaru

  20 iulie 2017 0:36

  Uita-te numai ce mecla de prostovan si tartan mai are nici un semn de 'teligenta" dupa cum se vede si in toate institutiile de STAT - numai aceleasi capete de PORCI rapanosi dar cu aere de "domni" cand ei sunt cele mai proaste neamuri de tzoparlani nenorociti cu "doktorate" ca si tovarasa "savant de renume mondial" Elena Ceausescu - cu 2 clase. =====TOTI TREBUIE BAGATI LA MUNCA SILNICA PE VIATA LA UN CANAL sau agricultura macar sa faca ceva util.

  raspunde comentariului
  • Dan

   20 iulie 2017 8:59

   Si Dej a infiintat canalul pentru "indreptarea" unora !!! Care-i diferenta intre tine si Dej ??? NICIUNA !!!!

   raspunde comentariului
 • mihai2

  20 iulie 2017 0:33

  In foarte multe tari studiile politicienilor nu conteaza. Conteaza insa cum sunt apreciati in functia lor. In Romania este acest snobbism sa arati ca ai studii. Din cauza asta s-a ajuns la situatii de coruptie cind ai doctorat luat la puncte. O experienta in industrie sau administratie publica face un politician bun.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design