Liviu Dragnea e nepotul de văr al unui ofițer venit în România cu tancurile sovietice. Generalul Marin Dragnea a făcut parte din Divizia ”Tudor Vladimirescu”, cunoscută ca ”Divizia trădătorilor” l Cea mai citită dezvăluire a săptămânii

de Romulus Georgescu, Silviu Sergiu , 26 martie 2017 - stire actualizata la ora 15:36, 26 martie 2017

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este rudă cu generalul (r) Marin Dragnea, un prieten apropiat al Rusiei, decorat în urmă cu doi ani din dispoziţia lui Vladimir Putin.

Concret, bunicul lui Liviu Dragnea a fost frate cu tatăl lui Marin Dragnea. Altfel spus, tatăl liderului social-democrat şi al generalului în rezervă erau veri, iar Liviu Dragnea este nepot de văr.

Gen. Marin Dragnea a luptat în Al Doilea Război Mondial, a fost luat prizonier de război de către ruşi şi a revenit în ţară, în 1944, împreună cu Divizia „Tudor Vladimirescu”, care a avut o contribuţie esenţială în comunizarea Armatei Române.

O relaţie de familie destul de tensionată în prezent, după cum au declarat „României libere“ surse confidenţiale. O relaţie pe care Liviu Dragnea a recunoscut-o în exclusivitate pentru “România liberă”. „Da. Se pare că da, dacă îl cheamă tot Dragnea şi este din Teleorman. Nu ştiu sigur, că nu am arborele genealogic”, ne-a declarat liderul PSD. Apoi a adăugat cu un ton autovictimizant: „Dacă a făcut ceva rău, sigur are legătură cu mine...”.

Prizonier în Rusia, implicat în reprimarea mișcărilor studențești

Generalul (r) Marin Dragnea are 93 de ani. La fel ca Liviu Dragnea, este teleormănean. S-a născut în 30 mai 1923, în comuna Siliștea-Gumești, evocată de scriitorul Marin Preda în celebrul roman „Moromeţii”.

Potrivit Wikipedia, la vârsta de 12 ani a intrat copil de trupă într-un regiment de cavalerie din București. A luptat în Cel de-al Doilea Război Mondial. În 1942 a fost luat prizonier. S-a întors în țară doi ani mai târziu cu Divizia „Tudor Vladimirescu”, constituită în 1943 pe teritoriul fostei URSS.

După război, a avut o ascensiune rapidă în structurile militare. În 1954 primeşte gradul de colonel şi este numit comandant al Corpului 40 Armată.

Tot Wikipedia relevă că, în timpul Revoluției din Ungaria din 1956, col. Marin Dragnea a avut un rol important în reprimarea mișcărilor studențești de solidaritate din Timişoara. În semn de apreciere pentru anihilarea revoltei, este numit în funcția de comandant al Corpului 38 Armată şi primeşte în 1957 gradul de general-maior.

Funcţii sportive

Începând cu anul 1974, Marin Dragnea, la acea vreme general-locotenent, a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul mișcării sportive din România: președinte al Comitetului Olimpic Român (1974-1984), prim-vicepreședinte (1973-1974 și 1977-1981) și președinte al Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport (1974-1977 și 1981-1984). În această perioadă, România a obținut importante succese sportive la Jocurile Olimpice de la Montréal (1976), Moscova (1980) și Los Angeles (1984), situându-se printre primele 5 țări din lume. În anul 1983, Comitetul Internațional Olimpic i-a acordat medalia de argint a Ordinului Olimpic.

Avansat de două ori de Ion Iliescu

În ciuda vârstei înaintate, gen. (r) Marin Dragnea este, în momentul de faţă, președinte al Asociației Naţionale a Veteranilor de Război, func-ţie pe care o ocupă din anul 1990. Fostul preşedinte Ion Iliescu l-a avansat, în două rânduri, în 1994 şi 2000, la gradele de general-colonel (cu 3 stele) și general de armată (cu 4 stele). Tot Iliescu i-a acordat Ordinul național „Steaua României”, în grad de Comandor (2000) și în grad de Mare Ofițer (2004), în semn de apreciere pentru vitejia și curajul de care a dat dovadă „în grelele bătălii purtate pe câmpurile de luptă ale celui de-al Doilea Război Mondial, făcând cinste glorioaselor tradiții ale Armatei Române”.

Decorat de Putin, contestat de luptătorii anticomunişti

În octombrie 2015, generalul (r) Marin Dragnea a fost decorat cu “Ordinul de Prietenie” – decorația de stat a Federației Ruse – pentru aportul acestuia la dezvoltarea relațiilor româno-ruse. Distincţia, conferită din „dispoziţia preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin”, cu prilejul a „70 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, i-a fost înmânată de către ambasadorul rus de la acea vreme, Oleg Malginov.

Potrivit flux24.ro, diplomatul l-a prezentat drept „cel mai apropiat veteran al meu aici, în România, şi cel mai iubit prieten”. În contrapartidă, gen. Marin Dragnea a ținut un discurs în care a lăudat Rusia și pe președintele său, Vladimir Putin. „Vă aștept!”, şi-a încheiat el discursul, potrivit flux24.ro.

Discursul său a provocat reacţia vehementă a veteranilor de război, foşti luptători în rezistenţa armată anticomunistă, deţinuţi politici şi urmaşi ai acestora. Aceştia au protestat cu indignare faţă de afirmaţiile gen. Marin Dragnea. „Este binecunoscut faptul că generalul Marin Dragnea este unul dintre acei ofiţeri români trădători care, în 1944, au revenit în ţara ocupată de Armata Roşie în cadrul Diviziei «Tudor Vladimirescu», alcătuită de sovietici în 1943, din prizonieri români, cu concursul deosebit al sinistrei Ana Pauker. În această calitate, generalul Dragnea s-a bucurat în timpul regimului comunist de onoruri şi privilegii, în timp ce ofiţeri loiali ai Armatei Regale Române au fost epuraţi sau aruncaţi în închisorile politice, unde au sfârşit umiliţi de uneltele Moscovei.

Putem înţelege prezenţa protocolară a generalului Dragnea la o recepţie a Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Dar nu putem admite sub nici o formă adresarea de elogii unui regim care a reabilitat toate simbolurile stalinismului şi care înţelege să reediteze politica de tristă amintire a fostei Uniuni Sovietice, călcând în picioare suveranitatea naţională şi integritatea teritorială a altor naţiuni, aşa cum se întâmplă în Ucraina, Cecenia, Georgia sau Republica Moldova”, se preciza într-o poziţie publică. Ei au cerut demisia din fruntea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, reclamând „gravitatea acestui gest inadmisibil al liderului veteranilor de război al unei ţări membre NATO, aflată într-un parteneriat strategic deosebit de important cu Statele Unite ale Americii, în contextul geopolitic atât de dificil din această regiune a Europei”.

Istorie recentă. Ce era Divizia „Tudor Vladimirescu“

Divizia I Infanterie Tudor Vladimirescu, organizată sub atenta supraveghere a NKVD, a fost una din cele două divizii (alături de Divizia „Horia, Cloșca și Crișan”) de voluntari români constituite în U.R.S.S. la data de 15 octombrie 1943, în principal din prizonieri de război români. Aceştia aveau de ales între a fi trimişi în Gulag sau a se alătura Diviziei, ceea ce, pe timp de război, era considerată crimă de înaltă trădare. Divizia a fost constituită din inițiativa lui Iosif Visarionovici Stalin, ca o unealtă de propagandă, și de comunizare a Armatei Române. Cea care a coordonat eforturile propagandistice a asigurat componenta ideologică şi a fost cureaua de transmisie între divizie şi sovietici a fost Ana Pauker. Ea a fost asistată şi de alţi politruci sovietici celebri, precum Petre Borilă, Leonte Răutu, Dumitru Coliu, Vasile Luca sau Valter Roman (Ernest Neulander), tatăl fostului premier Petre Roman. Toţi aceştia au intrat în ţară pe tancuri, odată cu trupele sovietice, şi au sosit în Bucureşti în ziua de 31 august 1944.

Comentarii

 • Razvan

  30 septembrie 2017 16:41

  Ruda? Pana la urma toti suntem inruditi dar daca 2 nume sunt la fel asta nuinseamna ca si sunt rude. Baliverne de cancan. 100 cei doi nu sunt rude si au auzit unul de celalalt abia cand a ajuns Dragnea politicul pe sticla. Cat despre Dragnea generalul spion rus...Pai daca a fost prizonier...mai era si spion? Cati nu au fost prizonieri... CANCAN

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  23 iulie 2017 20:42

  Am lasat tara pe mainile lui Dragnea si Shhaideh, care sunt cu certitudine doi spioni ai rusilor.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  20 iulie 2017 16:29

  INSULA DRAGNEA DE PE DUNARE. Comuna Seaca din Teleorman e situata la 15 km de Tr. Magurele, la 50 km de Alexandria si la 5 km de Dunare. Portiunea din drumul national DN 51A dintre Seaca si Tr. Magurele este aprox. paralela cu Dunarea. In dreptul comunei Seaca exista INSULA BELINA cu o suprafata de 210 ha, si un brat al Dunarii, BRATUL PAVEL, de 4,5 km si cu suprafata de 137 ha. Toate acestea au fost in administrarea Apelor Romane pana in 2013, cand Dragnea devenise ministru al M. Dezvoltarii si vicepremier in Guvernul Ponta, iar un apropiat al sau de pe langa Turnu Magurele, tanarul Adrian Gadea, il inlocuise pe Dragnea in postul de presedinte al CJT. Imediat dupa aceea, CJT a concesionat INSULA BELINA, BRATUL PAVEL si cateva sute de hectare de teren de pe malul Dunarii, exofirmei Tel Drum, in vederea infiintarii unui CENTRU TURISTIC TELORMANEAN pana in 2020, cu fonduri euro. Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Dar ma tem ca o sa-l ajute numai pe Dragnea, daca o mai ramane pe afara.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 21:56

  TREI INTREBARI. Cu ce bani si-a cumparat Patriciu rafinaria Petromidia ? Cu ce bani si-a infiintat Voiculescu cele trei mari companii in 1981 ? Cu ce bani si-a construit Dragnea blocul din Bucuresti ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 10:40

  CUM A GOSPODARIT DRAGNEA JUD. TELEORMAN. Incepand din decembrie 1996, ca prefect pana in 2000 si, in continuare, ca presedinte in CJT=Consiliului Judetean Teleorman pana in 2009, Dragnea a fost sultan satrap, in fata caruia au tremurat de frica toti angajatii statului din judetul T=Teleorman. Fiind si presedinte al filialei PSD din T, a avut ca preocupare capitala sa se imbogateasca rapid, cu bani de la buget si din fondurile europene, cat se afla la butoane. Si Romania Libera a aratat cum a furat si cat a furat cu Tel Drum, cu miile de hectare de padure din T, cu miile de hectare de teren arabil, silozuri si crescatorii de vaci si de porci ale fostului CAP din Salcia, cu restaurantele, magazinele comerciale si hotelul Turris din Turnu Magurele, pe care le-a furat si le-a vandut pe bani grei. Dar prin toate colturile judetului T, Dragnea a lasat si urme mai putin scoase la lumina, legate de jaful neintrerupt pe care l-a practicat cu lacomie de lup hamesit. As propune ca un reporter de la R.L. sa mearga cu un aparat de filmat in comuna Smardioasa din T, sa vada GARA demolata, in care se poate turna in bune conditiuni filmul CADEREA BERLINULUI. Sa vada ca din 5 linii paralele de cale ferata a ramas doar una, ca nu mai exista nici rampa de descarcare a vagoanelor si nici magaziile de marfuri. Din Smardioasa, la 16 km de Alexandria, pornesc 5 siruri de sate spre Alexandria, Beiu, Giurgiu, Dunare, Zimnicea, si nici nu se mai dau bilete de tren decat in vagoane. Inainte plecau trenuri de marfa incarcate cu produse agricole si soseau cu cherestea, lemne de foc ciment, marfuri casnice si gospodaresti, iar acum trenurile de marfa nu mai exista pe ruta Rosiori- Zimnicea. Tot la Smardioasa, exista o PIATA DUMINICALA, de unde satele apropiate din cele cinci directii se aprovizioneaza in fiecare duminica, cu marfuri alimentare, cu obiecte de uz casnic, cu imbracaminte si chiar cu pasari si animale. Sosesc vanzatori ambulanti si din alte judete. Piata este functionala de o jumatate de secol si in fiecare duminica Primaria percepe taxe de milioane de lei, pe care in epoca DRAGNEA le-a expediat laAlexandria. Or fi ajuns la Dragnea, ca la Smardioasa nu s-a folosit niciun leu din cei incasati la Piata. Unde au ajuns sinile de cale ferata furate din garile de pe ruta Rosiori-Zimnicea pe care trenurile marfare faceau manevra ?

  raspunde comentariului
 • costica

  16 iulie 2017 0:44

  Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • Liviu Dragnea

  13 iulie 2017 11:15

  Silviu Sergiu, sa ma pupi in ciucurel!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 iulie 2017 14:21

  Dragnea, Tariceanu, Shhaideh si alti ministri din actualul guvern sunt spioni ai rusilor. Este o parere personala.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 iulie 2017 15:24

  Pe ce maini dadura-ti tara,Cu Dragnea si tariceniCu hoti de toata ocara,La Guvern si Cotroceni.Pe cine mai punem baza,Cand Dorneanu-i CCR,Cand Tudose face varza,Tot ce mai e-n RSR.Geaba la Tramp cu curcanii,Ca sa ne dam mari acusi,Cand fentam americaniiSi-i pupam in ce pe rusi.

  raspunde comentariului
 • Unii au fost la SS si au fost copii atunci - si au fost dati jos . functionarii comunisti nu trebuie sa fie pastrati ci aruncati cit mai repede la gunoi.

  07 iulie 2017 16:38

  Deci faRA SCUZE PENTRU CEI CARE AU ASUPRIT POPORUL ROMAN INDIFERENT DE UNDE VIN EI POLITIC SI DIN CE NEAMURI SE TRAG - aTMOSFERA IN CARE ESTE FORMAT DRAGNEA ESTE CONTRA POPORULUI ROMAN JOS CU DRAGNE - CIT MAI REPEDE - SI MAI ALES CA SOCIALIST ESTE SI PUTRED DE BOGAT - DE UNDE ?

  raspunde comentariului
 • Terente

  18 aprilie 2017 18:10

  Dacă tot ajungem la neamuri ca garanii ale probităii morale a cuiva, nu-mi aduc aminte ca auteurii articolului să fi pomenit de-a lungul timpului ceva despre biografia tatălui marelui preedinte anticomunist Băsescu. Un intelectual cu câteva clase mai mult ca trenul, aparinând promoiei 1950 de ofieri. Promoie supranumită, cu silă, "Promoia Roie". Datele din articol sunt 100 autentice, ce mă deranjeajă e abordarea selectivă

  raspunde comentariului
 • ilie mateescu

  27 martie 2017 18:19

  Si fostul rege Mihai nu are ordinul Victoria de la rusi? Cu ce e mai breaz acesta, care a stat numai la caldurica, fata de acest ofiter care a fost ranit de doua ori pe front? Sa va fie rusine tuturor celor care habar n-aveti de istorie si o vreti acceptata numai pe-a voastra.

  raspunde comentariului
  • kermit

   27 martie 2017 18:38

   Draga tovarase Ilie Verdet ... pardon Mateescu , eram pe punctul sa ma dau cu capul de pereti , ... cand , ...din fericire , ... am inteles diferenta dintre cele doua situatii , ... a M.S. Regele Mihai I si a acestei ciocanitori Olimpice pe nume Dragnea. Primul a fost seful Statului iar uzantele diplomatice si interesele Tarii iti impun uneori sa accepti si ceea ce nu-ti place. In fine , cel de-al doilea este o cartita a Moscovei care pe deasupra a mai avut si nerusinarea sa paraziteze bugetul Statului pana la aceasta varsta onorabila, deci termenii nu sufera comparatie... In rest? Sa aveti o zi buna si spor la Ora de Istorie.

   raspunde comentariului
 • kermit

  27 martie 2017 5:27

  Adevaratul lider al veteranilor romani a fost gen.brig.rez Stefan Cucu liderul asociatiei veteranilor anticomunisti si nu acesta canalie bolsevica decorate de criminalul rus Vladimir Putin. Stefan Cucu a lasat ceva in urma lui .Unicul muzeu dedicat veteranilor romani deschis in urma cu multi ani la Marasesti este una dintre aceste impliniri. Insa nu in ultimul rand sunt identificarea unor campuri de pe teritoriul fostei URSS unde sunt ingropati de a valma zeci de mi de militari romani. Pe unele dintre acestea au fost infiintate cimitire militare romanesti ... si astfel exp. pot continua.

  raspunde comentariului
 • gogu

  26 martie 2017 18:05

  inca mai sunt persoane care nu inteleg ca bolsevicii conduc romania in continuare ? oare cat de prost sa fii ?

  raspunde comentariului
 • Paul

  26 martie 2017 16:30

  Ești cumva din Gratia? Îl compatibile in amănunt pe nepot, ii iei foarte tare apărarea "nepotului". Seamănă perfect cu Marin Dragnea, Comuniștii erau mici copii pe lângă "nepot", caracter infect!

  raspunde comentariului
 • Irina

  25 martie 2017 23:07

  Citesc si recitesc articolul caci nu prea inteleg. Deci, daca eu m-am nascut in Republica Socialista Romania in anii 70 inseamna ca eram si eu comunista nu??? Apropo, tatal era politist deci trebuie sa fac atentie sa nu mi se intample ceva fiindca era comunist. Mama era si ea cu politica ca na.... Pai am auzit ca si in familia d-nei Kovesi erau comunisti deci se transmite genetic nu??? Dragi jurnalisti de doi lei, alte subiecte nu a-ti gasit???De asta tara se duce de rapa caci in loc sa scoateti la lumina subiecte cu adevarat importante VOMATI porcarii ca sa distrageti populatia...manipulatori platiti

  raspunde comentariului
 • IAR TATAL LUI DRAGNEA A FOST MILITIAN ...

  25 martie 2017 20:47

  ... TABLAGIU, INTR-O COMUNA DIN TELEORMAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ORIGINE SANATOASA, NU GLUMA, LA ACEST MILITIANO - COMUNISTOID - TELEORMANEAN ...

  raspunde comentariului
 • Elena

  25 martie 2017 18:42

  Daca d-l Nicolae Dragnea este tatal d-lui Liviu Nicolae Dragnea ,atunci Liviu ar trebui sa fie mai politicos si recunoscator unchiului tatalui sau , generalul Dragnea Marin , deoarece Nicu Dragnea a fost tinut la scoala si la facultatea din Cluj , de catre unchiul sau.Aici nu este vorba de genealogie ci de mentalitatea statuata din copilarie privind "pile , relatii , influente , prietenii ,ambitii , etc..".

  raspunde comentariului
 • dracon

  25 martie 2017 11:57

  Acest pseudo general nu este decat un politruc comunist. Dupa functiile politice avute pe timpul comunismului si acum a fost impins la conducerea veteranilor de razboi dar nu este acceptat de adevaratii veterani ,care au refuzat asocierea sub conducerea acestui individ ,oare de ce ?

  raspunde comentariului
 • Marian

  24 martie 2017 17:03

  asa zisul rege mihai a batut palma cu sovieticii. De el de ce nu va luati?

  raspunde comentariului
  • Marian

   24 martie 2017 19:25

   Nu sunt nici un " Marian " , sunt rapanosu de troll mancurt Constantin Moldovean Tiraspol , trompeta ruginita a propagandei staliniste de pe malul stang al Nistrului , un fomist ce tasteaza pentru un pumn de copeici . Prietenii mei mancurti ma intreaba ce mai stiu de Sevciuk si ma sfatuiesc sa nu mai halesc ca cat in presa romaneasca , m-au luat cititorii de scrintit scapat din balamuc . Slava Stalin !

   raspunde comentariului
 • Marian

  24 martie 2017 17:00

  Daca asta a fost divizia tradatorilor inseamna ca tradatorul sef e asa numitul rege Mihai. Ar trebui judeact de inalta tradare!

  raspunde comentariului
 • USA

  24 martie 2017 3:05

  Problema tarii este ca multi Tzi gani au ajuns la PURE RE si mai multi magari de la ZOARE ETC sunt platiti de eiCa sa vezi adevarul aaaaaaaaa?

  raspunde comentariului
  • Petru Neagu

   24 martie 2017 7:24

   Mie-mi spui de Tzi găni. Mie, o tzi ganca, mi-a pus coarne, Sanda, din Galați, o știți doar, lucrează în invatamant

   raspunde comentariului
 • INFLATIU

  23 martie 2017 20:40

  CE NASTE DIN PISICA, SOARECI MANANCA...soareci, nu sorici ...sau... DACA NU AI UN BATRAN, SA-L CUMPERI...iar batranul unchi Marin Dragnea a fost un om care a creat istorie, a avut ce sa-l invete pe pionierul intru politica nepot Liviu...CAND A VENIT UNCHIUL PE TANCURI SA ELIBEREZE ROMANIA, S-A FACUT REFORMA MONETARA...FAZA 1947 si FAZA 1952...CAND SALARIILE SI PENSIILE S-AU DUBLAT...stie Liviu Dragnea meserie, nu gluma...IAR PRETURILE AU EXPLODAT INCAT...O PAINE A INCEPUT SA COSTE...200000 LEI, APOI 300000 LEI...APOI 400000 LEI...verificati in istorie si la cei mai in varsta...DECI SE POATE, DRAGNEA NU VORBESTE PROSTII...SA NE TOT CREASCA BANII...SI IN BUZUNAR SI IN GALANTAR...

  raspunde comentariului
  • Ghita Bizonul

   24 martie 2017 6:18

   Asa-I, asa-I, cum bine zici talica, .Stabilziare monetara s-a făcut în în 1950 și în 1952, nu 47, dobitocule !, .Unde nu stii intreaba

   raspunde comentariului
   • @ Ghita Bizonu

    24 martie 2017 9:57

    Asa ordinar ca tine , mai rar , esti platit sa te infiltrezi ca o plosnita in presa romaneasca si sa aduci injurii romanilor ! Propaganda ta stalinista de la Tiraspol are efect contrar asteptarilor sefilor tai , cu fiecare postare starnesti ura si dispretul romanilor . Pune mana pe munca si lasa taiatul frunzei la caini pe laptop pentru un pumn de copeici . STABILZIARE se face in Transnistria , da fuguta la ghiseu , tu , asta , de faci romanii dobitoci fara sa te privesti in oglinda . Panimaesi ?

    raspunde comentariului
 • USA

  23 martie 2017 20:30

  Acesti oameni din PSD nu sunt un PARTID SOCIALIST NORMAL din VESTSunt Neo - ComunistiiAsta stir TOATA LUMEA in EUROPA, STATELE UNITE,JAPONIA...ETCTineti-va cu rul strins DRAGNEA aka SOVIETICUS

  raspunde comentariului
 • USA

  23 martie 2017 20:02

  Un Tz igan Bolshevic ramine Tzi ganMama voastra de TILHARI rosiiVa vom distruge parazitilor

  raspunde comentariului
 • teodor

  23 martie 2017 19:07

  In timp ce eu i-am asteptat pe americani , dumnealui inteleg ca nu s-a putut desparti de rusi

  raspunde comentariului
  • Zic si eu ....

   23 martie 2017 19:23

   Din cauza astora , 4-5 milioane de romani si-au luat lumea-n cap scarbiti de lantul de pile si relatii din societatea romaneasca lasandu-i sa-si faca mendrele dupa bunul plac . Romania este ca o biata caprioara sfasiata de o haita de lupi , daca se continua asa n-o mai salvam !

   raspunde comentariului
 • Citizen

  23 martie 2017 16:48

  Bai sinteti penibili cu articolul asta . Orice om e responsabil pentru faptele lui , nu pentru ale altora. Articolul e denigrator, incercare de manipulare a presei si a opiniei publice. Rusine la aspectul ' Impartialitatea presei" pe care o clamati . In concluzie profesionalism ZERO . Solutii oferte de job la httpro.circulglobus.ro

  raspunde comentariului
  • @ Citizen

   23 martie 2017 18:24

   De ce sari asa ars , te doare la ficati ? Tu a cui beizadea esti , " profesionistule" ZERO ?

   raspunde comentariului
 • Constantin Moldovean Tiraspol

  23 martie 2017 11:42

  Impreuna cu mancurtii mei neinfricati Nikos , Ghita Bizonu si UBAFCA , facem exercitii de yoga , schimonoseli faciale , de largire a narilor si figuri de majorete cu stegulete curcubeu pentru a fi apti incepand cu luna iulie 2017 . Trebuie sa facem rost de vize si sa intampinam la Kogalniceanu cei 30 de mii de soldati NATO , ne-am cumparat peruci noi , ne-am ras parul de pe piept si ne-am implantat belciuge si piersinguri sa aratam sexy . O sa curga verzisorii , devenim si noi Sheriffi in Transnistria dupa concertele dementiale sustinute la flaute zbarlite cu gusa . O sa ne intoarcem in zoopark cu gingiile tocite si rozetele franjuri , arta cere sacrificii , nepotii Unchiului Sam sunt sensibili si o sa ne trateze cu guma de mestecat pentru incalzire ...Trebuie sa ne ridicam la standarde , orice detaliu conteaza , de la deratizarea cu gaz pana la calitatea vaselinei de tanc .....Slava NATO !

  raspunde comentariului
 • oasnsdyr

  23 martie 2017 11:24

  Pai toti tziganii astia cu pistoale de care vorbeste cel dinainte au fost primii care au strigat ''aoleo mama'' si s-au predat rusilor ca mai apoi sa fie racolati netinandu-se seama ca erau tzigani si apoi au ocupat functii in era comunista.Cei care sunt mai in varsta stiu ca toti tziganii din armata romana au ridicat mainile sus si s-au predat spunand '' ce sa luptam noi ,ca ne e frica .mai bine ne punem bine cu rusii si ne fac sefi peste romani''.

  raspunde comentariului
 • Nikos

  23 martie 2017 10:03

  Nepot de mama, de bunica, de unchi de-al treilea..Sunteți de-a dreptul idioți.

  raspunde comentariului
  • Nikos Ghita Bizonu

   23 martie 2017 10:57

   Acelasi troll tembel , vuvuzeaua ruginita a propagandei staliniste de la Tiraspol . Contactati-ma pe facebook -Constantin Moldovean Tiraspol , flasneta ruginita exmatriculata de la Fabrica de olghinti Savuskina 55 .

   raspunde comentariului
 • Ghita Bizonu'

  23 martie 2017 9:00

  nepot de var ... mama ce rudenie stransa! Daca ar fi de sexe diferite sar putea si casatori !!!Insa cum stam cu "gilozoful" Sora? Nimic despre comunismu lu Sora?!

  raspunde comentariului
 • Stroe vasilica

  23 martie 2017 7:19

  S au tinut lant,ca si kakatul porcului...asa a fost cautat de iliesti si dragnea si petre roman...de ce oare,pe mine nu m au cautat??nu este deloc DAR.....DELOC!!! COINCIDENTA..killerii ca iliescu,petre roman,voican voiculescu,trebuiesc pedepsiti pana crapa...de legea umana...PANA LA DUmnezeu,TE MANANCA DRACII....l?

  raspunde comentariului
 • "Unui ofiter"

  23 martie 2017 1:18

  Din cate stiu Marin Dragnea a fost subofiter, ajuns ofiter in divizia Tradatori Vanduti, datorita faptului ca rusii nu au reusit sa convinga destui ofiteri romani ai armatei regale sa tradeze. Se stia demult se legatura de rudenie intre tatal lui Dragnea si "generalul" comunist, aflat sub protectia rusilor, pe care nici Dej si nici Ceausescu nu au reusit sa-l scoata definitiv din viata publica. Instalat de catre Iliescu la varful Asociatiei Veteranilor de razboi si sarbatorit in fiecare an de catre MApN pentru loialitatea fata de prietenul de la rasarit.

  raspunde comentariului
  • filorusii in kaki

   23 martie 2017 12:37

   PAI FILORUSII DIN RO sunt in kaki si astazi...si tot de la kaki provin...ca in ultimii 70 ani...joaca la 2 capete cu fata numai spre rusIA..

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  22 martie 2017 19:37

  Aproape toti cetatenii din interior, suntem ostateci de 17 ani, intr-o Romanie ocupata de comunistii securisti, care sunt organizati in banda criminala la nivelul intregii tari. Au pus stapanire pe noi toti, prin varsare de sange si mineriade, apoi si-au impartit bunurile tarii, care fusese puternic industrializata si fara datorii. Si s-au pus pe distrus economia, parca din ordin si au vandut industria pe spaga pana nu a mai ramas nimic din tot ce aveam. Au dat petrolul, gazele, padurile si industria toata. PSD-ul este o haita nationala de hiene, de hoti, de jefuitori. Fiecare pesedist fura si se infrupta laolalta cu toti ai lui. Fiecare pesedist este un DRAGNEA. Cititi pe net totul despre Dragnea, Ponta, Nastase, Oprea, ca sa intelegeti ce inseamna PSD. Uitati-va cine ne-a invartit pe degete in ultimul timp Ponta, Ghita, Dragnea, Oprea, Tariceanu. Super-hotii care ne-au jefuit de sute de milioane de euro si care sunt spionii rusilor. Cum putem scapa de haita nationala ? Intr-un singur mod Iesim in strada cu sutele de mii si n-o mai parasim pana nu impunem LUSTRATIA.

  raspunde comentariului
 • Nepotu lu varu, lu cumnatu, lu unchiu

  22 martie 2017 19:32

  Ca sa vezi al naibii tradataor s-a inrolat in divizia T Vladimirescu, in loc sa stea si sa crape in gulagurile sovietice, unde cea mai buna masa era carnea de ciori si de sobolani - cunosc fapte concrete din relatarile unui fost prizonier la rusi! Auzi afurisitul cum a ales el sa moara la eliberarea Romaniei, Budapestei sau in muntii Tatra, luptand impotriva iubitei Germanii care din prietenie fata de romani incheiase pactul Molotov-Ribbentrop si tot din prea multa prietenie ne luase jumatate din Ardeal si i-l daduse lui Horthy. Un tradator ordinar varu lu nasu lu cumnatu ala al lui Dragnea, dragi tovi si pretini! Autorii vad ca au uitat sa spuna si de un alt mare tradator al neamului care i-a tradat pe prietenii nostri nemti la 23 Aug 1944. D-nii autori Romulus si Sergiu isi dau oare seama cat sunt de penibili cu un asemenea articol prin care nu urmaresc decat sa-l atace pe Dragnea ptr ca este nepotul lu.... si lu .... si lu? Asta numiti voi ziaristica nemernicilor?......Leo

  raspunde comentariului
  • UBAFCA

   22 martie 2017 20:53

   Articolul contine niste AMBIGUITATI, destul de majore ,.. ,. In primul rand, VARSTA de INCORPORARE era de ** 21 de ANNI IMPLINITI ** ,...,, ,.. Generalul Marin Dragnea S-A NASCUT in mai 1943., deci a fost incorporat in MAI 1944 iar dupa un stadiu de INSTRUIRE de TREI LUNI, pleca pe front cam in luna AUGUST 1944,..,,..., ,.Lucrurole pot fi socotite altfel in doua conditii, Ori Unchiul VARULUI tatalui bunicului lui Liviu Dragnea, ori a plecat VOLUNTAR pe Frontul din Rasarit, lucru extrem de rar dupa ISTORICA INFRANGERE a Armatei Romane de la Cotul Donului ori a fost COPIL de TRUPA, copii de trupa au fost ti uti DEPARTE DE LINIA FRONTULUI, dar cel mai sigur, UNCHIUL varului bunicului vecin a lui Liviu Dragnea, S-A ALATURAT, pur si simplu trupelor Diviziei TV, dupa 23 aug 1944 si a luptat pana in Muntii Tatra

   raspunde comentariului
 • UBAFCA

  22 martie 2017 19:28

  Asa nu se mai poate ! .. ,.. Avem parte numai de FOȘTII, .., De pilda, Petre Roman este fiul unui GENERAL NKVD-ist, care a luptat in razboiul civil din Spania, 1936 - 1939, de partea KAMINISTILOR si a scris o carte, Voluntari romani in Spania, carte groasa si frumoasa, cartonata, tiparita in regim special, ca si cartile academicienei SPERIETOARE, Elena Ceaushologu ,...,, ,.., Ion Marcel, ILICI Iliescu este fiul unui KOMINTERNIST, pe nume Alexandru Iliescu si care, in 1936, SEMNA, la Gorciko, in URSS, un dacament prin care impartea Romania in cinci republici ,.. ,.. ,Victor CIORBEA este fiul unui unchi a unui var de al sau, de pe mama, care VINDEA BORS, in timp ce in zona se consuma doar CIORBA, ,.. ,.. deci, unchiul nepotului sau, de pe mama, BORSARUL, era din Rossia, patria borsului. ,... Traian BASESCU este FIUL unui COLONEL de armata, divizia securista ,. care se ocupau de CI si BDS, deci securist de securist, .., Klauss Iohanis este nepotul unui unchii al bunicului varului mamei sale, care ERA PERIVOCI la TURCI, deci a facut politie politica economica in favoarea turcilor ,.., ,Manika Makavei este FOSTA PROCUROARE COMUNISTA, care in 1990, ANCHETA mitingisti din Piata Universitatii, deci ramasa KAMINISTA, si atunci si acum !..., ,Laura Kodrutza KIOVESHY este FIICA unui inrait PROCUROR COMUNIST, care propunea pedepse cu nemiluita, bagand la bulau chiar si pe notul unui unchi a unui vecin de-al fratelui sau, ca sa-si arate slugarnicia fata de stapani sai, ,..., Acum, sfupoare, cand credeam ca AM SCAPAT de ei, uite ca cineva a detonat bomba, cu LIVIU DRAGNEA care este NEPOTUL, unui unchi a carui frate era dulgher la varul unui satean de al sau si ca este GENERAL din Divizia Tudor Vladimireascu ,..., Ce este ds facut in atare situatie ?, . Eu cred ca sunt trei cai de atac impotriva FOSTILOR ,.., ,Prima cale este sa se dea IN PARLAMENT o lege care sa-i demita imediat pe toti fii, fiicele si AFINI FOSTILOR .. ,.. a doua cale este SA-ȘI DEA SINGURI DEMISIA, de binevoie și nesiliti de nimeni ,.., A treia cale este SA IESIM ÎN STRADA, în număr cat mai mare, SA-I FUGARIM

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  22 martie 2017 17:57

  De 27 de ani, constat cu mare amaraciune cum ca, ne cam batem gura de pomana. Noi astia "golanii, banditii, fascistii si legionarii", suntem cu totii persecutati si-n mod sistematic, marginalizati, dati afara din job-uri, din locuintele insalubre a lu' chourvetelui, adica, ni se face viata insuportabila chiar si-n acest an 2017. In schimb, sobolanii rosii, prospera in draknea chiar si-n clipa de fata toasi, intr-o veselie comunistoida-generalizata, toasi. LUSTRATIA fritzule ca, ne ia drea-ku', pi toti! Chiar nu vezi, hmm?

  raspunde comentariului
  • baba cekista

   07 iulie 2017 17:13

   La munca, "chiombe', maimutzoiule, nu la mana-ntinsa la pomeni, shobolan porto.ka.ka.niu ce esti !

   raspunde comentariului
  • @ Ciombe

   23 martie 2017 18:37

   CORECT , ai pus degetul pe rana !

   raspunde comentariului
 • DRAGNEA PENALUL VREA PLUA LUI FUTIN

  22 martie 2017 17:50

  O SLEAHTA DE SARACII -LA FEL CA IN RUSIA. NISTE LEPRE SI SARACII. OLT SI TELEORMANUL SARACIILE ROMANIEI -IDENTIC CU MULTE REGIUNI DIN RUSIA.

  raspunde comentariului
 • antihas

  22 martie 2017 14:52

  au trecut 27 de ani!!!! pana acum cine a stiut toate acestea??? jos pe se de! jos ciuma rosie!

  raspunde comentariului
 • ANTI-PSD

  22 martie 2017 13:00

  Ca si bunicul lui Victor Fonta si tatucul lui Perica amorul apacistelor.............

  raspunde comentariului
 • A-LO, amartizeaza straBuncu!

  22 martie 2017 12:08

  bunicul lui Liviu Dragnea a fost frate cu tatăl lui Marin Dragnea. Altfel spus, tatăl liderului social-democrat i al generalului în rezervă erau veri, iar Liviu Dragnea este nepot de văr - Pa Bune!?

  raspunde comentariului
 • Marconi

  22 martie 2017 11:54

  Toate japitele din PSD inavutite din contracte cu statul si pacalirea justitiei si a statului de drept sunt esalonul 2-3 ai PCR , copii jigodiilor venite pe tanc in Romania cei care au facut cel mai mare genocid in Romania sunt COMUNISTI . PSD este CIUMA ROSIE A ROMANIEI

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   22 martie 2017 12:17

   PSD si ALDE sunt partide care reprezinta interesele Rusiei in Romania.

   raspunde comentariului
   • Rusine !

    22 martie 2017 14:31

    Dinozaurii stalinisti vor disparea pe cale naturala , nenorocirea ca ne lasa , plocon , puietul . Acel " VA ASTEPT !" , este stigmatul de tradator care v-a bantui neamul si familia Dragnea in vecii vecilor !

    raspunde comentariului
 • maus

  22 martie 2017 11:47

  "nepot de var" etc - baliverne tipiice pentru o gazeta de canal plin de dejectii ... Sigur, era mai bine sa fi facut parte din trupele waffen ss ... poate capata si vreo 5 - 6 case prin "fals si uz de fals" !

  raspunde comentariului
  • Asa, mai, apara si tu tradatorii!

   22 martie 2017 15:48

   Atacul murdar inserat in comentariul tau este mincinos! Stii bine ca ai tai au infinit mai mare bogatie decat 5 locuinte modeste, intre ele si apartamente obisnuite de bloc! Si este o minciuna sfruntata ce spui, "Fals si uz de fals"! Nu iti salvezi in felul acesta stapanii, postacule pesedist! Nu il salvezi pe Dragnea, care, evident, nu e vinovat de tradarea unchiului, ci de tradarile proprii, de felul cum si-a cladit averea de boier de Teleorman, jefuind statul. !!!!!

   raspunde comentariului
   • contabilu'

    07 iulie 2017 17:18

    "cinci locuinte modeste" !!! esti tare, nenicule ... profu' ghinionist n-a apucat decat 6 case din care Justitia cea oarba I-a luat, deocamdata, doar 2 doua ... Deschide o lista de subscriptii sa-i poti rascumpara unele din "casutele modeste" ale modestului din Deal !

    raspunde comentariului
  • @ maus

   22 martie 2017 15:12

   Ba , sobolan mancurt , pun romanii gheara pe tine curand , te saturi tu de halit ca cat din Tiraspol .....

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   22 martie 2017 12:19

   VOI GUNOAIELE PSD ALDE ATI FACE ORICE SA PUTETI FURA LA NESFARSIT. ASTA ESTE EXPLICA5TIA DRAGOSTEI VOASTRE PT RUSIA...

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   22 martie 2017 12:18

   VOI GUNOAIELE PSD ALDE ATI FACE ORICE SA PUTETI FURA LA NESFARSIT. ASTA ESTE EXPLICA5TIA DRAGOSTEI VOASTRE PT RUSIA...

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   22 martie 2017 12:15

   Hai SIKTIR VOMA DE BALEGA ROSIE. VOI GUNOAIELE PSD ALDE ATI FACE ORICE SA PUTETI FURA LA NESFARSIT. ASTA ESTE EXPLICATIA DRAGOSTEI VOASTRE PT RUSIA...

   raspunde comentariului
   • manpawer

    22 martie 2017 18:00

    glavane-plavane, ai sa te ineci in balega pe care o ingurgitezi-regurgitezi cu frenezia ta cretina, dementule si gunoiule ciumat ! Cat despre Rusia, sa-i pupi pe cei 150 de milioane, de milioane de ori cand vor fi cu capu-n soba !

    raspunde comentariului
    • @ manpawer

     23 martie 2017 9:50

     hihihihihihi......rusii stau" cu capu-n soba" sa se coaca la minte ? Vezi ce postezi , pozitia strutului nu e predispusa la pupaturi .......

     raspunde comentariului
    • @ manpower kostia mancrutu tiraspolezu

     22 martie 2017 22:43

     Rapanosule , Franjo e croat ,te duce in cantonul Istria sa iei contact cu Pietas Iulia si sa fi platit regeste in bacnote carliontate din Botswana . Pune ochelari fumurii la ochiul dosnic maron , leucoplast la botox si stai pitit in boschetii din Zooparkul Transnistria , daca te dibuie Franjo ..... franjuri te face .......hihihihihihihihihihihi....

     raspunde comentariului
    • Ivane, mai usor cu insultele!

     22 martie 2017 19:16

     Nu pe tine te-a atacat domnul F.G., ci pe tradatorii si coruptii din tara! Asa ca, reactia ta agresiva arata clar ca apartii acelei categorii!

     raspunde comentariului
 • mircea

  22 martie 2017 11:46

  si care este baiu,ce taticul lu Baecu,care era dulgher cu 4 clase netreminate nu a facut parte din divizia TV,si iata ce ofiter destoinic a ajuns,.si ce fii de isprava are niste ciorditori,manglitori,puscariasi si puscariabili.

  raspunde comentariului
  • Niciun bai, mirciulica!

   22 martie 2017 15:54

   Doar o simpla coincidenta face ca Iliescu, vajnicul pesedist de onoare, sa descinda dintr-un ins coborat de pe tancurile sovietice! Aceeasi coincidnta si in privinta lui Victor Ponta si a lui Petre Roman si a altor pesedisti de frunte! Doar coincidenta! Da, multi dintre politicienii prezentului sunt fii de "fosti" si prospera fabulos! Doar simpla coincidenta!

   raspunde comentariului
 • Sorin

  22 martie 2017 11:38

  Asta ar trebui judecat petru tradare, degradat iar pensia speciala anulata. Porcul! Sa ii dea Rusia pensie speciala.

  raspunde comentariului
  • Stroe vasilica

   23 martie 2017 7:23

   Am fost si raman3m sortiti sa ne conduca niste NEICANIMENI......

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design