EXCLUSIV Grade diplomatice date cu ”dedicație”: Beizadele PSD și consilieri ai lui Meleșcanu, avansați la excepțional | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Petru Zoltan , 05 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 12:20, 06 octombrie 2017

Ministrul de Externe a împărțit gradele diplomatice unor apropiați PSD, neveste de diplomați, consilieri personali și diplomați controversați. Avansările s-au făcut în numele Zilei Diplomației Române.

Ziua Diplomației Române este sărbătorită cu mare fast în fiecare an, pe 1 septembrie. Anul acesta, ministrul Meleșcanu, în semn de altruism, i-a pricopsit cu grade diplomatice pe Ioana Gheorghiaș, consiliera secretarului de stat George Ciamba și fiica lui Mugurel Gheorghiaș de la Tel Drum, pe Adriana Ciamba, consulul general de la Ankara și soția lui ­George Ciamba, dar și pe Dănuț Neculăescu, fiul șefului organizației de pensionari PSD Dâmbovița. Totodată, a fost avansată și Livia Taloș, consiliera lui Meleșcanu.

În tot acest timp diplomații români de carieră fără proptele politice așteaptă la coadă să fie avansați în gradele diplomatice. La termen.

Gașca băieților deștepți din MAE

Pe 1 septembrie 2017, ministrul Teodor Meleșcanu a semnat un ordin prin care a avansat la excepțional 25 de persoane, în mare parte angajați în structura centrală a Ministerului Afacerilor Externe. Propunerile de avansare au venit din partea secretarului general Cosmin Dinescu, a secretarului de stat George Ciamba și a directorului general al Departamentul Consular, Bogdan Stănescu.

Surse din cadrul MAE au explicat pentru „România liberă“ cum funcționează gașca băieților deștepți din MAE: „Dinescu l-a propus spre avansare la excepțional pe directorul Bogdan Stănescu. La rândul lui, Stănescu a propus-o spre avansare pe Adriana Ciamba, soția secretarului de stat George Ciamba. Nevasta lui Stănescu este Ioana Bivolaru, ambasadorul României în Portugalia, aflată în coordonarea lui George Ciamba, secretar de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euro-atlantic, la fel ca toată Ambasada României din Portugalia.

Fata lui „Melcu’“, consiliera lui Ciamba

George Ciamba a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe cu sprijinul politic al PSD. Conform unor surse din Partidul Social Democrat, Liviu Dragnea i-a promis lui George Ciamba funcția de ministru de Externe. Însă acesta a fost numit doar secretar de stat, iar funcția de ministru i-a revenit lui Teodor Meleșcanu, de la ALDE, în urma unor negocieri politice. Imediat după ce și-a luat portofoliul în primire, Ciamba a transferat-o la cabinetul său, în funcția de consilier, pe Ioana Gheorghiaș. Aceasta este fiica lui Mugurel „
Gheorghiaș, zis „Melcu’“, prieten cu Liviu Dragnea.

Fiica lui „Melcu’“

Ioana Gheorghiaș a intrat în administrația publică în anul 2011. De atunci, a fost angajată a Palatului Cotroceni, pe vremea când preşedinte era Traian Băsescu, dar a ocupat funcţii publice şi în guvernările Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta şi Dacian Cioloş.

La începutul lui 2015, Gheorghiaș a dat concurs pentru a intra în Corpul Diplomatic. Din comisia de evaluare făcea parte și George Ciamba, actualul ei șef. Tânăra diplomat a fost repartizată în cadrul Direcţiei de Armonizare Legislativă, ea având studii juridice, cu gradul diplomatic secretar III.

În august 2017, Ciamba a propus ca tânăra Ioana Gheorghiaș să fie avansată la excepțional, de la gradul de secretar III în gradul de secretar II, de către ministrul Teodor Meleșcanu. Ceea ce s-a întâmplat prin ordin semnat de șeful MAE.

Nevasta lui Ciamba, dublu avansată la excepțional

O altă avansare controversată la nivelul Ministerului de Externe este cea a Adrianei Ciamba (foto), consul general al României la Istanbul. Nevasta secretarului de stat George Ciamba, Adriana Ciamba, a fost avansată la excepțional în gradul de consilier diplomatic. ­Aceasta­ este cea de-a doua avansare la excepțional a Adrianei Ciamba. În anul 2015, tot de Ziua Diplomației Române, a fost avansată în gradul de secretar I de către ministrul Bogdan Aurescu. Propunerea de avansare a Adrianei Ciamba în gradul de consilier diplomatic a fost făcută de Bogdan Stănescu, director general al Departamentului Consular.

Turcia, numitor comun pentru Ponta și Ciamba

Întâmplător sau nu, soția lui Bogdan Stănescu, ambasadoarea Ioana Bivolaru, a lucrat ca director al Departamentului Uniunea Europeană din MAE, în perioada 2012-2016, sub directa coordonare a lui George Ciamba. În noiembrie 2012, acesta din urmă fusese numit în funcția de secretar de stat pentru Afaceri Europene, în Ministerul de Externe, de către premierul de atunci, Victor Ponta.

Tot Ponta a reactivat-o în Externe și pe Adriana Ciamba, pe care a numit-o în funcția de consul general în Turcia, deși aceasta nu avea experiență consulară. Dar, pentru premierul Victor Ponta, nu a contat. Conform unui articol publicat de „România liberă“ în 2015, numirea Adrianei Ciamba în funcția de consul general în Turcia ar fi avut legătură cu perioada în care Ponta a fost internat într-un spital turcesc.

Stănescu: „Sunt probleme de resurse umane”

La rândul lui, Bogdan Stănescu a fost avansat la excepțional în gradul de ministru consilier. Propunerea de avansare pentru Stănescu a fost făcută de către Cosmin Dinescu, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe.

La solicitarea „României libere“, Bogdan Stănescu nu a negat că a fost propus spre avansare de Cosmin Dinescu. Nu a negat nici faptul că, la rândul lui, a propus-o spre avansare pe Adriana Ciamba, soția secretarului de stat George Ciamba. Întrebat care au fost motivele pentru care a făcut acest lucru, Bogdan Stănescu a declarat pentru România liberă „că nu pot fi discutate pe telefon astfel de chestii”. De ce? „Sunt probleme de resurse umane. Vă recomand să trimiteți în scris. Nu e de resortul exclusiv al departamentului nostru”.

„Pe mine mă doare în p..ă de avocații ăștia”

Director general al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu a devenit cunoscut publicului larg în 2016, după ce numele său a apărut în scandalul legat de examenul pentru postul de șef al secției consulare a României la Ankara. Atunci, diplomatul Cristian Radu a reclamat faptul că a fost retras de la post, după numai cinci luni, pentru că ar fi deranjat intermediarii de vize care aveau legătură cu personalul român din Ambasadă, care ar fi primit o parte din șpăgile de la cei care obțineau vize pentru România.

Într-o înregistrare audio, Bogdan Stănescu îi spune lui Cristian Radu că nu poate pleca la post pentru că are pe rol un proces cu MAE. „El nu poate să semneze plecarea ta la post cât ai acțiunea în instanță. Pe mine mă doare în p..ă de avocații ăștia și de procesul cu MAE. Spune-le că, dacă persistă în chestia asta, gândește-te, ei îți fac ție rău. Îți zic pentru a mia oară și ultima oară. Trebuie să le spui la avocați să renunți la proces. Tu poți să îi spui ăluia: vino în p...a mea la mine... Noi te promovăm. De mâine închei acțiunea!”, declara Bogdan Stănescu.

Omul lui Țuțuianu

Tot pe filiera PSD a fost avansat în grad și secretarul de stat Dănuț Sebastian Neculăescu, care a revenit pe funcție după ce a fost, pentru o scurtă perioadă, consilierul premierului Sorin Grindeanu. Dănuț Neculăescu este fiul șefului organizației de pensionari PSD Dâmbovița, Sache Neculăescu, fost activist comunist. Neculăescu senior este conferențiar doctor la Facultatea de Drept și Științe Sociale Politice la Universitatea „Valahia”, din Târgoviște. Numele acestuia apare pe lista celor care au girat lucrări scrise în penitenciare. El a coordonat lucrarea „Căile de atac în procesul civil - Privire comparativă între codul de procedură civilă de la 1865 și codul de procedură civilă intrat în vigoare la 15.02.2013”. Autorul lucrării apărute la Editura Bibliotheca este nimeni altul decât fostul președinte al Tribunalului Dâmbovița, Ion Miloșoiu, condamnat pentru trafic de influență. Neculăescu a semnat mai multe cărți alături de Adrian Țuțuianu, șeful PSD Dâmbovița.

Avansări și de miniștri plenipotențiari

Ministrul Meleșcanu a împărțit și grade de ministru plenipotențiar. Printre cei avansați în acest grad se află Lucreția Tănase și Ștefan Mera. Ștefan Mera este ambasadorul României în Brazilia, din octombrie 2016.

În schimb, Lucreția Tănase a fost pe rând director general la Direcția Generală Management Financiar Logistic din MAE, apoi director la Direcția Planificare Bugetară, Contabilitate și Salarizare și director al Direcției Financiare. Fostul premier Dacian Julien Cioloș a numit-o pe Lucreția Tănase secretar general adjunct la MAE.

Meleșcanu l-a avansat ilegal pe Ciamba în anii ’90

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe George Ciamba îi datorează cariera actualului ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, care l-a avansat ilegal în gradele diplomatice la începutul carierei. De la Meleșcanu, Ciamba a trecut sub protecția lui Liviu Dragnea.

De la inginerie electronică la diplomație

George Ciamba a absolvit Facultatea de Inginerie Electronică București în anul 1989. Un an mai târziu, imediat după Revoluția din ’89, a fost încadrat ca atașat la Direcția de Protocol a Ministerului Afacerilor Externe. După ce și-a făcut „stagiatura” la Protocol timp de un an, a fost transferat la Direcția Controlului Armamentelor și Dezarmare.

În 1994, Ciamba a fost promovat în gradul diplomatic de secretar III. Un an mai târziu, ministrul de Externe de atunci, Teodor Meleșcanu, l-a numit pe Ciamba în funcția de șef al Cancelariei Ministerului Afacerilor Externe. O dată cu această numire, Ciamba a fost promovat în gradul diplomatic de secretar II. Ordinul de avansare a fost semnat tot de ministrul Meleșcanu.

Avansări în grad pe lângă lege

În perioada 1990-2003, avansările în gradele diplomatice se făceau în baza Hotărârii de Guvern nr. 1.070 din 6 octombrie 1990, care aproba Statutul Corpului Diplomatic și Consular al României. Acest cadru legislativ reglementează, la articolul 8, „stagiile minime care sunt necesare pentru avansarea de la un grad la altul”. Conform acestui articol, George Ciamba putea fi avansat de la gradul de secretar III la gradul de secretar II abia după patru ani.

Anul 1996 i-a adus lui Ciamba gradul diplomatic de secretar I. Și de această dată, avansarea ilegală a fost semnată de ministrul Meleșcanu. Conform legii, stagiul minim pentru avansarea de la gradul de secretar II la gradul de secretar I se putea face după trei ani. În cazul avansării “la excepțional”, stagiul minim se reducea la un an și jumătate. Adică George Ciamba putea să primească gradul de secretar I de abia în toamna anului 1997. Nu în 1996.

Tupeu. MAE nu consideră avansările informații publice

Ministerul Afacerilor Externe nu a vrut să comunice lista cu persoanele avansate în gradele diplomatice înainte de termen. „Datele solicitate nu pot fi furnizate întrucât nu au caracterul unor informații cu caracter public în sensul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Acestea nu reprezintă informații care privesc «activitățile sau rezultă din activitățile unei autorități publice sau instituții publice», ci date cu privire la persoane identificate sau identificabile, exceptate de la informarea publică”, a transmis Biroul de Presă al MAE la solicitarea „României libere“. Reprezentanții ministerului au arătat că Teodor Meleșcanu ar fi responsabil cu avansările înainte de termen.

Prostie. „Joker“ din Centrala de la Externe

Premierul Mihai Tudose l-a numit pe Bogdan Alexandru Moisii (foto) în funcția de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Externe. Pe contul său de Facebook, Bogdan Moisii a postat o fotografie în care pare a fi „Joker“, personaj din filmul „Batman“. Tot pe Facebook, Moisii a postat și drapelul României, varianta comunistă a Republicii Socialiste România.

În februarie 2017, Bogdan Moisii a fost angajat pe postul de consilier al ministrului Teodor Meleșcanu, pe „probleme speciale“. Nu a stat degeaba: soția sa, Roxana Moisii, a fost avansată în grad la excepțional de Meleșcanu, șeful direct al soțului ei. Până să ajungă în slujba lui Meleșcanu, proaspătul secretar general adjunct trăia din indemnizația de „soț însoțitor“, inclusă în salariul soției sale. Roxana Moisii lucrează la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană. Pentru a-și urma soția la Bruxelles, Bogdan Moisii s-a suspendat din funcția de consilier juridic la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. 

Consultă ziarul integral în format .pdf AICI

Comentarii

 • popa gheorghe

  20 octombrie 2017 16:19

  rotirea cadrelor intre evrei si securisti...! i-si impart onorurile si gradele unora-altoranu m-ai pot de binesunt plini de eice fericiti sunt ca distrug ROMANIAbucuria lor este imensa ca sa vada ca romanii sunt sclavii lor...!

  raspunde comentariului
 • popa gheorghe

  20 octombrie 2017 16:19

  rotirea cadrelor intre evrei si securisti...! i-si impart onorurile si gradele unora-altoranu m-ai pot de binesunt plini de eice fericiti sunt ca distrug ROMANIAbucuria lor este imensa ca sa vada ca romanii sunt sclavii lor...!

  raspunde comentariului
 • popa gheorghe

  20 octombrie 2017 16:19

  rotirea cadrelor intre evrei si securisti...! i-si impart onorurile si gradele unora-altoranu m-ai pot de binesunt plini de eice fericiti sunt ca distrug ROMANIAbucuria lor este imensa ca sa vada ca romanii sunt sclavii lor...!

  raspunde comentariului
 • nume de cod

  10 octombrie 2017 12:44

  Baaa, ce dulce-i viata de securist afacerist! N-avem nici un gretz, toate merg dupa cum vrem noi, nu ne controleaza nimeni.Apropo, Melescanu nu-i ala care a fiintzat partidul Alternativa pentru Romania? De la el s-or fi inspirat astia in restul Europei.

  raspunde comentariului
 • linaura catalina buzea zarnescu

  10 octombrie 2017 7:33

  va multumim pentru explicatia MERITOCRATIEI... se recomanda, se propun unii pe altii... intre ei sacalii se inteleg bine... si nu vorbesc despre PSD CI DESPRE TOATA LUMEA ELITISTA CARE A AJUNS O MARE SUB MEDIOCRA ... mediocratia=meritocratia de azi...

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  08 octombrie 2017 10:04

  MELESCANU, TARICEANU, DRAGNEA, PONTA, CEI DOI SOTI SHHAIDEH, sunt o parte din DODONII ROMANIEI, adica SPIONII RUSILOR, UNGURILOR SI TURCILOR pe teritoriul Romaniei. Parerea mea.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 octombrie 2017 12:45

  DNA SA SCOATA TARA DIN GHEARELE BANDITILOR ! Actuala conducere a SRI a luat niste masuri pozitive de curatire, si s-a angajat sa nu se mai amestece in treburile Justitiei. DNA este libera deci sa aresteze pe Dragnea si Tariceanu , pentru a elibera Romania de ocarmuirea a doi megainfractori nerusinati, care au adus prejudicii tarii de sute de milioane de euro, cu Tel Drum si respectiv cu afacerea STERLING. Trebuie urgentata arestarea celor doi pucisti, care se straduie de la inceputul anului, in mod neintrerupt, sa aduca JUSTITIA sub ordinele PSD, si care deja sunt ajutati de CCR si multi magistrati sa-si atinga acest tel. Trebuie avute in vedere si atacurile CCR si ale ministrului Tudorel Toader impotriva conducerii actuale a DNA, precum si eliberarea din puscarii, zilnic si pe spranceana, a politicienilor condamnati pentru marea coruptie. DNA poate sa ne scape de banditii Dragnea si Tariceanu, care ne indeparteaza de SUA si UE, de increderea aliatilor nostri si , in mod deosebit, de NATO. Nimeni nu a lovit cat Tariceanu in Justitie, mai ales in DNA. Nimeni nu i-a impiedicat pe Basescu si pe Iohannis sa-si exercite mandatele prezidentiale cat a facut-o cu nerusinare Tariceanu, care are si pacatul ca a dat petrolul si gazele de la Ins. Serpilor firmei STERLING, pe spaga. Nmeni nu a escrocat statul, cum a facut Dragnea cu Tel Drum, cu Hotelul Turris, cu Ins. Belina, cu CAP-ul din Salcia, cu restaurantele si magazinele din Tr Magurele pe care le-a luat cu japca in 2005, cu milioanele de euro sifonate de la Ministerul Dezvoltarii la Tel Drum, cu afacerile dubioase din Brazilia, unde credem ca si-a ascuns milioanele de euro in conturi bancare. Nu trebuie lasata tara, in continuare, pe mana acestor doi megainfractori, pe care ii banuiesc implicati si in savarsirea unor acte de inalta tradare..

  raspunde comentariului
 • Stroe vasilica

  07 octombrie 2017 12:31

  .......mai AVEM not,TAR A??????? Mai SUNTEM,OARE,IN POPOR PE HARTA LUMII?????????? MAI CONTAM IN UNIVERSUL ASTA???? SUNTEM NISTE BIETII PURECI VERZI DE salarii...CONDUSI DE GANDACII DE BUCATARIE CU TOATE NEAMURILE,FINI SI AFINI....BLESTEMATE PAMANTURI,BLESTEMATE RASPANTII SI ARII DE TREIERAT GRAUL SI ZVARLIT GUNOAIELE...SANTURI,FIRE SEPTICE SI ASEPTICE....BLESTEMATE TINUTURI......

  raspunde comentariului
 • Dan

  07 octombrie 2017 11:37

  De astfel de "avansari" in timpul trecutelor guvernari CD sau PDL nu faceti vorba ?????

  raspunde comentariului
 • Scapati de sub control

  06 octombrie 2017 17:40

  securistii astia sub Melescanu nesatul, numai cu o lopata de pamant in cap se mai potolesc de lacomi ce sunt

  raspunde comentariului
 • Scapati de sub control

  06 octombrie 2017 17:40

  securistii astia sub Melescanu nesatul, numai cu o lopata de pamant in cap se mai potolesc de lacomi ce sunt

  raspunde comentariului
 • Scapati de sub control

  06 octombrie 2017 17:40

  securistii astia sub Melescanu nesatul, numai cu o lopata de pamant in cap se mai potolesc de lacomi ce sunt

  raspunde comentariului
 • Fita

  05 octombrie 2017 18:00

  Pielea dickului sunt astia.

  raspunde comentariului
 • traian

  05 octombrie 2017 16:20

  In vremea noua inceputa RA HATII-S PREMIATI in loc sa puta. Iar politicieni consacrati sunt dati afara de ra hati! Parafraza dupa Arghezi.PS Melescanule, cand vei plati salariile ceelor care te-au ajutat la campania ta prezidentiala? Ai promis mereu. A fost adevarat sau ai mancat -ca de regula la cei din PSD- ra hat?

  raspunde comentariului
 • Andrei Bunea

  05 octombrie 2017 14:54

  Am citit cu stupefactie ca Minsiterul de externe angajeaza tot felul de clovni care NU AU NICIO LEGATURA CU ACTIVITATEA DIPLOMATICA A MINSITERULUI DE EXTERNE, CARE AR TREBUI SA FIE MINSITERUL FANION PESTE HOTARE. NUMAI PUNEM LA SOCOTEALA CEI CARE LUCREAZA IN SECTIILE ECONOMCIE CARE NICI AMCAR CA SLUJBASI AI STATULUI, PLATITI DIN BANII PUBLICI, NUA R EIMPROTANTA CA ESTI IN EMDIUL PRIVAT SAU LA O ISNTITUTIE DE STAT SA NU RASPUNDA LA UN EMAIL TRIMIS DE O SOCIETATE COEMRCIALA. BUN PROST, DOUA RANDURI NIMIC MAI MULT. SE VEDE DE LA O POSTA C O PARTE DIN ANGAJATII ACESTUI MINSITER NU AU NICIO CHEMARE IN FINAL CU CE SE VREA DE LA OBIECTIVELE MAE. CUM A FOST POSIBIL ASA CEVA ? SE VORBEA ACUM CATIVA ANI CA CEI D ELA PDL ANGAJASERA LA FONDURILE EUROPENE DIN MINSITERUL MUNCII O PERSOANA CARE CULMEA VENEA DIN ALIMENTATIA PUBLICA ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si spuneam atunci ca asa ceva este de neconceput. EI IACA-TA CA A VENIT TIMPUL CA SI PSD LA GUVERNARE n.n. CATASTROFALA SUB TOATE FORMELE FACE ACEST LUCRU, ANGAJEAZA IN AME ACESTI CLOVNI CARE NICI MACAR MUCII NU SIA-U LUAT D ELA NAS. FARA NICIUN FEL DE PREGATIRE ROMANIA ISI V APIERDE DINC REDIBILITATE SI DIN ACTIVITATEA PE CARE O AVEA NU CU MULTI ANI IN URMA !cred ca actualul misnitru ar trebui sa se retraga si s alase locul altui titular mai tanr si cu o alta viziune asupra acee ace se vrea de la acest misniter. o cativitate diploamtica mult mai acitva a romaniei in plan international ! atat si nimic mai mult si cu mult mai mutl profesionalism din aprtea angajatilor care sa nu uite ca sunt totusi paltiti din banii publici, ai romanilor !

  raspunde comentariului
 • Radu Ene

  05 octombrie 2017 14:46

  Guvernul actual sa se implice mult mai mutl ina ctivitatea Minsiterului De externe si prin lege sa se termine odata cu CUMETRIILE SI AVANSARILE LA EXCEPTIONAL MULTE DINTRE ELE ILEGALE. S-A AJUNS IN ASEMENEA HAL INCAT DIN TOTAL EPRSONAL O MARE PARTE SUNT NEAMURI INTRE ELE.CE FEL DE ACTIVITATE ARE ACEST MINSITER, APRCA ESTE SAT FARA CAINI! A AJUNS O RUSINE !

  raspunde comentariului
 • Radu Ene

  05 octombrie 2017 14:46

  Guvernul actual sa se implice mult mai mutl ina ctivitatea Minsiterului De externe si prin lege sa se termine odata cu CUMETRIILE SI AVANSARILE LA EXCEPTIONAL MULTE DINTRE ELE ILEGALE. S-A AJUNS IN ASEMENEA HAL INCAT DIN TOTAL EPRSONAL O MARE PARTE SUNT NEAMURI INTRE ELE.CE FEL DE ACTIVITATE ARE ACEST MINSITER, APRCA ESTE SAT FARA CAINI! A AJUNS O RUSINE !

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  05 octombrie 2017 14:41

  NUMAI DE VOI MAI DEPINDE, SA IESIM LA LUMINA ! Numai de jurnalistii inimosi si patrioti de la Romania Libera. Sunt jurnalisti patrioti in intreaga tara, dar eu n-am cum sa-i indemn pe toti. In voi am cea mai multa incredere, fiindca ii stiu pe ORCAN, CARTIANU si GHERMAN si voi ii stiti pe restul jurnalistilor din tara, care va pot ajuta sa uniti toti oamenii de bine, ca sa ducem tara cu hotarare spre vest, vindecata de ciuma rosie. Numai o UNIUNE A JURNALISTILOR PATRIOTI, cu oameni inteligenti deja raspanditi in toata tara si care pot comunica usor intre ei, poate uni rapid formatiunile politice de centru-dreapta in UNIUNEA DEMOCRATA NATIONALA. Si poate, mai departe, sa inscrie oameni valorosi si de incredere in UDN. Tot ce avem de facut, este sa trimitem in viitorul Parlament vreo doua sute de oameni competenti, patrioti si sanatosi la cap, care sa indrepte Romania pe un drum bun si sigur pentru toti cetatenii tarii. Actualul PNL, necuratat de uscaturi, nu poate fi o alternative pentru viitorul Romaniei. Daca DUMNEZEU ar trimite maine PNL, sa guverneze singur si cu majoritate in Parlament, am ramane totusi cu situatia din tara care dainuie de 28 de ani, fiindca pandemia USL a atins o pate consistenta din actualul PNL, parte care si pe 11 dec. 2016 a pus stampila, cu limba scoasa ca lupii, pe PSD. NUMAI INTREAGA OPOZITIE DEMOCRATA UNITA si intarita cu oameni patrioti si competenti ne poate salva, incat sa fie bine pentru toti cetatenii Romaniei. De asemenea, trebuie sa sprijinim miscarea nonviolenta de strada, caci numai cu vaitatul, de 28 de ani, n-am rezolvat nimic.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  05 octombrie 2017 14:20

  SUNT INTREBARI MARI pana la Luna de pus in tara asta 1. DE CE NU AU FOST JUDECATI PANA AZI Ion Iliescu, pt crimele din dec. 1989 si cele din iunie 1990 ?? Dan Voiculescu, pt sutele de milioane de dolari delapidati de la CRESCENT si de la EXPORTURI ?? Nastase, pt ca a vandut Romania pe spaga ?? Dragnea, pt Tel Drum ?? Tariceanu, pt Sterling ?? si Ponta, pt 690 milioane de dolari lasate Cazahstanului ?? 2. DE CE NU S-AU UNIT PANA AZI toate fortele democrate intr-o singura UNIUNE DEMOCRATA, care sa ne scoata definitiv din ghiarele bandei securistilor deveniti miliardari si a progeniturilor acestora ?? 3. POATE REPREZENTA LUDOVIC ORBAN O ALTERNATIVA LA UNIREA FORTELOR POLITICE DEMOCRATE ?? Nici vorba !! Caci este progenitura unui fost ofiter de securitate, care a purtat epitetul de calaul Brasovului. Nici vorba !! Caci, impreuna cu banditul Tariceanu, care ne-a dat resursele din M. Neagra firmei Sterling, pe spaga, au fost slugile banditului Patriciu. Si, daca Ludovic ar ajunge in fruntea bucatelor, imediat Ludovic s-ar uni cu Tariceanu, care este chiar mai periculos,si mai tradator fata de tara, decat Dragnea. 4. UNIUNEA NATIONALA a fortelor democrate, trebuie sa se constituie imediat, sub conducerea lui BASESCU si sa trimita in viitorul Parlament numai oameni patrioti si competenti. Sa nu mai avem in Parlament nici o lichea politica, chiulangie si pusa pe capatuiala. Trebuie sa castigam viitoarele alegeri si sa formam un GUVERN patriot si competent, in frunte cu CATALIN AVRAMESCU. Alminteri, riscam sa devenim o tara dezmembrata intre rusi, maghiari , bulgari si turci

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  05 octombrie 2017 14:19

  Ne-au incalecat total pesedistii si ne violeaza in toate pozitiile fara rusine ! HUUUOO !

  raspunde comentariului
 • nic

  05 octombrie 2017 11:01

  Cand om scapa de fosila de la Antipa? Ce obraz gros are comunistul asta , ma mir ca nu le crapa obrazul de rusine sa tot stea pe functii dupa ce o viata intrega au tot chinuit acest popor?

  raspunde comentariului
 • NOROC CA CEI DIN CLANURILE MAFIOTE SUNT MODESTI DE FELUL LOR

  05 octombrie 2017 6:15

  In mod natural, persoanele din clanurile Duduienilor care au servit tarii, ar trebui de urgentza gratulate cu ranguri diplomatice...dar uite ca nu poti face asta obligatoriu daca ei nu accepta din modestie.Se va gasi alte moduri de recompensare a revolutionarilor care mai poarta inca gloante in trup si care la revolutie avea cam 5 anisori totusi luptand pe baricade de la acea varsta frageda...mult mai merituosi decat rudele astea geniale de la Tel Drum.

  raspunde comentariului
 • Puscaria

  05 octombrie 2017 4:16

  Va dam in judecata pentru abuz in servici.Manci puscaria melescane pe 10 ani

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design