EXCLUSIV. Meleșcanu și cu Dej bagă spaima în burgheji. Ministrul de Externe a explicat, într-o lucrare de 40 de pagini, de ce naționalizarea a fost un act justificat al regimului comunist | Cea mai citită dezvăluire a săptămânii

de Petre Badica , 20 martie 2017 - stire actualizata la ora 10:39, 20 martie 2017

Guvernatorul nu lasă nimic la voia întâmplării: a primit o finanțare de 200.000 de euro de la UE prin intermediul soției unui subordonat al său. Aceasta conduce Agenția de Dezvoltare Regională Oltenia, instituție care refuză să comunice cum a alocat respectivele fonduri.


Nevestele a doi bancheri de la Banca Națională a României gestionează și evaluează împreună proiecte europene a căror valoare se ridică la câteva zeci de milioane de euro, în regiunea Sud-Vest Oltenia. Prima, Marilena Bogheanu, este șefa Agenției pentru Dezvoltare Re-gională Sud-Vest Oltenia (ADR Oltenia). Cealaltă, Adelina Gherghinescu, are o firmă de consultanță care a fost contractată de ADR Oltenia pentru a evalua proiectele europene din punct de vedere financiar.

În spatele celor două femei care colaborează cu succes se află doi bărbați, puternic ancorați în funcții la Banca Națională a României. Marilena Bogheanu conduce ADR Oltenia din anul 1999 și este soția lui Aurelian Bogheanu, șeful Corpului de Control al guvernatorului Mugur Isărescu. În schimb, Adelina Gherghinescu este soția lui Gheorghe Gherghinescu, șeful Băncii Naționale a României, filiala Dolj. Firma ei, ACZ Consulting SRL, a obținut mai multe contracte de la ADR Oltenia, dar și de la alte instituții publice centrale și locale.

La începutul anului 2011, firma guvernatorului Mugur Isărescu, Măr SRL, a solicitat o finanțare europeană în valoare de aproximativ 200.000 euro de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, condusă de Marilena Bogheanu. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Opera-țional Regional 2007-2013 și prevedea amenajarea unei pen-siuni în Drăgășani, pe domeniul viticol întins pe 40 de ha al lui Isărescu.

Tot în acea perioadă, la porțile BNR bătea Aurelian Bogheanu, care căuta un loc de muncă. I s-a găsit repede o poziție călduță la Corpul de Control al Guvernatorului. Biroul de Presă al BNR a precizat (pentru cetateanul.net) că „în data de 1 aprilie 2011, Aurelian Bogheanu a fost angajat în BNR, în funcția de expert la Corpul de Control al Guvernatorului, Cancelaria BNR“.

Doamna Bogheanu dă banii, domnul e avansat în BNR

La finalul anului 2013, Marilena Bogheanu semna aprobarea pentru transferul banilor de la ADR Oltenia către firma lui Mugur Isărescu. Culmea coincidenței, câteva zile mai târziu, pe 1 ianuarie 2014, soțul ei era numit temporar în funcția de șef al Corpului de Control al Guvernatorului. După alte șase luni, Aurelian Boghea-nu avea să fie definitivat pe funcție. Cu alte cuvinte, când firma lui Isărescu a depus proiectul la instituția condusă de

Marilena Boghea-nu, soțul acesteia primea o funcție la BNR.

Iar imediat ce proiectul era aprobat de instituția condusă de Marilena Bogheanu, soțul acesteia era avansat șef al Corpului de Control al Guvernatorului BNR.

Agenția Națională de Integritate a arătat (conform publicației cetateanul.net) că, în situația în care un funcționar public aprobă fonduri europene pentru firma deținută de funcționarul public/demnitarul care este și superiorul soțului respectivului funcționar public, este generat un conflict de interese dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 sau de art. 301 din Codul Penal, după caz.

Articol 79, alin.(1), lit c, spune că funcționarul public este în conflict de interese dacă „interesele  sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice“.

Nevasta altui BNR-ist evaluează proiectele

O altă conexiune interesantă pe axa ADR Oltenia – BNR a apărut pe 4 martie 2017, când Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia anunța public că a finalizat licitația pentru contractarea serviciilor de evaluare a cererilor de finanțare depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 în Regiunea Sud-Vest Oltenia. Câștigătorul?

Firma ACZ Consulting SRL, care și-a adjudecat contractul contra sumei de 499.900 lei.

Pentru acești bani, societatea va evalua între 200 și 500 de proiecte europene, din punct de vedere tehnic și financiar, depuse în cadrul axelor prioritare ale POR 2014-2020.

„Se vor evalua gradul în care proiectele răspund la realizarea obiectivelor specifice ale POR şi priorităţilor de investiţii; calitatea, maturitatea şi sustenabilitatea acestora; respectarea principiilor privind dezvoltarea durabilă, egalitatea de şanse, de gen, nediscriminarea; complementaritatea cu alte investiţii, capacitatea financiară şi operaţională a solicitantului, concordanţa cu documentele strategice relevante şi concentrarea strategică a investiţiilor“, se menționează în anunțul de atribuire a licitației.

Contractul de evaluare, contestat

O firmă din București, European Funds Invest SRL, a contestat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), nemulțumită că i-a fost respinsă oferta. CNSC a respins contestația, iar firma a reclamat decizia la Curtea de Apel Craiova. Juristul firmei, Daniel Răuțu, susține că ACZ Consulting este o societatea “de casă“ a ADR Oltenia. 

„Avem și un proces pe rol la Curtea de Apel Craiova. Dacă au început să evalueze deja proiectele, o fac pe barba lor. Nu există încă o hotărâre definitivă care să statueze faptul că ei sunt deja câștigători.

Pe de altă parte, există o practică a instanțelor, care confirmă hotărârile CNSC. În aceste condiții, autoritatea contractantă poate semna contractul, dar o face pe barba ei“, a precizat pentru „România liberă“ juristul European Funds Invest SRL.

Reprezentanții ADR Oltenia nu au vrut să răspundă întrebărilor transmise de „România liberă“.

Nevasta evaluatoare de BNR-ist: „Ne permitem“

Prețul cu care s-a câștigat contractul de către ACZ Consulting ridică numeroase semne de întrebare pentru că a fost cu mult sub valoarea estimată de ADR Oltenia. Conform anunțului de licitație pentru aceste lucrări, comisia de licitație condusă de Marilena Bogheanu a estimat valoarea contractului la o sumă cuprinsă între 720.000 lei și 1,84 milioane lei.  Un avocat consultat de RL consideră că, „în general, când prețul este foarte redus, calitatea este foarte proastă. Dar nu putem să plecăm de la premisa că prețul este nejustificat sau incorect“.

În schimb, Adelina Gherghinescu, patroana ACZ, a declarat pentru RL că prețul a fost făcut în baza unui buget de venituri și cheltuieli. În schimb, experții care vor analiza proiectele vor fi din Craiova sau din cadrul firmei.  „Ne permitem să venim cu prețuri care să ne asigure și nouă o marjă de profit minimă. Contractul-
cadru s-a semnat pe anul în curs. Se vor evalua între 200 și 500 de proiecte. ADR a făcut o evaluare preliminară. În măsura în care fondurile ADR-urilor vor fi epuizate, vă dați seama că nu vor mai fi evaluate 500 de proiecte. O să se oprească undeva între, în funcție de calitatea pro-iectelor. Restul rămân pe o listă de așteptare“, a spus Gerghinescu.   

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR

Firma ACZ Consulting nu este la primul contract cu ADR Oltenia. În ultimii ani, firma a mai avut șase contracte pentru realizarea de studii și evaluarea proiectelor în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. În acte, firma este patronată de Adelina Gherghinescu și administrată de italianul Andrea Floria. Adelina Gherghinescu este soția lui Gheorghe Gherghinescu, șeful BNR Dolj. Firma a fost înființată în 2008 de Oana Rodica Gherghinescu, fiica soților Gherghinescu, care în prezent este lector universitar la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Craiova.

Conform informațiilor publice, ACZ Consulting are la activ 44 de contracte cu statul a căror valoare este de aproximativ 2,3 milioane euro, plus mai multe proiecte europene.

Șeful BNR Dolj face bani pe bursă

Gheorghe Gherghinescu se află din 2006 la șefia BNR Dolj. Pe lângă această funcție, a mai fost profesor la Universitatea din Craiova, dar și membru în consiliul director al Asociației Vasiliada Craiova, organizație cu caracter creștin și social. Președinte de onoare al asociației este părintele Irineu, mitropolitul Olteniei.

În paralel cu activitatea de filantrop, Gherghinescu a făcut și avere. Pe bursă. Conform declarației de avere din 2006, în conturi avea aproximativ 70.000 lei, investise în jur de 4.000 lei la ING Asigurări și avea acțiuni în valoare de 240 .000 lei la firmele Compa, Herculos și Impact SA. Azi, deține în conturi 500.000 lei și 20.000 dolari și acțiuni la zece companii.

Bogheanu, plătit și de BNR, și de Finanțe

Aurelian Bogheanu a făcut primul pas spre Banca Națională a României în aprilie 2011, când a fost angajat în funcția de expert la Corpul de Control al Guvernatorului. La sfârșitul anului 2013, lui Bogheanu i s-a aprobat promovarea în Cancelaria Guvernatorului, iar de acolo a fost uns șeful Corpului de Control al Guvernatorului.

Înainte de a intra în grațiile lui Mugur Isărescu, Bogheanu a lucrat la Ministerul Economiei. În 2008, figura ca angajat în funcția de consilier personal al ministrului Varujan Vosganian. Din declarația de avere rezultă că, în 2008, Bogheanu avea trei terenuri intravilane în județele Brașov și Dolj, un apartament în București și datorii de 53.000 lei la o bancă. Spre finalul anului 2008, a mai luat un credit de 30.000 euro, scadent în 2018. Tot atunci era și membru în Consiliul de Administrație al companiei Transelectrica.

Următoarea declarație de avere a lui Bogheanu este dată în 30 ianuarie 2014. Atunci, avea funcția de șef serviciu la BNR. Conform documentului,
Bogheanu nu mai avea terenul din Brașov, datoriile din 2008 fuseseră achitate, iar apartamentul din București fusese donat. Însă, în conturi avea în jur de 27.000 lei, plus alți 19.000 lei plasați în fonduri de investiții. A declarat și datorii de peste 64.000 euro. În paralel cu funcția de la BNR, Bogheanu primea bani și de la Ministerul Finanțelor Publice în calitate de specialist cu înaltă calificare în domeniul auditului public intern.

În anul 2015, Bogheanu avea în conturi nu mai puțin de 150.000 lei. În plus, soția sa primea de la ADR Oltenia 227.000 lei.

Un an mai târziu, Bogheanu avea în conturi peste 283.000 lei, alți 39.000 lei plasați în fonduri de investiții, iar în conturi curente avea aproximativ 20.000 lei. La capitolul salarii, Bogheanu a continuat să primească bani de la BNR și Ministerul de Finanțe, iar soția sa, pe lângă contractul de muncă, avea și alte contracte anexe cu ADR Oltenia. În declarația de interese, Bogheanu a specificat că deține acțiuni la Automobile Dacia SA și Modexim SA. 

ADR refuză să spună cine a evaluat proiectul lui Isărescu

Societatea ACZ Consulting a fost contractată de ADR Oltenia să evalueze o parte din proiectele finanțate prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Prin acest program a primit bani europeni și firma guvernatorului Mugur Isărescu. RL a solicitat ADR Oltenia să comunice lista cu proiectele evaluate tehnic și financiar de ACZ Consulting. ADR Oltenia, însă, a refuzat să ne transmită informațiile solicitate, deși toate regulamentele Comisiei Europene prevăd transparența maximă. Secretomania din jurul proiectelor evaluate de ACZ Consulting în cadrul POR 2007-2013 naște o serie de întrebări legitime. Iar cea mai importantă este dacă ACZ, firmă deținută de soția unui subordonat al lui Isărescu, a evaluat favorabil firma lui Isărescu pentru a primi bani europeni. Or, tocmai răspunsul la această întrebare nu este dat de către Marilena Bogheanu, șefa ADR Oltenia.

Șefa compartimentului de comunicare de la ADR Oltenia, Simona Covrescu, susține că nu a putut să răspundă solicitării RL. Motivul? „Considerăm că nu suntem în măsură să publicăm informațiile la care faceți referire în solicitarea dumneavoastră, fără a avea în prealabil acordul acestora (al beneficiarilor – n.r.) și al Autorității de Management pentru POR 2007-2013.“

Simona Covrescu a încercat să paseze responsabilitatea în curtea AM POR, însă nu a suflat o vorbă despre contractele încheiate de ADR Oltenia cu firma ACZ Consulting. „Evaluarea tehnică și financiară a fost realizată de o echipă de experți evaluatori independenți contractați de AM POR (sau la cererea AM POR de către Organismul Intermediar)“, spune Covrescu.

În realitate, pe 8 aprilie 2013, ADR Oltenia a semnat cu firma ACZ Consulting două contracte pentru evaluarea din punct de vedere tehnic și financiar a 60 de cereri de finanțare pentru AXA 1 POR 2007-2013. 

Toată familia Isărescu mușcă din Măr SRL

Familia guvernatorului Mugur Isărescu s-a reunit în jurul firmei Măr SRL. Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma este controlată de Mugur Isărescu, care deține 54,01% din părțile sociale. Restul părților sociale sunt deținute de Elena Isărescu (25,39%), Ileana Lăcrămioara Isărescu (10,3%) și Costin Mugur Isărescu (10,3%). De administrarea afacerii se ocupă fiul lui Isărescu, Costin Isărescu. În anul 2013, firma a avut o cifră de afaceri de 2,33 milioane de lei și un profit de aproximativ 550.000 lei. Ulterior, profitul a început să scadă: în 2014, 483.000 de lei, iar în 2015 a ajuns la 358.000 de lei.

Acesta a precizat pentru „România liberă“ că are în arhivă toate documentele legate de proiect. „Ca regim de informație, nu știu ce regim au. Eu sunt reprezentantul unei firme private. Mie îmi solicitați niște date pe care puteți să le luați de la ADR“, a menționat acesta.

Întrebat de RL dacă a contat că proiectul a fost aprobat în urma relațiilor existente pe axa ADR Oltenia – BNR, Costin Isărescu a spus că nu îi cunoaște pe cei care au aprobat proiectul:  „Eu nu știu informațiile astea. Nu mă privește. Știu că a fost un proiect la care totul a fost în regulă. Nu a fost ușor. Mi se pare normal să vă intereseze ca jurnaliști. Noi suntem o firmă cu capital privat, iar unele lucruri chiar nu pot să vă spun pentru că nu le știu și nu mă privesc. Îmi pare rău că nu pot să vă dau mai multe informații“. 

 

Loading...

Comentarii

 • Costin Stefan

  21 martie 2017 8:44

  Intr-adevar, ar trebui sa se tina seama de nenumaratele lucrari ajunse la Kremlin.

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  17 martie 2017 17:09

  Pai, atat acest Teo, la fel ca si un Gioana, Bombo, Ilici, sau Draknea, reprezinta pt. noi tot atatea simboluri retrograde ale unei lumi pe care o credeam, definitiv apuse, toasi. Asa ca, curaj Fritzule si baga-ne odata Lustratia mult asteptata ca, te ia gaia!

  raspunde comentariului
 • Betina

  17 martie 2017 9:02

  Daca a fost un comunist convins la vremea aceea ff bine ......era drepul lui ...Dar nu poti deveni un capitalist "convins " peste noapte .Daca ai fost un securist ...sau turnator vezi cazul Isarescu si a multora ...nu poti deveni un om cinstit a doua zi .Deci e vorba despre ceea ce gandesti si crezi ......valori care nu pot fi schimbat prin nici o revolutie ...sau revelatie . Iar cei ce ne "conduc " cam asta sunt niste fost comunisti , turnatori , securisti .....iar rezultatele se vadsuntem la coada Europei la toate capitolele ..."noroc " cu Bulgaria ca ne tine companie.

  raspunde comentariului
 • nea fane

  16 martie 2017 20:56

  asa trebuia sa fie in acea perioada comunista.ca sa conduci o institutie de stat trebuia sa elogiezi politica partidului unic,care conducea tara.partea proasta ,gresita,chiar hilara este astazi cand TOT EI ,CONDUCATORII DE ATUNCI CONDUC SI ASTAZI treburile tarii si beneficiaza de avantajele unei economii capitaliste impotriva careia luptau atunci.ex.ILIESCU,BRUCAN,MELESCANU si multi altii care acum s-au retras din politica.

  raspunde comentariului
 • ghertoiul

  16 martie 2017 15:44

  Sistemul conduce de multe zeci de ani Romania.În justiție,politică,educație,administrație își fac veacul astfel de fosile.Foști activiști,politruci agramați îi terorizează peste tot și îi îndepărtează pe cei mai tineri și mai capabili ca ei.Eu mă confrunt acum cu cineva din sistem care find incapabil mă presează într-un mod foarte insidios.

  raspunde comentariului
 • ion

  16 martie 2017 11:52

  Atunci a-ti confiscat munca oamenilor cinstiti,acum furati de la popor sa aveti voi.Cine ***** te tine in functii sa faci tara de ras.Dute la pensie lasa locul unui tanar cinstit si onest.

  raspunde comentariului
 • o romanca

  16 martie 2017 11:26

  Daca ar fi avut caracter, dl Melescanu ar fi putut opta sa isi aleaga o alta profesie decat cea in care se vindea comunistilor. Aceasta a fost decizia dumnealui, pentru a o duce bine. Ar fi putut sa se dezica macar prin tacere, neparticipare la slavirea crimelor comuniste. Asa, a optat sa fie unul din ei, mintind tot ce i se cerea sa minta.Si daca in guvern am avea oameni de caracter, nu am fi avut astfel de ministri, deputati etc.Dar nu avem. Avem ceea ce s-a ales prin vot liber.Insemnand ca de asta are nevoie poporul. De coruptie pentru a putea continua propagarea coruptiei la toate nivelele, de la mic la mare. Ce ar face majoritatea, hotii mici precum si cei mari, fara coruptie? Cum ar mai putea fura fara grija? De ce sa nu furi, daca se poate? Cata energie se investeste in necinste! "Ce-i al meu e al meu, ce-i al nostru e al meu, ce-i al altuia e al nostru", nu?Totul la liber!Ia imaginati-va daca toata aceasta energie ar fi fost investita in munca dreapta. Alta fata ar fi avut tara asta. Dar nu ne duce capul asa de departe. Ca urmare tot in mizerie se va trai. Toti vor continua sa se planga ce rau le merge, o sa injure pe cine pot pentru nedreptate, dar la o adica... tot la practicarea "garoului in loc de coloana vertebrala" se intorc. Poate tineretul de azi - o parte a lui macar - se va lupta asa cum trebuie pentru o societate cu mai multa corectitudine. Om trai si om vedea, daca vor avea succes - impotriva tuturor sanselor.

  raspunde comentariului
 • Marcu

  15 martie 2017 21:15

  O fosila batrina, sclerozata deja , mai ocupa asa un fotoliu important de Min De Externe. .E si asta sluga lui Dragnea ? Plin e doctrina comunista face acum pe democratul. O rusine pt tara.

  raspunde comentariului
 • De neinlocuit ?

  15 martie 2017 20:08

  Oare ce il mana in lupta pe acest Melescanu la 76 de ani ?

  raspunde comentariului
 • Biata Roamanie, ce ai ajuns?

  15 martie 2017 13:55

  Capitalismul in Romania- cea mai crunta experientza si cea mai mare distrugere economica si morala pe care a putut-o aduce acest sistem nedrept asupra unei tari candva suverane, cu o economie industrial-agrara prospera. Actuala oranduire a fost oranduirea hotzilor, escrocilor si a demagogilor. Tzara a fost distrusa sistematic si vanduta strainilor, capitalul strain este acum in proportie de 90, padurile sunt rase cu viteza de 3hazi, statul roman primeste impozite simbolice iar toti banii jefuiti din resursele si munca romanilor iau drumul strainatatii. Nici pe vremea ocupatiei otomane nu exista un jaf de asemenea proportii. Ambasadorul SUA este guvernatorul de facto al acestei colonii, condusa acum prin politzia politica a sistemului mafiot SRI-DNA. Asa-zisa democratie capitalista nu are nicio valoare din moment ce votul nu conteaza. Aceasta-i Romania actuala......Leo

  raspunde comentariului
  • eco

   15 martie 2017 20:36

   nimic nu s-a intamplat in aceasta tara,ma refer in special la hotiile,jaful,distrugerea economiei si industriei,,vanzarea fabricilor si intreprinderilor,a zacamintelor,padurilor acestei tari,fara complicitatea,acceptul tacit,indiferenta sau lasitatea acestui popor

   raspunde comentariului
 • catavencu

  15 martie 2017 13:27

  dragilor, toate numele astea ar fi trebuit vazute de acum multi ani, mai precis din 89. Da noi l-am pus atunci pe tov Iliescu si pe Roman sa faca ce n-a facut nea Nicu. Si, in loc sa ne oprim, continuam cu Basescu si alti nenumarati. Nimeni nu vrea sa spuna spre exemplu ca acest Basescu este colonel de Securitate. A fost ATASAT NAVROM LA BRUXELLES!!!!! Insa degeaba, asta nu intereseaza.

  raspunde comentariului
 • goe

  15 martie 2017 12:22

  Melescanu , Isarescu si cei ca ei au fost promovati de Ilici Iliescu si ajutati de Securitatea transformata in SRI ,in functii de raspundere platite regeste , locuinte aproape gratuite, credite avantajoase BANCOREX, premii in bani , excursii de lucru , bineinteles in toate colturile lumii , locuri de munca bugetare pentru rudele lor, ... , doar pentru ca faceau parte din reteaua lor de nomenclatoristi corupti. Acest lucru se intampla de un sfert de secol atat in aparatul central cat si in cel local.

  raspunde comentariului
 • Baba Ali

  15 martie 2017 11:40

  PUNCTUL 8 DE LA TIMISOARA...of, of, of...CE BAIETI DESTEPTI CA NU L-AU ACCEPTAT...altfel, acum nu mai aveam in politica oameni valorosi ca domnul Melescanu care s-a vadit a fi un excelent intelegator al politicilor de stat interne si externe...un om de echilibru si un minunat lider si formator de opinie...UN OM CUMINTE CU ALTE CUVINTE.

  raspunde comentariului
 • Percea Nicky

  15 martie 2017 11:05

  Dupa ww2 ,Romania era tara invinsa cu datorii de razboi imense. Cine trebuia sa le plateasca ,talpa tarii ce dusese greul si pierderile razboiului ? Iar boierimea si politicienii sa o duca mai departe bine mersi ? Acum cine plateste datoria externa a tarii facuta prin furt de baronii de azi ? Ar trebui platita proportional cu averea fiecaruia ! Dar cine o declara ! Tot prostimea va plati ,pana la o noua nationalizare ! Da ,Doamne...

  raspunde comentariului
 • ioan

  15 martie 2017 10:07

  mai sunt inca romani care au dubii in ceea ce priveste caracterul acestor personaje grupate in psd???????ei nu stiu altceva si nici nu ii intereseaza , decat interesul lor propriu. eventual , ca sa nu ii deranjeze nimeni dau legi prin care se proclama intengibili si imuni. TREZESTE-TE ROMANIA !!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • teodor

  15 martie 2017 6:57

  Iata cine reprezinta liberalismul in tara noastra

  raspunde comentariului
 • Nilson

  15 martie 2017 5:15

  PSD e un kakat !

  raspunde comentariului
 • Nilson

  15 martie 2017 5:14

  PSD e un ***** comunist !

  raspunde comentariului
 • CHARLIE

  15 martie 2017 2:52

  Melescanu a avut "dreptate". Confiscati dela burghezi si dati la proletari. Asta s'a intamplat si dupa "revolutie". De unde si cum s'au imbogatit noi democrati, draga doamne. Uite-te la DRAGNEA , la Ponta si alte *******.

  raspunde comentariului
 • nino1

  15 martie 2017 1:19

  Cea mai mare hotie a comunistilor s-a produs in 1953, cand le-a confiscat averea macedonenilor din Dobrogea. Cine era impotriva lor, li se confisca casa, aevarea si intra la inchisoare!! Cel putin 10000 de studenti anti-cuministi au fost omoriti de comunisti in 1949!!!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design