EXCLUSIV. Euro Teleorman, țeapa lui Dragnea: Cum a ajuns o organizație neguvernamentală inutilă, condusă de liderul PSD, să fie finanțată gras din banii unuia dintre cele mai sărace județe din țară | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Petru Zoltan , 08 august 2017 - stire actualizata la ora 11:30, 08 august 2017
EXCLUSIV. Euro Teleorman, țeapa lui Dragnea: Cum a ajuns o organizație neguvernamentală inutilă, condusă de liderul PSD, să fie finanțată gras din banii unuia dintre cele mai sărace județe din țară | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Euro Teleorman. Este o organizație nonguvernamentală inventată de Liviu Dragnea în 2003, care trebuia să aducă fonduri europene în județ. Asociația, însă, mai mult cheltuie bani publici decât produce.

Liviu Dragnea a fost președintele Euro Teleorman până în anul 2013, atunci când a predat toate funcțiile pe care le deținea în județ lui Adrian Ionuț Gâdea, actualul secretar de stat din Ministerul Dezvoltării, pe atunci președinte al Consiliului Județean Teleorman, anchetat de DNA în afacerea „Belina“.

Finul lui Dragnea, Mihai Slăvescu Putineanu, a deținut funcția de director executiv al organizației Euro Teleorman din ianuarie 2007 până în mai 2017, atunci când presa a prezentat legăturile de afaceri pe care acesta le avea cu firma Tel Drum.

Dragnea de la CJ îi dă atribuții lui Dragnea de la ONG

În anul 2003, Liviu Dragnea – în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman - a pus bazele organizației Euro Teleorman, alături de alte 90 de consilii locale din județ. Scopul asociației îl constituie promovarea și reprezentarea concentrată a intereselor comune ale autorităților locale în raporturile cu administrația publică centrală și locală. Printre obiectivele organizației se află și realizarea de parteneriate și înfrățiri cu localități, provincii și regiuni din alte țări. Practic, Euro Teleorman a preluat din atribuțiile Consiliului Județean. Tot atunci, în fruntea organizației a fost ales Liviu Dragnea. La scurt timp, Euro Teleorman și-a deschis un birou la Bruxelles. Apoi, în 2006, s-au deschis alte două birouri în Spania, în orașele Castellon și Valencia.

Cotizația de protecție: 1.000 de lei, lunar, de comună

Conform documentelor organizației, fiecare membru fondator finanța din bani publici Euro Teleorman. De exemplu, Consiliul Județean Teleorman plătea lunar o contribuție de 7.500 lei, Consiliul Local Alexandria cotiza cu 2.500 lei, Turnu Măgurele și Roșiori de Vede cu câte 1.250 lei, restul consiliilor locale plăteau o taxă de 500 lei lunar. Practic, în conturile asociației intra lunar suma de 56.000 lei, bani publici. Din 2007, cotizația s-a dublat, ceea ce însemna că organizația Euro Teleorman trebuia să primească lunar suma de 112.000 lei de la CJ și primăriile din județ. Anual, suma se ridica la 1.344.000 lei.

Ulterior, cotizațiile s-au mărit și mai mult. De exemplu, în anul 2015, Consiliul Județean Teleorman plătea o cotizație lunară de 50.000 lei. Decizia a fost luată printr-o hotărâre de consiliu județean, semnată de președintele de atunci, Adrian Ionuț Gâdea.

Practic, președintele CJ Teleorman de acum doi ani, Adrian Ionuț Gâdea, dădea bani de la bugetul județean pentru asociația Euro Teleorman, condusă tot de el. Un conflict de interese clasic, care nu a reprezentat interes pentru Agenția Națională de Integritate. 

În schimb, Consiliul Local  Alexandria trebuia să plătească o cotizație lunară de 10.000 lei, Turnu Măgurele și Roșiori de Vede câte 5.000 lei, iar restul primăriilor din județ câte 2.000 lei. Ceea ce înseamnă că, anual, trebuia să intre în conturile asociației o circa trei milioane de lei. 

„Profit“ din bani publici

Asociația Euro Teleorman preconiza venituri anuale estimate la suma de 2,1 milioane lei la finele anului 2012. Însă au fost raportate venituri de doar 1,21 milioane lei și pierderi de aproximativ 150.000 lei.  Un an mai târziu, în conturile asociației ar fi trebuit să intre peste 9.000.000 lei, însă veniturile au fost puțin peste 1,18 milioane lei. Totodată, pierderile s-au ridicat la suma de 363.372 lei. Pentru anul fiscal 2014, Euro Teleorman miza pe venituri tot de 9.000.000 lei. Însă, la fel ca anul anterior, în cont au intrat puțin peste 1,18 milioane lei. Tot în 2014, organizația a raportat un profit de 244.478 lei.

Pentru anul 2015, organizația prevedea că va avea venituri de peste 10.000.000 lei, însă a avut venituri de 1,5 milioane lei și cheltuieli de 1,18 milioane lei. Totuși, la finele anului fiscal 2015, a fost raportat un profit (excedent) de 316.573 lei. 

Comunele nu plătesc euro-mofturile oengistice

Consiliile locale refuză să își plătească cotizația către asociația înființată la propunerea lui Dragnea. De exemplu, pe anul 2017, și-au plătit cotizația doar  Consiliul Județean Teleorman și consiliile locale Alexandria, Turnu Măgurele, Călinești și Scrioaștea. Întrebată care sunt motivele pentru care nu își plătesc cotizațiile către asociație, directorul executiv al Euro Teleorman, Mihaela Tudor, a precizat pentru „România liberă“ că „membrii (...) fie merg pe respectarea unei mentalități bine consolidate, cea a amânării plății până la suspendarea ei, fie că încasările mici la buget nu le permit efectuarea de plăți, mai ales în mediul rural. De aceea, la ultima Adunare Generală s-a luat hotărârea diminuării contribuției acestora, mergându-se până la înjumătățirea ei”.

Înapoi în comunism prin euro-oengism

Conform raportului pe anul 2016, semnat de fostul director executiv Mihai Slăvescu Putineanu, Euro Teleorman s-a ocupat de organizarea manifestării intitulate „Ziua Județului Teleorman”, pe 14 mai. Tot atunci, ar fi fost promovate istoria, cultura și tradițiile județului. Ce a făcut, totuși, Euro Teleorman pentru acest eveniment? A mobilizat autoritățile locale din județ „prin promovarea și organizarea la nivel local a evenimentului și participarea localnicilor la acțiunile organizate” (conform raportului menționat).

Practic, însă, Euro Teleorman a reprodus un eveniment aproape copiat după cele organizate de regimul comunist în fiecare an pe 23 august: scoaterea românilor din case, “îmbrăcați în straie de sărbătoare”, pentru a-și arăta fericirea că trăiesc în Teleorman.   

Slăvescu Putineanu, „curierul“ liderului PSD

Finul lui Liviu Dragnea, Mihai Putineanu Slăvescu, a lăsat catedra de istorie pentru a intra în slujba liderului PSD. Ulterior s-a reinventat și a început să cotizeze bani la PSD. Aceasta este pe scurt povestea de succes a unuia dintre cei mai mari și influenți fermieri ai județului Teleorman.

Pe lângă afaceri, s-a ocupat, din postura de director executiv, și de organizația Euro Teleorman.

Mihai Slăvescu Putineanu a fost profesor de istorie pe meleagurile teleormănene. S-a căsătorit cu Mădălina Carmen, verișoara Bombonicăi Dragnea, fosta soție a actualului lider al PSD. Cei doi tineri au fost nășiți de cuplul Bombonica și Liviu Dragnea. De atunci, soarta lui Slăvescu s-a schimbat radical: a fost luat sub aripa protectoare a nașului său. În urmă cu aproape zece ani, nașul l-a angajat pe finul său pe postul de director al Serviciului de Cooperare Internă şi Internaţională al Consiliului Județean. Apoi, finul s-a suspendat din funcție și a fost numit director de cabinet al lui Liviu Dragnea, la Consiliul Județean Teleorman.

Finul, administratorla județ, dar și afacerist privat

În 2007, CJ Teleorman s-a asociat cu consiliile locale din Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiori de Vede, Zimnicea și Videle pentru a înființa compania de apă „Apa Serv”. Printre administratorii din acel an îi regăsim pe Petre Pitiș, director general și președintele Consiliului de Administrație al Tel Drum, dar și pe Mihai Slăvescu Putineanu, finul lui Liviu Dragnea.   

Acesta din urmă a înființat și firma Agrotrust în 2008. În același an, Slăvescu Putineanu dona suma de 75.000 lei pentru PSD. Un an mai târziu, pe 21 noiembrie 2009, firma lui Slăvescu dona alți 500.000 lei pentru campania electorală a PSD. Astfel, Agrotrust devenea cel mai important donator oficial al partidului condus în prezent de Liviu Dragnea. 

Tel Drum garantează pentru Slăvescu

În anul 2015, firma lui Slăvescu a avut nevoie să contracteze un credit de două milioane lei, însă banca i-a cerut garanții reale, dar și garanți. Astfel, conform datelor publice, pe data de 23 aprilie 2015, „Adunarea Generală a Acționarilor Societății Tel Drum s-a întrunit în urma convocării efectuate de Petre Pitiș, președintele CA al Tel Drum”, pentru a decide dacă firma garantează un credit care urma să fie contractat de Agrotrust. În aceeași zi s-a aprobat imediat constituirea unei garanții în favoarea Libra Internet Bank pentru a garanta creditul de 2.000.000 lei luat de Agrotrust.

Fonduri europene pentru finu’

Firma Agrotrust a obținut în anul 2014 o finanțare de la Ministerul Fondurilor Europene pentru a construi o fabrică de peleți, trei fânare, o hală de depozitare și spații administrative. Investiția a fost de 3.017.414 lei fără TVA, din care 2.406.474 au fost eligibili, restul neeligibili. Contractul de achiziție a fost scos la licitație. Din comisia de atribuire a contractului au făcut parte Mihai Slăvescu Putineanu (în calitate de asociat unic al firmei), Sonia Neagu (contabil-șef) și Gabriel Putineanu (în calitate de asistent manager proiect). 

9 proiecte europene depuse, unul singur a primit bani

Euro Teleorman încasează anual în medie 350.000 euro, bani publici. Acești bani sunt cheltuiți pe salariile angajaților, plata utilităţilor, plata deplasărilor, a materialelor promoţionale și a colaboratorilor.

Mihaela Tudor, director executiv al asociației, a declarat pentru RL că organizația a scris și ajutat la depunerea mai multor proiecte pentru a obține fonduri europene. Totul, în urma unor întâlniri periodice și a organizării unor conferințe cu experți în domeniu. Activități care au avut loc „pentru a acorda consultanţă juridică şi pentru a-i iniţia pe reprezentan-ţii autorităţilor publice locale în identificarea acelor aspecte ale infrastructurii care să se plieze pe solicitările axelor de intervenţie şi să permită accesarea de fonduri europene”.

În plus, a spus Mihaela Tudor, „de anul trecut, s-a organizat o caravană a conferinţelor în mediul urban şi rural pentru a-i sprijini pe membrii noştri în achiziţiile publice, în atragerea de fonduri europene, astfel că o parte din proiectele depuse au primit finanţare europeană”. Eficiența asociației, însă, a fost aproape zero.

Căpușă a euro-fondurilor de la CJ

Asociația înființată de Dragnea a produs bani europeni pentru propria funcționare, nu pentru locuitorii județului. Și nici măcar nu i-a produs, ci i-a primit direct de la Consiliul Județean. Se întâmpla în 2005, când Adunarea Generală a Asociației (condusă de Liviu Dragnea) a decis ca Euro Teleorman să se ocupe de campania de informare pentru implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Teleorman”, elaborat de Consiliul Județean Teleorman (condus tot de către Liviu Dragnea) și finanțat prin Programul ISPA. Tot pe numele asociației a fost cumpărat un teren pentru organizarea centrului de management al deșeurilor și a depozitului central. „Terenul achiziționat va fi pus la dispoziția Consiliului Județean Teleorman în vederea implementării proiectului «Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Teleorman», scria președintele asociației, Liviu Dragnea, în hotărârea nr. 8 din 2005.

Dans și voie bunăpe bani europeni

Asociația Euro Teleorman a ajutat autoritățile locale din Teleorman să depună mai multe proiecte pe Programul Trans-frontalier Interreg România–Bulgaria. Trei dintre acestea se află în evaluare din mai 2017. Un al proiect, „Tradiția și Dansul – Pod peste Dunăre”, a fost depus de Primăria Conțești, în parteneriat cu Primăria Tsarevets, din Bulgaria. Prin acest proiect se dorește construirea unei școli de dans în Conțești, cu complex de cazare, pentru a promova valorile folclorice tradiționale. În plus, se dorește ca în complexul de dans să se organizeze festivaluri naționale și internaționale de folclor pentru dezvoltarea turistică a zonei, dar și a județului Teleorman.

Proiect ratat la Uda Clocociov: nu s-ar fi primit un e-mail

O altă primărie care a beneficiat de suportul organizației Euro Teleorman a fost Turnu Măgurele, care a depus un proiect împreună cu autoritățile din Nikopole. Proiectul, „Modernizarea serviciilor de sănătate din cadrul spitalelor din Turnu Măgurele și Nikopole”, a fost declarat eligibil, dar nu are sursă de finanțare. Alte cinci proiecte au fost depuse, dar nu au fost acceptate la finanțare din vina autorităților locale din Teleorman, dar și a celor din Bulgaria.

Proiectul „Servicii de sănătate moderne transfrontaliere pentru locuitorii comunelor Uda Clocociov și Alekovo” a fost respins pentru că partea română nu a răspuns la sesiunea de clarificări (a motivat că nu a primit e-mail-ul de la Biroul Regional al finanțatorului). Conform Mihaelei Tudor, într-un alt proiect (al comunelor Conțești și Ovcha Mogila), partenerul bulgar ar fi uitat să introducă anumite documente în cererea de finanțare. La fel s-ar fi întâmplat și în cazul proiectului „Educație și multiculturalitate transfrontalieră”, tot din cauza autorităților bulgare. Coincidență, și bulgarii din localitatea Oresh ar fi omis să depună toate documentele pentru proiectul „Educație artistică și interculturală de o parte și de alta a Dunării”.

Trei proiecte dunărene, depuse fără succes

Alte trei proiecte depuse pe Programul Transnațional “Dunărea” au vizat cooperarea cu țări situate în bazinul Dunării, în scopul protejării mediului, dezvoltării și promovării valorilor locale în contextul dezvoltării regiunii dunărene. „Din păcate, proiectele nu au obținut finanțare, avându-se în vedere îmbunătățirea și redepunerea lor”, a declarat Mihaela Tudor pentru RL.

Singurul proiect finanțat în Teleorman, pe axa România– Bulgaria, a fost „Reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală a spitalelor din Zimnicea și Svishtov”.Garantat: bani de la Ministerul Dezvoltării

Cinci primării din Teleorman au fost consiliate de reprezentanții asociației Euro Teleorman pentru a accesa bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale (despre PNDL, însă, se știe că este gestionat politic, iar banii se distribuie pe criterii de partid; din 2012 încoace, cu o scurtă pauză în 2016, acest program a fost gestionat de către Dragnea și apropiații lui). De exemplu, s-au obținut fonduri pentru reabilitarea și modernizarea căminului cultural din comuna Dobrotești. O altă comună din Teleorman, Conțești, a primit finanțare prin PNDL pentru reabilitarea și modernizarea dispensarului comunal prin extinderea serviciilor medicale și amenajarea cu încă două cabinete, plus dotarea acestora.

Localitatea Pietroșani a primit fonduri pentru reabilitarea și modernizarea grădiniței, școlii și pentru canalizare. Primăria Scurtu Mare a depus proiecte pentru reabilitarea și modernizarea unei școli, a unor drumuri și a centrului de permanență. Primăria Frumoasa a depus un proiect pentru reabilitarea și modernizarea unei școli și a unei grădinițe.  

Finul lui Liviu Dragnea, Mihai Putineanu Slăvescu, a lăsat catedra de istorie pentru a intra în slujba liderului PSD. Ulterior s-a reinventat și a început să cotizeze bani la PSD. Aceasta este pe scurt povestea de succes a unuia dintre cei mai mari și influenți fermieri ai județului Teleorman.

în 2005, Adunarea Generală a Asociației (condusă de Liviu Dragnea) a decis ca Euro Teleorman să se ocupe de campania de informare pentru implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Teleorman”, elaborat de Consiliul Județean Teleorman (condus tot de către Liviu Dragnea) și finanțat prin Programul ISPA.

Practic, președintele CJ Teleorman de acum doi ani, Adrian Ionuț Gâdea, dădea bani de la bugetul județean pentru asociația Euro Teleorman, condusă tot de el. Un conflict de interese clasic, care nu a reprezentat interes pentru Agenția Națională de Integritate.

Cumpără ziarul integral în format .pdf AICI!

Comentarii

 • Costin Stefan

  28 octombrie 2017 12:00

  SECURISTII COMUNISTI NE TIN OSTATICI SI FAC CE VOR ! I-au impuscat pe dictatorii Ceausescu si s-au facut ei, cu totii, dictatori, dupa ce au inecat in sange tara de doua ori, in 89 si 90. PSD-ul este partidul lor, PCR-ul resapat. Au luat tara in primire industrializata, cu agricultura dezvoltata si irigata. Au luat tara, fara datorii externe si cu creante de 4-5 miliarde de dolari, in tari care ne-au ramas datoare. Si, vazand ca poporul e pasnic, au iesit cu totii din barlogurile unde se ascunsesera de groaza ca vor fi linsati. Si s-au pus pe furt, pe jefuit, impreuna cu progeniturile lor, cu rudele lor si cu cozile lor de topor. Noi am aflat ca securistul Voiculescu a furat vreo 300 de milioane de dolari de la Crescent si de la exporturi, din care, a cheltuit 230 milioane dolari pe cele trei companii pe care si le-a infiintat in 1990. Si nu l-a judecat nimeni. Trebuie sa i le luam, ca le-a infiintat pe banii furati de la stat. Am aflat ca Nastase a vandut, pe spaga, cele mai importante combinate, intreprinderi si resurse energetice ale tarii. Si nu l-a judecat nimeni pentru asta. Dragnea, fiu de militian renegat de sateni, a escrocat statul cu sute de milioane de euro, cu Tel Drum, a furat restaurante, magazine si hotelul Turris din Tr Magurele, CAP-ul din Salcia, cu 13 mii hectare de teren arabil si ferme de porci si de vaci. A furat pana si insula Belina. Si nimeni nu l-a judecat pana acum. Ponta a anulat datoria Cazahstanului de 690 milioane de dolari pentru Petromidia. Si nimeni nu-i cere socoteala. Socrul lui Ponta, Ilie Sarbu, cu Hrebenciuc au influientat retrocedarea ilegala a unei suprafete de 43 de mii de hectare de padure si nu sunt condamnati. Vacaroiu a trecut peste embargou, in Jugoslavia, o mie de vagoane cisterna cu benzina si milioanele de dolari nu au ajuns in buget. Chiar nu v-a durut sufletul, imediat dupa 89, cand fratii Paunescu au cumparat Hotelul Intercontinental ? Nu va vine sa plangeti, cand derbedei hoti si analfabeti pangaresc, cu prezenta lor, Casa Poporului ? Pana cand rabdam, ca hotul si nerusinatul Dragnea sa conduca Romania, cu minciuni si fara investitii ? Cum il mai suportati pe tradatorul Tariceanu, care a dat petrolul si gazele firmei Sterling Resources, in 2008, pe spaga ? Nu sunteti uluiti, ca sarlatanul Radu Mazare, care a vandut Constanta si Litoralul, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare ? Ce mai asteptam fratilor, sa faca pipi pe noi ?

  raspunde comentariului
 • Aiurelile presei binomului

  26 octombrie 2017 20:49

  Dragnea a dat atat de multe tzepe incat DNA-ul Kovesoaiei face ca acul zapacit al busolei in centrul unei furtuni magnetice. Politzia politica kovesista este atat de derutata de tzepele alea multe ale lui Dragnea din baltile, crescatoriile de porci, firmele de drumuri din tzara si de prin padurile din Brazilia, incat nu stie cu care din ele sa-l infunde. De aceea se invarte in jurul cozii ca acul acela magnetic sau ca Azorica dupa coada atunci cand n-are ce face. Ma distreaza ca idiotzii inca nu realizeaza ca in ciuda eforturilor, DNA nu are cu ce sa-l prinda pe Dragnea. Daca l-ar fi avut la mana, nu cu o tzeapa ci macar cu o umbra de tzeapa, Dragnea ar fi fost inchis de cel putzin un cincinal. Articole scrise de imbecili si la care pun botul altii la fel.....Leo

  raspunde comentariului
 • Sintmartin

  11 august 2017 18:10

  Ferma de porci din Teleorman a facut si face mai mult bine romanilor decit toata redactia Realitatea , care are mai multa datorie la stat decit orice firma din romania !!! ati inteles ?

  raspunde comentariului
 • nastratin

  08 august 2017 12:32

  Și, care-i baiul? La anul o să mâncați mici din carne de porc York sau Manglițâ de Teleorman. Fără control PC, acesta va fi suprimat de șeful județului prin lichidare a la Cosa Nostra. E clară?

  raspunde comentariului
 • nick

  07 august 2017 19:59

  Cu banii obtinuti prin furt Dragnea A cumparat protectie

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 august 2017 18:11

  DE CE DNA NU INSTRUMENTEAZA MEGADOSARUL TEL DRUM ? Nu mai e vorba de zeci de mii de lei incasati ilegal, cum a fost in cazul celor doua pesediste angajate in mod infractional la Protectia Copilului. E vorba de sute de milioane de euro, care poate sa urce pana la un prejudiciu total de doua miliarde de euro produs tarii noastre de catre individul Liviu Dragnea, ajutat de rude, de prieteni de mare incredere, si de propriul partid al carui sef actual este. Ba se poate dovedi ca a fost ajutat sa fure si de SRI, care in mod sigur a stiut tot si a tacut si chiar si de DNA, care stie cazul demult si nu l-a arestat pe cel mai mare si cel mai tupeist infractor din istorie.

  raspunde comentariului
 • adrian

  07 august 2017 15:05

  Hai Codruta, so pe ei. Iata material suficient sa ne scapi de un cap al hidrei comuniste.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 august 2017 13:32

  DE CE DNA SEDEA, si nu-l salta pe Dragnea ? De ce procurorii-n ring, nu se lupta cu ,,Sterling,, ? De ce am visat, recent, ca se judeca ,,Crescent,, ? De ce nu-l vede bunicu, judecat pe bolsevicu ? Apropos Mai crede cineva ca procesul lui Ion Iliescu nu este o veritabila cacialma ?

  raspunde comentariului
  • Nu mai crede nimeni nimic chiar daca se preface.De zeci de ani striga hotii si tot acolo sunt...asta e un teatru ieftin pt fraieri ca noi dar unora la covine ..se pare..

   07 august 2017 18:54

   .

   raspunde comentariului
 • Pompi

  07 august 2017 11:59

  Dragnea a transformat teleormanul în moșia sa proprie, dar nici măcar nu o administrează, ci o jefuiește în asemenea hal încât a ajuns curul României, județul cel mai înapoiat și nedezvoltat. Vrea să facă același lucru întregii țări. Lăcomia și prostia ipochimenului sunt uluitoare. El ăși imaginează că poate jefui totul la nesfârtșit, că hoțiile lui nu se vor mai termina niciodată și că va aduna mai mulți bani decât Bill Gates și Țarul Putin la un loc. Este cazul ca Dragnea să fie pus să dea socoteală pentru jaful continuu practicat de el. Și, evident, să i se confiște tot ce are. De-abia aștept să-l văd pe semianalfabetul ăsta cu dinții stricați și ciorapi flaușați zăcând după gratii, la beci. Din păcate însă, România nu mai este o țară normală și funcțională. Nu cred că suntem departe de momentul falimentului său total. Dacă Grecia a fost ajutată de UE pentru că este în zona euro, România va fi lăsată să se prăbușească în hău.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 august 2017 11:40

  Intr-o poza ce vazui Liviu Dragnea si ai lui, e rusinea neamului.

  raspunde comentariului
 • Iskandar Lestari

  07 august 2017 11:31

  Hiu pinjaman di INDONESIA adalah orang yang kejam dan jahat, mereka sama sekali tidak memiliki wajah manusiawi, mereka terlalu ketat, atau Anda ditolak oleh perusahaan pinjaman lain karena Anda tidak dapat memberikan semua kredit 5C Untuk memberi Anda kualifikasi untuk mendapatkan pinjaman atau Anda ditolak oleh Banks sebagai hasil dari sejarah kredit Anda yang buruk atau Anda bangkrut dan dari semua indikasi Anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan kehidupan finansial Anda. Di sini kita seperti kita menawarkan pinjaman dari semua Macam itu bayar hari, konsolidasi hutang, pinjaman pribadi dan banyak lagi silahkan hubungi kami hari ini melalui alamat kontak kami di bawah iniWebsite https iskandarlestari.wordpress.comE-mail iskandalestari.kreditpersatuangmail.comBBM INVITE D8980E0B

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 august 2017 9:06

  Vrei LA JUDECATA DREAPTAIliescu si ai lui ?Va fi la sfantul asteaptaSi nici nu ai cui sa spui.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 august 2017 8:23

  Dragnea fura cu Tel Drum,Cat ne-nspaimanta pe toti.Dar Justitia, nici cum,Nu-l trateaza ca pe hoti.A luat Hotel Turris,Cu doar niste mii de lei.Si toti il dorim proscris,Dar e unul dintre zei.A furat s-un ceapeu,Cu tot ce avea intern.Si-acum rade cu tupeu,Si decide in Guvern.Zilnic, presa informeaza,Ce-a furat Dragnea, cu rude,Numai DNA, vegheaza,Dar nu vede, nu aude.Biata Carmen, ce exista Ca supusa lui Musta, O vedem intr-una trista Si-ngrozita ca-l inhata.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 august 2017 8:19

  Repetent in facultate,Tariceanu- cinci neveste,Si cu hotul Dragnea frate,Astazi in Senat sef este.Hotul a donat platouri,Cu resursele din Mare,Pe spagi grase si cadouri,Scotand tara la vanzare.Dragnea-i mai tacut la gura,Dar stapan pe tot ce misca,Si cu Tel Drum, furat, fura,Mii de milioane pisca.

  raspunde comentariului
 • Mandpv

  07 august 2017 5:18
 • Euroidiotii=)))

  07 august 2017 4:16
 • Kuminecăturile Gemene

  07 august 2017 3:42

  Desperate Times?! Încearcă analiștii de la romaniastrategica.ro să eclipseze gaura arianusului cu icoana celui mai gras porc din ograda pizderului șef? Se pregătesc de sacrificace deja, ecce cam mult până la Crăcăciun, nu?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design