EXCLUSIV. Cum își șterge Dragnea jr. urmele care duc la TelDrum. Fiul șefului PSD a învățat de la cei mai buni, adică de la teleormănenii cu acțiuni la purtător

de Catalin Prisacariu , 18 iulie 2017 - stire actualizata la ora 19:55, 17 iulie 2017

Veriga financiară lipsă dintre Liviu Dragnea și Tel Drum, Ștefan-Valentin Dragnea - chiar fiul șefului PSD, își ascunde conexiunile cu firma îmbogățită din contracte cu statul. Metoda aleasă este una folosită chiar de către proprietarii Tel Drum: folosirea acțiunilor la purtător.

Acțiunile la purtător chiar la asta se referă: acțiunile - niște hârtii, practic – sunt ale celui care le deține fizic într-un moment sau altul. Legislația românească nu prevede obligativitatea ca cel care deține astfel de acțiuni să le declare la Registrul Comerțului. Așadar, de fapt, acționariatul unei companii cu acțiuni la purtător este secret.

Firmele micului Dragnea, credite cu garanții Tel Drum

Săptămâna trecută, RL a dezvăluit că fiul președintelui Camerei Deputaților, Ștefan-Valentin Dragnea, are legături financiare clare cu Tel Drum.

Practic, se poate spune că firmele lui Dragnea junior sunt întreținute de către Tel Drum, care a garantat creditele societăților comerciale deținute de fiul șefului PSD.

Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL, Romcip SA și Agrotrust SRL sunt patru firme teleormănene care au nevoie ca de aer de credite bancare pentru a supraviețui. În ultimii ani, pentru fiecare din acestea a garantat, la bănci și alte instituții de creditare, o megacompanie, de asemenea teleormăneană: Tel Drum SA. Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL și Romcip SA sunt deținute de către Ștefan-Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Agrotrust SRL este controlată de același Dragnea jr, care a garantat cu averea personală un credit luat de companie.

Pe aceeași temă:


EXCLUSIV. 13 milioane de lei de la stat pentru vacile lui Dragnea junior. Ferma de bovine a fiului președintelui deputaților, ascunsă pe numele finului șefului PSD | DEZVĂLUIRE RL

Fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan-Valentin, deținător la vedere de fermă de porci, a declanșat un scandal național după ce Guvernul Grindeanu a decis să acorde subvenții pentru creșterea suinelor. Juniorul, de fapt, deține și o fermă de vaci în Teleorman, finanțată generos din bani europeni. RL prezintă azi documente care arată fără dubiu cum Ștefan-Valentin Dragnea investește în ferma de bovine.  

EXCLUSIV. Firmele lui Dragnea jr. trăiesc din banii Tel Drum. Odrasla șefului PSD este veriga financiară lipsă între tatăl său și compania teleormăneană | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Liviu Dragnea nu are nici o legătură oficială cu Tel Drum, faimoasa firmă teleormăneană care a încasat jumătate de miliard de euro de la stat. Fiul său, însă, Ștefan-Valentin Dragnea, are legături financiare clare cu Tel Drum. Practic, se poate spune că societățile lui Dragnea junior sunt întreținute de către Tel Drum, care a garantat creditele societăților comerciale deținute de fiul șefului PSD.  
Comuna morților vii: TelDrum, „miruită” cu un contract de 18,3 milioane lei în Vinerea Mare: La licitație au participat șapte firme, dar șase au fost descalificate | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

În Vinerea Patimilor, Primăria Țigănești a anunțat public că a „miruit” compania Tel Drum cu un contract de 18,3 milioane lei pentru modernizarea drumurilor de interes local.

Principalii pioni: ferma de porci și Zooveg 2010

Din cele patru firme menționate ca fiind controlate de către fiul lui Liviu Dragnea, două sunt importante: Romcip SA și Zooveg 2010 SRL. De ce acestea? Pentru că, în ambele, controlul este asumat direct de către Ștefan-Valentin Dragnea, prin deținerea de părți sociale la vedere. La rândul ei, Zooveg 2010 SRL este unic proprietar al părților sociale ale Gransiloz SRL, deci Gransiloz este deținută tot de către Dragnea jr. Deloc întâmplător, după izbucnirea scandalurilor răsunătoare de presă de la începutul acestui an referitoare atât la Tel Drum, cât și la legătura firmei cu Liviu Dragnea, fiul acestuia din urmă a decis să își anonimizeze implicarea în firmele menționate.

Porcii fac conversia acțiunilor: la purtător

Primul pas a fost făcut, preventiv, încă din 2016. De pe 29 decembrie 2016, între Crăciun și Revelion, când acționarii fermei de porci deținute de către fiul lui Liviu Dragnea s-au întâlnit într-o adunare generală a acționarilor. Cu această -ocazie, acționarii au adoptat un singur articol: “Schimbare denumire firmă. Conform dovezii privind dis-po-ni-bilitatea și rezervarea firmei nr. 22469/15.12.2016, firma se va numi FERMA SALCIA – S.A.”. 

După aproape cinci luni, pe 17 mai a.c., acționarii Fermei Salcia SA s-au întâlnit din nou. De data aceasta, nu au mai schimbat numele companiei, ci altceva: statutul acțiunilor. Conform articolului 2 al Hotărârii 186, acționarii au decis “Conversia acțiunilor nominative în acțiuni la purtător”.

Dragnea jr, “participare la profit și pierderi 90%”

La aceeași dată, acționarii au mai hotărât “Majorarea capitalului social prin majorarea valorii nominale a acțiunilor existente în schimbul unor noi aporturi în numerar. Valoarea nominală a unei acțiuni va fi de 9.000 lei”. În urma acestei majorări de capital social, “Dragnea Valentin-Ștefan deține 90% din capitalul social, respectiv 81 acțiuni, cu valoare nominală de 9.000 lei, numerotate de la 1 la 81, în valoare totală de 729.000 lei (227.357,50 lei în numerar și 501.642,50 lei în natură), participare la profit și pierderi 90%, venind cu un aport la capitalul social subscris și vărsat în numerar de 7.347,50 lei”.

Zooveg 2010: “societate pe acțiuni de tip închis cu acțiuni la purtător”

Pe 22 mai a.c., la cinci zile după ce Dragnea jr și asociații lui de la Ferma Salcia SA au decis să-și ia acțiunile la purtător, a avut loc o adunare generală a asociaților și la Zooveg 2010 SRL. Conform Hotărârii 85 adoptate în acea zi, “La ședința din 22.05.2017, de la sediul societății, participă asociații: Putineanu Gabriel, Dragne Ilie Liviu și Dragnea Valentin-Ștefan, asociați care reprezintă întreg capitalul social. Luând act de întrunirea valabilă a Adunării generale și, în urma dezbaterilor, hotărăsc următoarele: 1. Schimbarea formei juridice a societății care actualmente este socie-tate cu răspundere limitată în societate pe acțiuni de tip închis cu acțiuni la purtător, înlocuirea sintagmelor «asociați, S.R.L. și părți sociale» cu «acționari», «S.A.», respectiv «acțiuni» ca urmare a acestei modificări”.

Ștefan-Valentin -Dragnea, “70,43% din capitalul social”

Tot conform Hotărârii 85 a asociaților Zooveg 2010, s-a mai decis: “3. Mărirea valorii unei părți sociale de la 10 lei la valoarea de 1.000 lei și transformarea acesteia în acțiuni la purtător; astfel că: valoarea capitalului social subscris și vărsat integral este de 115.000 lei, împărțit în 115 acțiuni la purtător, cu o valoare nominală de 1.000 lei, deținute de către cei 3 acționari astfel: a) Dragnea Valentin-Ștefan deține 70,43% din capitalul social, respectiv 81 acțiuni, cu valoare nominală de 1.000 lei, numerotate de la 1 la 81, în valoare totală de 81.000 lei; participare la profit și pierderi 70,43%; b) Putineanu Gabriel deține 20% din capitalul social, respectiv 23 acțiuni, cu valoare nominală de 1.000 lei, numerotate de la 82 la 104 în valoare totală de 23.000 lei, participare la profit și pierderi 20%; c) Dragne Ilie Liviu deține 9,57% din capitalul social, respectiv 11 acțiuni, cu valoare nominală de 1.000 lei, numerotate de la 105 la 115, în valoare totală de 11.000 lei, participare la profit și pierderi 9,57%”. 

Firmele urmașului lui Dragnea au produs 12.000.000 RON

Care este miza financiară a participării lui Dragnea jr în mod direct în cel puțin trei companii? O consultare a registrelor contabile din ultimii ani arată că toate cele trei companii (Romcip - Ferma Salcia, Zooveg 2010 și Gransiloz) nu sunt doar firme cu venituri de zeci de milioane de lei, dar au și profituri pe măsură.

Ferma de porci, doar 100.000 lei anual profit

Paradoxal, deși are – dintre cele trei firme deținute de fiul lui Liviu Dragnea – cele mai mari venituri, Ferma Salcia SA (fostă Romcip – ferma de porci) are profituri modeste. RL a ales să ia în calcul doar cifrele din ultimii trei ani fiscali (2014, 2015 și 2016) pentru că, cu certitudine, din 2013 este implicat Ștefan-Valentin Dragnea în companie. Astfel, în 2014, firma a avut venituri de peste 46 milioane de lei, dar un profit net de numai 166.000 lei. În 2015, veniturile au crescut la peste 51 milioane de lei, dar profitul net a scăzut până la puțin sub 90.000 lei. În 2016, veniturile au atins aproape 46 milioane de lei și profitul net doar ușor peste 52.000 de lei. În ultimii trei ani, deci, la venituri de 143 milioane de lei, Ferma Salcia SA a avut un profit net de 308.000 lei. Cum Dragnea jr deține 90% din acțiuni, are dreptul la aproape 280.000 lei net din acest profit.

Zooveg 2010, profit de aproape cinci milioane

Cea mai profitabilă firmă dintre cele trei, analizând raportul venituri-profit, este Zooveg 2010. Astfel, în 2014, actuala societate pe acțiuni la purtător a avut venituri de peste opt milioane de lei, dar un profit de peste 488.000 de lei. Practic, la venituri de cinci ori mai mici decât Ferma Salcia SA, a făcut un profit de aproape zece ori mai mare. În 2015, veniturile au urcat la aproape 15 milioane de lei, iar profitul net a atins un nivel-record de 2,8 milioane de lei. În 2016, deși veniturile Zooveg 2010 au urcat până la peste 19 milioane de lei, profitul net a fost de 1,4 milioane lei, jumătate din cel din 2015. 
Astfel, la venituri cumulate de 42 milioane de lei în trei ani, profitul net al Zooveg 2010 a fost de 4,7 milioane de lei. Partea de dividende pentru cele 70% acțiuni deținute de Dragnea jr ar fi, deci, de 3,3 milioane de lei.

Campioana Gransiloz: șapte milioane profit

Gransiloz SRL, deținută integral de către Zooveg 2010, a avut performanțele cele mai spectaculoase. Mai puțin în 2014, când veniturile de 13,5 milioane de lei au adus un profit net de doar 212.000 lei. În 2015, însă, veniturile s-au triplat și au ajuns la 43 milioane de lei, iar profitul net a crescut de aproape 18 ori, până la suma de 3,6 milioane de lei. În 2016, veniturile Gransiloz SRL au fost și mai mari decât în anul anterior, adică au depășit 44 milioane de lei, iar profitul net a fost sensibil egal cu cel din 2015: 3,2 milioane de lei.

Așadar, în perioada 2014-2016, Gransiloz SRL a avut venituri de peste o sută de milioane de lei și un profit net de șapte milioane de lei. Cum, prin intermediul Zooveg 2010, Ștefan-Valentin Dragnea are 70% și din Gransiloz, partea lui de dividende ar fi de cinci milioane de lei.   

PRELUARE. Firmele lui Dragnea jr, înființate de directorul Tel Drum 

Petre Pitiș, directorul general al Tel Drum SA, a avut un rol important în transferarea acțiunilor și părților sociale de la firme cu credite garantate de Tel Drum la fiul lui Liviu Dragnea. Astfel, ferma de porci a ajuns de laa Pitiș direct la fiul lui Dragnea. Iată cum, conform revistei “Kamikaze”, “prin 2013, Pitiș se plictisește să se mai ocupe de ditamai ferma de porci și renunță la acțiuni. Conform «Monitorului Oficial», «dl Pitiș Petre se înlocuiește cu SC Ludikon System SRL».

Între timp, însă, Petre Pitiș ajunsese acționar ultramajoritar, cu peste 99% din acțiuni. Așadar, și Ludikon devine «acționar majoritar ce deține 99,84% din capitalul social». Iar dacă muriți de curiozitate să aflați cine e Ludikon System SRL, aflați din sursa pe care am mai citat-o deasupra (...): «DRAGNEA VALENTIN-ȘTEFAN, asociat deținând un procent de 90% din capitalul social al Societății LUDIKON SYSTEM SRL»”. Gransiloz SRL și Zooveg 2010 SRL au o istorie comună.

Conform Riseproject, Gransiloz “i-a avut ca asociați pe Petre Pitiș și pe șoferul acestuia, Daniel Barac (decedat). Tot ei au înființat și Zooveg 2010 SRL, care a devenit acționar unic al GRANSILOZ SRL în 2015”. Aceeași sursă mai arată că “Ștefan Valentin Dragnea, fiul șefului PSD, a preluat controlul GRANSILOZ SRL tot în 2015, când a devenit acționar majoritar al Zooveg 2010. (...) Parteneri în această afacere i-au fost Ilie Liviu Dragne, un apropiat al familiei, dar și Gabriel Putineanu (Mihai Slăvescu Putineanu – n.r.). Fratele celui din urmă a fost cununat de Dragnea. Toți au afaceri cu Tel Drum”.

PROFIT. Tel Drum, 2.000.000 EUR pentru fiul lui Liviu Dragnea

Săptămâna trecută, RL a arătat că Tel Drum SA a garantat împrumuturi bancare și nebancare de mi-lioane de lei pentru Ferma Salcia SA, Zooveg 2010 și Gransiloz, începând cu 2011. Practic, abia după ce aceste împrumuturi, în doi-trei ani, au pus firmele pe picioare, companiile au început să aducă profit de milioane de lei. Numai partea fiului lui Liviu Dragnea din aceste profituri ar fi de aproape nouă milioane de lei, adică două milioane de euro în ultimii trei ani. Această relație financiară directă între garanțiile Tel Drum SA și dividendele lui Ștefan-Valentin Dragnea arată că, de fapt, Tel Drum SA a fost în tot acest timp o pușculiță extrem de -generoasă cu familia -șefului PSD.

Puteți citi ziarul și în format .PDF aici.

Loading...

Comentarii

 • Costin Stefan

  28 octombrie 2017 12:02

  SECURISTII COMUNISTI NE TIN OSTATICI SI FAC CE VOR ! I-au impuscat pe dictatorii Ceausescu si s-au facut ei, cu totii, dictatori, dupa ce au inecat in sange tara de doua ori, in 89 si 90. PSD-ul este partidul lor, PCR-ul resapat. Au luat tara in primire industrializata, cu agricultura dezvoltata si irigata. Au luat tara, fara datorii externe si cu creante de 4-5 miliarde de dolari, in tari care ne-au ramas datoare. Si, vazand ca poporul e pasnic, au iesit cu totii din barlogurile unde se ascunsesera de groaza ca vor fi linsati. Si s-au pus pe furt, pe jefuit, impreuna cu progeniturile lor, cu rudele lor si cu cozile lor de topor. Noi am aflat ca securistul Voiculescu a furat vreo 300 de milioane de dolari de la Crescent si de la exporturi, din care, a cheltuit 230 milioane dolari pe cele trei companii pe care si le-a infiintat in 1990. Si nu l-a judecat nimeni. Trebuie sa i le luam, ca le-a infiintat pe banii furati de la stat. Am aflat ca Nastase a vandut, pe spaga, cele mai importante combinate, intreprinderi si resurse energetice ale tarii. Si nu l-a judecat nimeni pentru asta. Dragnea, fiu de militian renegat de sateni, a escrocat statul cu sute de milioane de euro, cu Tel Drum, a furat restaurante, magazine si hotelul Turris din Tr Magurele, CAP-ul din Salcia, cu 13 mii hectare de teren arabil si ferme de porci si de vaci. A furat pana si insula Belina. Si nimeni nu l-a judecat pana acum. Ponta a anulat datoria Cazahstanului de 690 milioane de dolari pentru Petromidia. Si nimeni nu-i cere socoteala. Socrul lui Ponta, Ilie Sarbu, cu Hrebenciuc au influientat retrocedarea ilegala a unei suprafete de 43 de mii de hectare de padure si nu sunt condamnati. Vacaroiu a trecut peste embargou, in Jugoslavia, o mie de vagoane cisterna cu benzina si milioanele de dolari nu au ajuns in buget. Chiar nu v-a durut sufletul, imediat dupa 89, cand fratii Paunescu au cumparat Hotelul Intercontinental ? Nu va vine sa plangeti, cand derbedei hoti si analfabeti pangaresc, cu prezenta lor, Casa Poporului ? Pana cand rabdam, ca hotul si nerusinatul Dragnea sa conduca Romania, cu minciuni si fara investitii ? Cum il mai suportati pe tradatorul Tariceanu, care a dat petrolul si gazele firmei Sterling Resources, in 2008, pe spaga ? Nu sunteti uluiti, ca sarlatanul Radu Mazare, care a vandut Constanta si Litoralul, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare ? Ce mai asteptam fratilor, sa faca pipi pe noi ?

  raspunde comentariului
 • gigi

  12 octombrie 2017 16:30

  OK, ce ni se explica noua aici, cum sta treaba cu firmele in Romania? E ilegal? Nu ni se spune. E imoral? Poate.

  raspunde comentariului
 • ION

  24 august 2017 17:44

  BLA,BLA CAT CUPRINDE.TIPIC LUI PRISECARIU

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  27 iulie 2017 7:34

  Partidul, cu seful lui,E- n poza ce o vazuiSi mi-a amintit, acum,Cine fura cu Tel Drum.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  20 iulie 2017 16:15

  INSULA DRAGNEA DE PE DUNARE. Comuna Seaca din Teleorman e situata la 15 km de Tr. Magurele, la 50 km de Alexandria si la 5 km de Dunare. Portiunea din drumul national DN 51A dintre Seaca si Tr. Magurele este aprox. paralela cu Dunarea. In dreptul comunei Seaca exista INSULA BELINA cu o suprafata de 210 ha, si un brat al Dunarii, BRATUL PAVEL, de 4,5 km si cu suprafata de 137 ha. Toate acestea au fost in administrarea Apelor Romane pana in 2013, cand Dragnea devenise ministru al M. Dezvoltarii si vicepremier in Guvernul Ponta, iar un apropiat al sau de pe langa Turnu Magurele, tanarul Adrian Gadea, il inlocuise pe Dragnea in postul de presedinte al CJT. Imediat dupa aceea, CJT a concesionat INSULA BELINA, BRATUL PAVEL si cateva sute de hectare de teren de pe malul Dunarii, exofirmei Tel Drum, in vederea infiintarii unui CENTRU TURISTIC TELORMANEAN pana in 2020, cu fonduri euro. Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Dar ma tem ca o sa-l ajute numai pe Dragnea, daca o mai ramane pe afara.

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  18 iulie 2017 18:15

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 22:59

  TREI INTREBARI. Cu ce bani si-a cumparat Patriciu rafinaria Petromidia ? Cu ce bani si-a infiintat Voiculescu cele trei mari companii in 1981 ? Cu ce bani si-a construit Dragnea blocul din Bucuresti ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 22:55

  POZA ACEEA REPREZINTA UN PARTID SI SEFUL SAU.

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  17 iulie 2017 19:20

  Va oferim lucru part-time cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email newopportunity801gmail.com

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  17 iulie 2017 19:20

  Va oferim lucru part-time cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email newopportunity801gmail.com

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  17 iulie 2017 17:12

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • un roman

  17 iulie 2017 14:35

  Nea Daddy,sa dea in boabe, pe El Merhor,lau trimes la camaruta,ce plingea,se plingea,Trump,il consola,dute,dute,nu mai sta,la intoarcere catusele,cagula sa nu-l linseze

  raspunde comentariului
 • un roman

  17 iulie 2017 14:27

  nota de plata,la Nea Daddy

  raspunde comentariului
 • un roman

  17 iulie 2017 14:25

  Nea Marine,sti care,,George si zaibarul,papornita,la purtator

  raspunde comentariului
 • un roman

  17 iulie 2017 14:23

  De cite sute,de la cite,sute in sus.

  raspunde comentariului
 • un roman

  17 iulie 2017 14:21

  Nea Marine,George ce zaibar bea ?

  raspunde comentariului
 • un roman

  17 iulie 2017 14:18

  Iliescule,inca unu,un pescar neosocialist,sarac,sarman,porcar,drumar,de Tara,alt razboinic, se lupta cu Cioros ala mare

  raspunde comentariului
 • un roman

  17 iulie 2017 14:13

  asa-i in neosocializmul lor,Democratia originala,actiunile,la purtatori,actiunile Statului,

  raspunde comentariului
 • un roman

  17 iulie 2017 14:08

  Ferma porcilor,animalelor,Babuinilor si Porcilor, ,Drumari,Groparii

  raspunde comentariului
 • cuccu

  17 iulie 2017 14:01

  dastept baiatu lu' mustatasi uite asa cei care au fost vor mai fi si tranzitia nu va lua 20 de ani ci zeci de generatii de acoliti schmecherasi fii de fosti si foste mahari comunisti si zrantalistibravo ma mustaciosi nastaciosi pontosi si cacaciosi

  raspunde comentariului
 • cuccu

  17 iulie 2017 14:01

  dastept baiatu lu' mustatasi uite asa cei care au fost vor mai fi si tranzitia nu va lua 20 de ani ci zeci de generatii de acoliti schmecherasi fii de fosti si foste mahari comunisti si zrantalistibravo ma mustaciosi nastaciosi pontosi si cacaciosi

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 11:24
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 10:53
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 9:59

  CUM A GOSPODARIT DRAGNEA JUD. TELEORMAN. Incepand din decembrie 1996, ca prefect pana in 2000 si, in continuare, ca presedinte in CJT=Consiliului Judetean Teleorman pana in 2009, Dragnea a fost sultan satrap, in fata caruia au tremurat de frica toti angajatii statului din judetul T=Teleorman. Fiind si presedinte al filialei PSD din T, a avut ca preocupare capitala sa se imbogateasca rapid, cu bani de la buget si din fondurile europene, cat se afla la butoane. Si Romania Libera a aratat cum a furat si cat a furat cu Tel Drum, cu miile de hectare de padure din T, cu miile de hectare de teren arabil, silozuri si crescatorii de vaci si de porci ale fostului CAP din Salcia, cu restaurantele, magazinele comerciale si hotelul Turris din Turnu Magurele, pe care le-a furat si le-a vandut pe bani grei. Dar prin toate colturile judetului T, Dragnea a lasat si urme mai putin scoase la lumina, legate de jaful neintrerupt pe care l-a practicat cu lacomie de lup hamesit. As propune ca un reporter de la R.L. sa mearga cu un aparat de filmat in comuna Smardioasa din T, sa vada GARA demolata, in care se poate turna in bune conditiuni filmul CADEREA BERLINULUI. Sa vada ca din 5 linii paralele de cale ferata a ramas doar una, ca nu mai exista nici rampa de descarcare a vagoanelor si nici magaziile de marfuri. Din Smardioasa, la 16 km de Alexandria, pornesc 5 siruri de sate spre Alexandria, Beiu, Giurgiu, Dunare, Zimnicea, si nici nu se mai dau bilete de tren decat in vagoane. Inainte plecau trenuri de marfa incarcate cu produse agricole si soseau cu cherestea, lemne de foc ciment, marfuri casnice si gospodaresti, iar acum trenurile de marfa nu mai exista pe ruta Rosiori- Zimnicea. Tot la Smardioasa, exista o PIATA DUMINICALA, de unde satele apropiate din cele cinci directii se aprovizioneaza in fiecare duminica, cu marfuri alimentare, cu obiecte de uz casnic, cu imbracaminte si chiar cu pasari si animale. Sosesc vanzatori ambulanti si din alte judete. Piata este functionala de o jumatate de secol si in fiecare duminica Primaria percepe taxe de milioane de lei, pe care in epoca DRAGNEA le-a expediat laAlexandria. Or fi ajuns la Dragnea, ca la Smardioasa nu s-a folosit niciun leu din cei incasati la Piata. Unde au ajuns sinile de cale ferata furate din garile de pe ruta Rosiori-Zimnicea pe care trenurile marfare faceau manevra ?

  raspunde comentariului
 • Cdny

  17 iulie 2017 7:48

  Mișto , masina!

  raspunde comentariului
 • Achtung mein arianus

  17 iulie 2017 1:27

  Dar Herr Klaus jr ce urme șterge? Ce?! Nu s-a născut? Atunci întrebucerea se pune altfel...

  raspunde comentariului
  • Veninosule

   17 iulie 2017 13:37

   Comentariile tale sunt jalnice, mai Kurrupt mai ! Kurrupt....adica rupt in *** si cu mintea goala de idei. Insultele tale sunt tipice pentru cei nu au argumente. Si tipice pentru corifeii noii propagande rusesti disperate ca avem un presedinte atasat Democratiei Europene.

   raspunde comentariului
 • Daniel

  17 iulie 2017 1:21

  Porcii ca Dragnea si asociatii din PSD, Nastase, Poanta ets se ocupa de porci

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design