De ce a scăpat TelDrum, firma controlată informal de către Liviu Dragnea, de verificările Fiscului | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Petru Zoltan , 10 august 2017 - stire actualizata la ora 17:33, 10 august 2017
De ce a scăpat TelDrum, firma controlată informal de către Liviu Dragnea, de verificările Fiscului | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Compania Tel Drum are un dosar în lucru la Antifrauda Fiscală din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) încă din 2014. De atunci, dosarul zace ferecat în fișetele instituției. Tel Drum era programată pentru un control de fond în 2016, însă șefii ANAF au anulat demararea investigației, din motive numai de ei știute.

Firma Tel Drum este o companie cu acționari care se ascund în spatele unor acțiuni la purtător. Printre aceștia se află mai mulți prieteni și colegi ai liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care presa a spus că ar controla firma din umbră.

Tel Drum figurează pe lista marilor contribuabili administrați de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF. Această direcție trebuia să verifice din punct de vedere fiscal societățile aflate în administrare.

În perioada 2013-2017, această direcție a fost condusă de Ionuț Mișa. Liderul PSD l-a susținut pe Ionuț Mișa pentru a fi numit la șefia Ministerului Finanțelor Publice în iunie a.c.

Tel Drum trebuia verificată în 2016

În 2014, Direcția Antifraudă Fiscală a ANAF a fost sesizată în legătură cu mai multe nereguli în contabilitatea firmei Tel Drum. Surse din cadrul ANAF au declarat pentru „România liberă“ că „la Tel Drum era programat un control al Antifraudei din 2016. Tocmai pentru că a avut loc o analiză de risc. De ce nu s-a făcut controlul? Habar n-am! Antifrauda nu face altceva decât să meargă într-un control operativ. Ea poate contura o presupusă stare de evaziune, un prejudiciu estimat. După care, cei care trebuie să verifice sunt de la Inspecția Fiscală. Trebuie văzut dacă a fost o inspecție fiscală de la Mari Contribuabili. Adică de la domnul Ionuț Mișa. Sau de la domnul Bogdan Stan, el era șef acolo, la Inspecție Fiscală. Chestiunea nu prea e la Antifraudă, e la Mari Contribuabili”.

RL a solicitat Fiscului informații despre dosarul firmei Tel Drum în data de 23 iulie. Deși au trecut aproape trei săptămâni, ANAF încă nu a răspuns.

Dosarul, întors la Analiza de Risc

După ce a fost anulat controlul Inspecției Fiscale din 2016, dosarul Tel Drum s-a reîntors la serviciul Analiză de Risc din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală. În fruntea serviciului de Analiză de Risc se află inspectorul antifraudă Mădălina Budulea-nu, o apropiată a lui Cosmin Georgescu, fost inspector general adjunct la Direcția Generală Antifraudă Fiscală. Din această postură, Georgescu coordona Direcția Regională de Antifraudă Fiscală Alexandria care avea în subordine șapte județe, printre care Prahova și Teleorman. În martie 2016, Cosmin Georgescu a fost numit prefect de Prahova. Ulterior, a fost recuperat de primarul general Gabriela Firea Pandele și numit în funcția de director general la Direcția Generală Dezvoltare Investiții din cadrul Primăriei Municipiului București.

Presa prezintă risc fiscal ridicat

Un alt apropiat al Mădălinei Buduleanu este Bogdan Stan, fostul șef al ANAF. Premierul Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan după ce inspectorii fiscali au făcut un control inopinat la organizația Rise Project, chiar în ziua în care urma să fie publicată o investigație despre Liviu Dragnea. În legătură cu controlul ANAF, Bogdan Stan declara într-o conferință de presă astfel: „La nivelul direcției Antifraudă, pe iunie sunt 4.000 de controale programate, probabil RISE a fost unul dintre aceste controale. ANAF nu e o instituție politică, noi nu ne facem calendarul de controale în funcție de declarațiile și acțiunile anumitor politicieni”. Fost șef al Fiscului, Gelu Diaconu a opinat că este imposibil ca, din analiza de risc, să fi rezultat un risc fiscal major pentru HotNews și Rise Project.

Buduleanu, anchetată de DNA

Numele Mădălinei Buduleanu apare într-o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție din martie 2014.

Conform unui comunicat DNA, „Informaţiile din dosarul respectiv (nedestinate publicității – n.r.) au fost accesate de comisarul-şef Manolachi Dan Emil, în virtutea atribuţiilor de serviciu, fiind transmise unui comisar al Gărzii Financiare – secţia Constanţa, Fronea Ciprian Mihail (suspect în prezenta cauză). Acesta din urmă le-a transmis mai departe fostului comisar general Sorin Florea (suspect în prezenta cauză) care, prin intermediul subordonaţilor săi, comisari din cadrul structurii centrale Tomescu Eduard şi Buduleanu Mădălina (suspecţi în cauză), l-au încunoştinţat pe un coleg al lor despre existen-ţa unui dosar aflat în instrumentarea DNA în care acesta din urmă era vizat. Persoana vizată a fost avertizată şi despre iminenţa realizării unui moment operativ de prindere în flagrant”.

Ulterior, Mădălina Budulea-nu a fost scoasă de sub urmărirea penală la solicitarea procurorilor anticorupție. „Din câte îmi amintesc, a devenit martor în dosar”, a spus pentru RL o sursă din ANAF.

SECRET. Antifrauda, în silenzio stampa

Conform unor surse ale RL, compania Tel Drum SA ar fi fost vizată de vizite ale unor procurori DNA la sfârșitul săptămânii trecute. La mijloc ar fi fost vorba de cercetarea circuitului financiar prin care Tel Drum SA a garantat credite bancare și nebancare pentru mai multe firme deținute de fiul lui Liviu Dragnea. DNA, însă, nu a confirmat informația. Pe de altă parte, mai multe publicații au scris ieri că, tot săptămâna trecută, la sediul Tel Drum s-ar fi aflat inspectori ai Antifraudei Fiscale. În mod suspect, comunicatorii ANAF se folosesc de tot felul de tertipuri și refuză să confirme sau să nege că reprezentanți ai instituției ar fi controlat firma teleormăneană.

MIZĂ. Contracte de 430 de milioane euro pentru Tel Drum

Compania Tel Drum a fost înființată în 1999, ca societate în subordinea Consiliului Județean Teleorman. Un an mai târziu, Liviu Dragnea avea să devină președinte CJ. În 2001, CJ Teleorman a demarat procedurile de privatizare ale firmei Tel Drum.

În ultimii zece ani, Tel Drum a primit contracte publice de aproximativ 430 de milioane euro în zece județe. Politicienii PSD din unele din aceste județe sunt acum răsplătiți de către liderul partidului cu funcții în Guvern și în structurile guvernamentale extinse. Influența lui Liviu Dragnea în administrația centrală și locală a făcut ca TelDrum SA să primească de la compania statului care se ocupă de drumuri (fosta CNADNR, actuala CNAIR) nu mai puțin de 33 de contracte în ultimii zece ani. Cele mai multe dintre aceste contracte au de-a face cu drumuri din județele Teleorman și Olt, județele favorite ale lui Dragnea.

Campioanele absolute din teritoriu la acordat contracte către firma TelDrum SA sunt două autorități teleormănene: municipalitatea din Alexandria, orașul de domiciliu al companiei, și Consiliul Județean (72 de contracte în total).

Pe aceeași temă:Comentarii

 • ??????

  26 septembrie 2017 22:53

  Ai fi bănuit că "personaje" precum ,Eugen Teodorovici, Cristian Pârvan, Adrian Bența, Dănuț Jugănaru, Gabriel Biriș și mulți alții,se vor "poziționa" de partea supușilor Reginei Evaziunii Fiscale , contazicnd comunicate ANAF, invocând o mulțime de alte pretexte pentru a se opune implementării "split TVA" ?Câți reprezentanti ai companiilor străine ar fi intervenit cu opinii contrare la inițiativa guvernului ?

  raspunde comentariului
 • ??????

  26 septembrie 2017 22:53

  Ai fi bănuit că "personaje" precum ,Eugen Teodorovici, Cristian Pârvan, Adrian Bența, Dănuț Jugănaru, Gabriel Biriș și mulți alții,se vor "poziționa" de partea supușilor Reginei Evaziunii Fiscale , contazicnd comunicate ANAF, invocând o mulțime de alte pretexte pentru a se opune implementării "split TVA" ?Câți reprezentanti ai companiilor străine ar fi intervenit cu opinii contrare la inițiativa guvernului ?

  raspunde comentariului
 • Sorin

  17 august 2017 9:58

  Mai Petru Zoltan faceti si o adevarata investigatie la C-ta,mai extinsa,cu toti smecheri care au colaborat si firme si vedeti voi cine este dl M.Finate Misa

  raspunde comentariului
 • ZORO

  10 august 2017 14:59

  EXCROCHERIILE COMISE DE MAFIA LUI DRAGNEA in jud TR, in tara si in afara tarii NU AU FOST ANCHETATE DE ZECI DE ANI DIN CAUZA lui Amariei -fost sef PNA, a fratelui sau VIOREL Dragnea-fost sef SIPI Alexandria si altor SECURISTI STALINISTI TRADATORI DE TARA. Daca tot avem DIICOT , DNA si PARCHET la nivel de tara SI daca s-a inceput ANCHETA in JUDETUL TELEORMAN unul din cele mai sarace si mafiotizate judete atunci sa fie anchetate toate nelegiuirile, MAFIEI LUI DRAGNEA , ale lui NITULESCU TEODOR acoperit PCR-ist si ale lui Ion NICOLAIE -fost un parlit de subofiter SIE. APOI sa se continuie SARABANDA JUDICIARA DE ANCHETA PENALA in ordine sau pe sarite a celor mai rau flamate judete dominate infractional, MAFIOTIZATE DE POLITICIENI, de ADMINISTRATIE LOCALA, de alte autoritati publice ,ETC..

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  09 august 2017 16:54

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • cum sa scapam de " ei " fara pluton de executie - nu merge!

  09 august 2017 16:23

  NUMAI O BRUTALITATE NATURALA CONTRA FOSTEI CLASE DE SERVICIU AL COMUNISTILOR NE POATE SCAPA DE " EI "sUNT DIN CE IN CE MAI CONVINS CA NU VOM SCAPA DE CORUPTIE SI SI COMUNISTI FARA PLUTON DE EXECUTIE SEMNEZ ACEST MANIFEST

  raspunde comentariului
 • Groza

  09 august 2017 15:49

  Coruptia este factorul destabilizator in societatea romaneasca,la cel mai inalt nivel.Basescu da de intelesGata cu tranzitia ce s-a furat ramane bine mersi si de acum se aplica legea.Cum sa-i eliminam pe nemernici?

  raspunde comentariului
 • cristi

  09 august 2017 15:21

  Mafie in toata regula.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  09 august 2017 11:59

  de ce a scapat TelDrum ??,de aia !! ,intr-un stat mafiot cu politicieni puscariabili ANAFul este controlat de cei care controleaza guvernul !!.ANAFul subordonat min finantelor care-i subordonat cualitiei PSDALDE ,gasca care azi calareste Romania .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  09 august 2017 11:59

  de ce a scapat TelDrum ??,de aia !! ,intr-un stat mafiot cu politicieni puscariabili ANAFul este controlat de cei care controleaza guvernul !!.ANAFul subordonat min finantelor care-i subordonat cualitiei PSDALDE ,gasca care azi calareste Romania .

  raspunde comentariului
 • adrian

  09 august 2017 9:55

  Va spun eu de ce. In Teleorman, ANAF face controale numai la firmele opozitiei. Firmele celor de la PSD nu sunt controlate serios niciodata. Intrebati prin Turnu Magurele. Daca nu aveai afise electorale cu PSD in geam, venea ANAF urgent in control. Apoi Sanepid, Prot. Consumatorului si altii, pana puneai afise doar cu PSD. daca aveai afise cu PNL, aveai sanse 100 sa iei amenzi si sa te inchida.In Teleorman e ca-n Coreea de Nord.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design