Cum ajung interlopii în relații cu politicieni și polițiști. Președintele CJ Cluj a primit cash 225.000 de euro de la un proxenet | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Cristi Ciuperca , 09 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 08:57, 13 noiembrie 2017
Cum ajung interlopii în relații cu politicieni și polițiști. Președintele CJ Cluj a primit cash 225.000 de euro de la un proxenet | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

De asemenea, șefii Poliției Blaj – locul de origine al -capului rețelei de proxenetism - luau bani cu împrumut de la aceeași rețea de proxenetism, deși le-au declarat procurorilor DIICOT Alba Iulia că aveau date despre activitățile infracționale ale rețelei. Momentant, este neclar dacă banii au mai fost și restituiți.

Chiar dacă nici familia Tișe, nici polițiștii nu au fost prinși comițând vreo faptă penală, situația descrisă de anchetatorii de la Alba Iulia arată cât de ușor se poate apropia lumea interlopă de politicienii români și de factori de decizie din instituțiile publice.

Din România, în Italia, apoi în Germania

Un ardelean din Blaj plecat în Italia pentru prima oară în 1999, deci în urmă cu 18 ani, a ajuns să conducă una dintre cele mai importante rețele de proxenetism care a activat în zonă, au descoperit procurorii DIICOT Alba Iulia. Este vorba de Cristian Sorin Ioan Boitor. Plecat inițial la muncă împreună cu tatăl său, Cristi Boitor a fost lăsat singur acolo după ce tatăl a fugit în America, unde-și reface viața.

Datele strânse de anchetatori arată că perioada anilor 2001-2002 a fost cea când Boitor a început să se implice în proxenetismul internațional, acționând pe relația România (de unde proveneau fetele) – Italia (unde se practica prostituția), fiind ajutat în activitățile de recrutare și de supraveghere a acestora la stradă, în Italia, și de alte persoane.

De altfel, tot în Italia a ajuns un „jucător” important, iar una dintre fetele care a practicat prostituția pentru rețea le-a spus celor de la DIICOT Alba Iulia că Boitor era cunoscut în acea perioadă în zona Brescia și Reggio Emilia „ca fiind unul dintre regii străzilor”.

Între timp, activitatea a fost extinsă și în țări ca Germania, Elveția sau Luxemburg, unde fetele prestau prin cluburi sau apartamente închiriate.

Fetele veneau din Ardeal

Spre deosebire de alte grupări de proxeneți care-și controlau prostituatele care lucrau pentru ei prin violență, Cristi Boitor și oamenii săi le-au dat voie fetelor să păstreze o parte considerabilă din venituri, permițându-le astfel să-și creeze o stare financiară bună. Dacă o fată dorea să iasă din rețea, i se dădea voie fără să fie agresată.

În ceea ce privește me-diul de recrutare, Boitor&co au știut să speculeze foarte bine sărăcia și lipsa de oportunități din orașele mici din județele din Ardeal, fetele provenind în principal din astfel de zone.

Ca exemplu, pentru re-țeaua amintită s-au prostituat pentru o perioadă o fată care lucra inițial ca asistentă medicală în cabinetul unui doctor din Alba Iulia, dar care nu se putea întreține din salariul de 800 de lei pe lună, și o studentă din Cluj care avea dificultăți financiare și pe care apropiații lui Boitor au ajutat-o financiar să-și recupereze laptop-ul lăsat la amanet.

Cristi Boitor a fost arestat pentru câteva luni în 2016 de judecătorii de la Tribunalul Alba Iulia iar în vara acestui an a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru constituire de grup infrac-țional și proxenetism.

Din rechizitoriul DIICOT Alba Iulia rezultă că unul dintre cei care a profitat de bunăstarea lui Cristian Sorin Ioan Boitor este chiar șeful Poliției Municipiului Blaj, Tiberiu Low, care a luat cu împrumut de la acesta 2.000 de euro și 4.500 lei.

Bursierul Erasmus învăța fetele cum să-și stabilească prețurile

Din rețeaua de proxeneți destructurată de procurorii DIICOT Alba Iulia și condusă de Cristi Boitor făceau parte și personaje cu studii superioare.

Un astfel de exemplu este cel al lui Dani Coloman, care, în perioada când era student la Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie în anul IV, a plecat în Italia prima dată în -cursul anului 2002, ca student printr-o bursă Erasmus, pentru a studia la facultatea din Modena.

Aici a locuit la un cămin studențesc unde a fost coleg de cameră cu Daniel Szobo, membru al grupării lui Boitor. De la acesta, Coloman, care a lucrat la mai multe night cluburi din Modena, a aflat că ar avea niște cunoștințe care se ocupă cu activități de proxenetism.

În primăvara anului 2008, venind în România, Dani Coloman a discutat cu un taximetrist din Oradea, trimis și el în judecată de DIICOT Alba Iulia, Florin Monea, care i-a spus că are mai multe fete pentru prostituție.

Ulterior, a luat legătura cu Daniel Szobo, căruia i-a transmis că are mai multe fete pentru prostituție și i-a cerut să-l pună în legătură cu Cristian Ioan Sorin Boitor, ceea ce acesta a făcut.

Pe această filieră au fost recrutate pentru prostituție mai multe fete din Bihor care au practicat apoi în Belgia, Luxemburg și Italia.

„Se cerea respect total faţă de client”

Audiat fiind de procurorii DIICOT Alba Iulia, Dani Coloman și-a recunoscut faptele, oferindu-le detalii anchetatorilor despre cum erau instruite fetele care practicau prostituția în Italia.

„În Italia, sunt multe pericole la stradă, pe care nu le cunoşti când ajungi.Primul lucru, selectarea clientului, Cristina nu avea voie să meargă cu negrii, cu nord-africani, cu musulmani, persoane închise la culoare, deoarece eu consideram că aceste persoane reprezintă pericole pentru fată. De asemenea, nu avea voie să iasă cu români sau albanezi. Aceştia din urmă puteau fi recunoscuţi după comportament şi înfăţişare. Pe aceştia din urmă eu îi consideram periculoşi. Clientela era recomandat a fi constituită doar din italieni. Al doilea lucru, să nu se urce în maşinile clienţilor decât dacă era o singură persoană în maşină, să nu fie băută, să nu fie ciudată sau drogată. Al treilea lucru era relaţia cu clientul, se cerea respect total faţă de client, dar, mai presus de orice, respectul faţă de ea însăşi.

În relaţia cu clientul, fata trebuia să fie partea dominantă, nu să facă ce vrea clientul, ci ceea ce vrea fata. Pe primul loc era siguranţa fetelor. Dacă ea avea probleme, aveam şi eu. Cu privire la preţul prestaţiei sexuale, să nu meargă niciodată sub preţul cerut. Acest lucru derivă dintr-un principiu al psihologiei, şi anume respectul faţă de tine, nu sunt importanţi banii, ci respectul faţă de tine însuţi, ceea ce îţi dă o aură, o vitalitate, te respectă şi ceilalţi, fapt ce te face mai atrăgătoare. Eu am învăţat aceste lucruri pe cont propriu, am în spate şi o experienţă de 4 ani cât am lucrat într-un night club din Modena, unde fetele mi-au spus multe. De asemenea, arăt că sunt pasionat de psihologie…”, a afirmat Dani Coloman într-una din -declarațiile date. 

Tranzacțiile cu șeful CJ Cluj și împrumuturile către șefii Poliției Blaj

Deși procurorii nu au putut calcula exact, o serie de estimări dădeau veniturile grupării Boitor din proxenetism la un nivel de peste două milioane de euro. Din rechizitoriul DIICOT Alba Iulia rezultă că unul dintre cei care a profitat de bunăstarea lui Cristian Sorin Ioan Boitor este chiar șeful Poliției Municipiului Blaj, Tiberiu Low, care a luat cu împrumut de la acesta 2.000 de euro și 4.500 de lei.

Low a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Boitor și, potrivit anchetatorilor, a declarat că „la nivelul Poliției Blaj, începând cu anul 2007, au fost obținute date operative privind pe inculpații Boitor Ioan Sorin Cristian și Boitor Daniel, cu privire la săvârșirea infracțiunii de proxenetism în străinătate, care au fost înaintate către structurile competente. Martorul a relatat și faptul că în cursul anului 2015 a luat cu împrumut de la inc. Boitor Ioan Sorin Cristian suma de 2.000 euro și suma de 4.500 lei”.

În aceeași zi cu Low, a mai fost audiat un polițist, Ioan Todoran, șef de birou în cadrul Poliției Municipiului Blaj, care „a relatat că, personal, a obținut date operative privind implicarea fraților Boitor în fapte de proxenetism internațional, pe care le-a transmis către organele competente etc. De asemenea, martorul a recunoscut și că în cursul lunii februarie 2016 a solicitat un împrumut de la inc. Lupean Laurențiu”. Numai că Lupean este și el membru al grupării Boitor.

„Nu a fost o relație de afaceri. Eu doar am vândut un teren către niște tineri. Nu sunt eu vinovat pentru ce a făcut Boitor. Nu mi s-a părut nimic în neregulă că au plătit cash (suma în discuție era de 225.000 de euro – n.r.) pentru că era vorba despre trei persoane care doreau să facă investiții imobiliare.”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Investitor imobiliar, cu terenuri  de la Alin Tișe

O parte din banii obținuți din proxenetism au fost băgați de Cristi Boitor în afaceri imobiliare, mai exact în achiziția de terenuri. Conform rechizitoriului, pe 29 noiembrie 2013,  Boitor împreună asociații lui din zona imobiliară, Paul Buna și Ionuț Adrian Prigoană, a achiziționat în cote egale, de la Alin Tișe, în prezent președinte al Consiliului Județean Cluj, și Florin Bogdan Suciu două parcele de teren situate ambele în Cluj-Napoca, str. Romul Ladea, una în suprafață de 1.181 metri pătrați și una în suprafață de 911 metri pătrați, cu suma totală de 450.000 euro.

Cu privire la prețul de vânzare, potrivit contractului, prețul parcelei în suprafață de 1.181 mp, a fost în sumă de 225.000 euro, care s-a achitat integral în euro, în numerar, la data încheierii contractului, anterior semnării acestuia.

Referitor la achiziția acestui teren, una din fetele grupării, audiată fiind pe 6 aprilie 2016, le-a declarat următoarele procurorilor: „… Știu că acesta (n.n. – se referă la Boitor Ioan Sorin Cristian) și-a cumpărat un teren în Cluj să-și construiască un bloc. De la Dani cunosc că, în momentul în care au cumpărat terenul, au mers toți adică Cristi Boitor, Dani Boitor, Laurențiu Lupean și Șarlea Valentin, cu o plasă cu 200.000 euro la Cluj; din câte știu, banii erau ai lui Cristi…”.

Alin Tișe: „Nu mi s-a părut nimic în neregulă că au plătit cash“

Contactat de „România liberă“, Alin Tișe ne-a explicat contextul în care a ajuns să vândă terenul lui Boitor și asociaților lui. „Nu a fost o relație de afaceri. Eu doar am vândut un teren către niște tineri. Nu sunt eu vinovat pentru ce a făcut Boitor. Nu mi s-a părut nimic în neregulă că au plătit cash (suma în discuție era de 225.000 de euro – n.r.) pentru că era vorba despre trei persoane care doreau să facă investiții imobiliare. Eu am discutat cu primii doi, cel de-al treilea (Boitor – n.r.) a venit doar la semnarea actelor. Recunosc că atunci m-am interesat despre cei care au venit la mine printre alți dezvoltatori imobiliari și am aflat că ei mai făcuseră un proiect, deci m-am gândit că bagă niște bani ca să dezvolte un alt proiect. Nu era nimic ilegal atunci să plătești cash. Nu mi s-a părut exagerată suma care mi-a fost adusă cash (225.000 euro – n.r.). Îmi aduc aminte că atunci când am fost cu soția să depunem banii la bancă, când s-au verificat banii s-a constatat că o bancnotă era falsă și banca a chemat poliția, iar noi am făcut plângere atunci pe loc”, ne-a declarat Alin Tișe.

Totuși, chiar dacă nu a comis o faptă penală, ținând cont de declarațiile celor audiați, apare ca surprinzătoare lejeritatea cu care președintele Consiliului Județean, pe atunci senator, a acceptat să încaseze cash o sumă de cuantumul celei precizate mai sus fără să-și pună niciun semn de întrebare vizavi de originea banilor. Asta în condițiile în care este de notorietate că dezvoltatorii imobiliari importanți nu plătesc banii în pungă.

Boitor a devenit ulterior și clientul cabinetului notarial al soției lui Tișe, pentru mai multe acte care țin chiar de terenul vândut.

Atât Alin Tișe cât și soția acestuia au fost audiați anul trecut la DIICOT Alba Iulia în calitate de martori, cabinetul notarial al soției depunând la dosar contracte de vânzare-cumpărare și antecontractele încheiate de Boitor și asociații săi pentru apartamentele construite și vândute pe terenul cumpărat în condițiile precizate anterior.

Comentarii

 • r adu

  18 noiembrie 2017 11:05

  Cred că întrebarea este ........ de ce nu au fost demascați răufăcătorii ........ atâta timp??? Poate pentru că ..... așa funcționează Țara, că ........ era normal să funcționezi așa ??? Cred că poate fi întrebat oricine a lucrat la Stat de ........ averea dobândită, ....... că sigur găsim nereguli. Cu lefurile cunoscute ca fiind minuscule ....... cum de au ...... mașini, vile, terenuri, conturi ??? Nu vorbesc de amantele funcționarilor de Stat, că sigur alea funcționează și trăiesc doar din ...... dragoste !!!!

  raspunde comentariului
 • HANNA JAMES

  14 noiembrie 2017 0:16

  Buna,Numele meu este doamna Hannah James, din România, un singur părinte, înainte ca soțul meu să moară să ne lase cu atâta datorii, am fost atât de confuz și frustrat de cumSă citim datoriile imense. Într-o zi, trecând prin Internet, am dat peste o mărturie a doamnei Gloria despre cum doamna Mary William ia ajutat cu un împrumut. Așa că am solicitat un împrumut de 25.000 de euro, cu o perioadă de 5 ani de la Companie prin poștă susanpatrick18gmail.comCând am aplicat împrumutul, am făcut un jurământ lui DUMNEZEU că dacă am primit împrumutul. Voi lăsa lumea să știe ce a făcut pentru mine, spre marea mea surprizăMai puțin de 12 ore, împrumutul meu a fost acordat la o rată a dobânzii de 2. Acum am pus datoria soțului meu și am început o nouă viață și o afacere de-a meaproprie. Tocmai mi-am făcut jurămintele.Deci, dacă doriți vreun tip de împrumut de până la 2, Dacă sunteți interesat, puteți contacta mama bună pe e-mailul ei. Susanpatrick18gmail.comVA MULTUMESC TUTUROR

  raspunde comentariului
 • HANNA JAMES

  14 noiembrie 2017 0:15

  Buna,Numele meu este doamna Hannah James, din România, un singur părinte, înainte ca soțul meu să moară să ne lase cu atâta datorii, am fost atât de confuz și frustrat de cumSă citim datoriile imense. Într-o zi, trecând prin Internet, am dat peste o mărturie a doamnei Gloria despre cum doamna Mary William ia ajutat cu un împrumut. Așa că am solicitat un împrumut de 25.000 de euro, cu o perioadă de 5 ani de la Companie prin poștă susanpatrick18gmail.comCând am aplicat împrumutul, am făcut un jurământ lui DUMNEZEU că dacă am primit împrumutul. Voi lăsa lumea să știe ce a făcut pentru mine, spre marea mea surprizăMai puțin de 12 ore, împrumutul meu a fost acordat la o rată a dobânzii de 2. Acum am pus datoria soțului meu și am început o nouă viață și o afacere de-a meaproprie. Tocmai mi-am făcut jurămintele.Deci, dacă doriți vreun tip de împrumut de până la 2, Dacă sunteți interesat, puteți contacta mama bună pe e-mailul ei. Susanpatrick18gmail.comVA MULTUMESC TUTUROR

  raspunde comentariului
 • Gigel

  13 noiembrie 2017 10:23

  Nu ajung politicienii sa colaboreze cu camatarii si proxeneții. Erau prieteni inainte, veci de bloc si de beție ca politiecienii nostrii au diplome cumparate pe bani, nu stiu nici sa citeasca. Acum 10ani ajungeau biletele agramate prin presa scrise de vajnicii noștrii parlamentari. Daca ar avea o școala pe bune nu ar face magariile astea ca ar realiza consecintele. Asa sunt usor de manipulat ca nu ii duce capul, se trezesc direct la DNA si beci iar alții trag sforile si iau banii. Pentru moment ii incurca pe DNA, dar asta nu dureaza mai mult de 4 ani. Din pacate tara va fi atat de distrusa ca dupa alți 4-5 ani de reparatii lumea e satula si iar alege PSD. Si uita așa ramânem codasii europei.

  raspunde comentariului
 • Ghiara SRL

  12 noiembrie 2017 15:40

  INTREBARE DE OLIGOFREN RL....cand toata puterea din Romania Parlament-Guvern-SRI-DNA-MApN-Procuratura-etc. - TOTI sunt selectati numai INTERLOPI - retardati mintal, porci oligofreni cu coeficient de inteligenta zero barat si tare cromozomiale de cea mai joasa speta morala si criminala. Nu a mai ramas nici un intelectual adevarat in tara decat daca e sluga la sistem ca un Razna Theodorescu , Andrei Presul si alti lingai de teapa lor de trista amintire a lipseide spinare.

  raspunde comentariului
 • tenca

  10 noiembrie 2017 15:20

  Referitor la"Cum ajung interlopii în relații cu politicieni și polițiști. Președintele CJ Cluj a primit cash 225.000 de euro de la un proxenet". Pai ei sunt mana in mana, deoarece jumatate din paralamentul Romaniei, din guvernul Romaniei si din primarii, cj sunt fie hoti, fie camatari. Ura.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  10 noiembrie 2017 12:28

  "cum au ajuns interlopii in relatii cu politistii ,cu politicienii " o intrebare puierila ,simplu ca buna ziua -FACEAU PARTE DIN ACEEASI GASCA OR DIN ACELAS CLAN MAFIOT !!,fiecare aveao functie ,o ocupatie ,o sarcina .Cand li s-a umplut traista si au inceput sa ia in greutate au lasat garda jos or au trancanit la bautura ca prostii.Toata pasarea pe limba ei piere !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  10 noiembrie 2017 12:28

  "cum au ajuns interlopii in relatii cu politistii ,cu politicienii " o intrebare puierila ,simplu ca buna ziua -FACEAU PARTE DIN ACEEASI GASCA OR DIN ACELAS CLAN MAFIOT !!,fiecare aveao functie ,o ocupatie ,o sarcina .Cand li s-a umplut traista si au inceput sa ia in greutate au lasat garda jos or au trancanit la bautura ca prostii.Toata pasarea pe limba ei piere !!

  raspunde comentariului
 • stef

  10 noiembrie 2017 12:02

  Astept sa vad cum vor actiona "Organele abilitate" de ex. DNA la marsaviile lui Alin Tise care nu demult se "dadea "fata mare" vizavi de coruptie.Pot sa-mi imaginez cum luau toti "foc" daca in situatia lui era unul de la PSD_Alde. Cazul acesta va consolida inca odata parerea ca "lupta impotriva coruptiei" in Romania este o posibilitate de a se executa adversarii politici ai "Statului paralel" condus din umbra de Iohannis care sustine ca acesta nu exista.

  raspunde comentariului
 • BOGDAN

  10 noiembrie 2017 8:58

  EEEE. poate citesc unii si LEGE Nr. 656 Republicatădin 7 decembrie 2002 pentru prevenirea i sancionarea spălării banilor, precum i pentru instituireaunor măsuri de prevenire i combatere a finanării terorismului. Domnul Senator si sotia cu studii in drept stiu cu siguranta de acesta lege care preciza si la acel moment ca tranzactiile in numerar sunt limitative

  raspunde comentariului
 • Anita Gerard

  10 noiembrie 2017 4:16

  împrumut! împrumut!! împrumut!!!Căutați o companie de credit privată cu renume și acreditate, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Oferim toate tipurile de împrumuturi într-un mod foarte rapid și ușor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, credite ipotecare, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi pentru afaceri, credite de investiții, consolidarea datoriilor și multe altele. Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de un credit ipotecar? Nu mai arătați că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un trecut. Acordăm împrumuturi persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență financiară la o rată de 2. Nu este necesar un număr de asigurări sociale și nu este cerut niciun credit, 100 garantat. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și de susținere și vă vom oferi cu plăcere un împrumut.Apoi trimiteți-ne un e-mail la anitagerardloanfirmgmail.com pentru a solicita un împrumut

  raspunde comentariului
 • Anita Gerard

  10 noiembrie 2017 4:16

  împrumut! împrumut!! împrumut!!!Căutați o companie de credit privată cu renume și acreditate, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Oferim toate tipurile de împrumuturi într-un mod foarte rapid și ușor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, credite ipotecare, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi pentru afaceri, credite de investiții, consolidarea datoriilor și multe altele. Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de un credit ipotecar? Nu mai arătați că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un trecut. Acordăm împrumuturi persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență financiară la o rată de 2. Nu este necesar un număr de asigurări sociale și nu este cerut niciun credit, 100 garantat. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și de susținere și vă vom oferi cu plăcere un împrumut.Apoi trimiteți-ne un e-mail la anitagerardloanfirmgmail.com pentru a solicita un împrumut

  raspunde comentariului
 • Anita Gerard

  10 noiembrie 2017 3:46
 • Marius

  09 noiembrie 2017 18:57

  Proiect B ceva de exceptie!Foarte multi bani online! Hollywood va straluci!Succes imens la Hollywood!Proiect B original si exclusiv!Instructiuni pas cu pas!Garantat bani pentru rezultate!Vino si tu in echipa pentru Hollywood!Adevarat chilipir!Proiect B 100 cu rezultate!Incepe si vei fi uimit!Cere acum detalii mai multe la adresa de email maryus2222yahoo.com

  raspunde comentariului
 • Gigel

  09 noiembrie 2017 18:16

  Asta arată ce mafioți ne conduc țara Spune-mi cu cine te însoțesti să iti spun cine ești. Si mai arata ce pinguini am fost când i-am ales..direct sau prin neprezentare

  raspunde comentariului
 • Alf

  09 noiembrie 2017 18:02

  A acceptat să încaseze cash o sumă de cuantumul celei precizate mai sus fără să-și pună niciun semn de întrebare vizavi de originea banilor.? Păi, tu când te duci la supermarket sau îti achiztionezi un bun oarecare, casiera te întreabă de unde ai banii?

  Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

  Dezvoltat de Bluebay Design