Caracatița Teldrum se întinde peste un sfert din România: Firma apropiată lui Liviu Dragnea are contracte cu statul în 10 județe, din 2007 încoace, în valoare de 430 milioane de euro l Cea mai citită dezvăluire a săptămânii

de Catalin Prisacariu, Petru Zoltan , 02 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 16:31, 02 aprilie 2017

Aproape 430 de milioane de euro în ultimii zece ani. Aceasta este suma pe care compania privată controlată informal de către Liviu Dragnea, Teldrum SA, a obținut-o de la stat. 

Teldrum SA a primit lucrări în zece județe din 2007 încoace. Politicienii PSD din unele din aceste județe sunt acum răsplătiți de către liderul partidului cu funcții în Guvern și în structurile guvernamentale extinse.


Citește și: Teldrum a luat un contract de 8.900.000 de euro ca să asfalteze prost străzi în Craiova. Primărița Lia Olguța a semnat, prietenii lui Dragnea au încasat | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Primărița Lia Olguța Vasilescu a acordat, în 2013, un contract de aproape nouă milioane de euro firmei Teldrum SA, considerată ca fiind controlată de Liviu Dragnea. În 2017, Liviu Dragnea a susținut-o politic pe Lia Olguța să ajungă ministru al Muncii... citește mai departe aici ... 

40.000.000 EUR de la Tăriceanu din două contracte

Influența lui Liviu Dragnea în administrația centrală și locală a făcut ca Teldrum SA să primească de la compania statului care se ocupă de drumuri (fosta CNADNR, actuala CNAIR) nu mai puțin de 33 de contracte în ultimii zece ani. Cele mai multe dintre aceste contracte au de a face cu drumuri din județele Teleorman și Olt, județele favorite ale lui Dragnea.

În 2008, de exemplu, Teldrum SA a primit de la CNAIR un contract mamut de 32,6 milioane de euro. Era vorba despre un “Acord cadru multianual iarnă – vară 2008-2011” pentru “SDN (Secția Drumuri Naționale a CNAIR – n.r.) ALEXANDRIA”. Așadar, întreținerea drumurilor din zona orașului teleormănean Alexandria atât în ce privește reparațiile asfaltice, cât și deszăpezirile. Contractul a fost acordat Teldrum SA pe finalul mandatului de premier al lui Călin Popescu Tăriceanu, în noiembrie 2008.

În aceeași perioadă, Teldrum a mai primit un contract foarte generos, de 8,6 milioane de euro, pentru „Ranforsare, consolidare pe DN 61 km 1+500÷20+000”. DN (drumul național – n.r.) 61 traversează județe vecine ale Teleormanului, Giurgiu și Dâmbovița.

Și guvernul Boc a dat contracte către Teldrum

De la Compania Națională de Drumuri, Teldrum SA a mai primit peste 20 de milioane de euro și după instalarea lui Victor Ponta la guvernare, în mai 2012. Toate contractele vizează lucrări de construcții de drumuri aflate fie în județul Teleorman (majoritatea lucrărilor), fie în județele vecine. În doar un an, de exemplu, între 2013 și 2014, Teldrum SA a primit trei contracte (fiecare între 3,3 și 3,7 milioane de euro) pentru întreținerea drumurilor din zona Alexandria.

Dar nici în mandatul de premier al lui Emil Boc nu a fost uitată firma vegheată de către Dragnea. În 2010, de exemplu, un contract de peste 3,1 milioane de euro a fost atribuit către Teldrum SA pentru “Pod pe DN 54 peste râul Sai și varianta nouă de traseu DN 54 km 65+950 – 70+600 la Turnu Măgurele”. Lucrarea, desigur, este localizată în județul Teleorman.

Îmbunătățiri funciare de 5.500.000 EUR

Nici Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), o instituție marcată de scandaluri financiare și de corupție majore, nu a “iertat” Teldrum SA. De data aceasta, nu în județul natal al lui Dragnea s-au făcut lucrări, ci în județul vecin Olt. ANIF a acordat două contracte către Teldrum SA, unul în 2013 și celălalt în februarie 2015 (deci, cu Ponta aflat încă la guvernare și în fruntea PSD), în valoare totală de 5,5 milioane de euro.

Primul contract a fost de “numai” 753.000 de euro, pentru “execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Prevenirea inundării terenurilor agricole și combaterea eroziunii solului în zona Dobrun și Osica de Jos, zona 1», Județul Olt”. Al doilea a fost mult mai generos, de 4,7 milioane de euro și a avut drept obiect elaborarea unor documentații de lucru “la pachet cu execuția de lucrări la obiectivul de investiții Reabilitare Olt Călmățui”.

Comuna natală Gratia a cotizat cu 2.700.000 EUR

Nici comunele din Teleorman, dar și din județele Olt și Dolj, nu au fost iertate. Așa sărace cum sunt Consiliile Locale ale comunelor din sudul României, au cotizat și acestea la veniturile Teldrum SA. Un loc special în inima lui Liviu Dragnea, desigur, deci și în bugetul Teldrum SA, a fost jucat de către comuna teleormănea-nă Gratia. Dintr-un motiv simplu: aici s-a născut întâiul lider al PSD de astăzi. Dacă, în toate celelalte comune în care Teldrum SA a avut lucrări, Consiliile Locale au acordat câte un singur contract, Consiliul Local de la Gratia a acordat două. Primul în 2007, de aproape un milion de euro, pentru “SISTEM DE CANALIZARE ȘI STAȚIE DE EPURARE - COMUNA GRATIA”. Al doilea, aproape dublu (peste 1,7 milioane de euro), a fost câștigat de Teldrum SA în 2014 pentru “MODERNIZARE DRUMURI LOCALE ÎN COMUNA GRATIA (15.57 km), JUDEȚUL TELEORMAN”.

Totuși, comuna cea mai generoasă cu Teldrum SA a fost una din Dolj: Ișalnița. La începutul lui 2015, aceas-tă comună a încheiat un contract de 2,5 milioane de euro cu compania teleormăneană pentru “Elaborarea proiectului tehnic - Elaborarea detaliilor de execuție - Elaborare DTAC - Asigurarea asistenței tehnice pe toată perioada de execuție a lucrărilor - Execuția lucrărilor de reabilitare a străzilor din comuna Ișalnița”.

Slatina, oraș de nababi: peste 23.000.000 EUR pentru Teldrum

Unul din cele mai mari contracte primite de către Teldrum SA, dacă nu chiar cel mai mare, este cel oferit în 2013 de către Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din Slatina, Olt. Valoarea contractului se ridică, fără TVA, la peste 104 milioane de lei, adică peste 23 de milioane de euro. Contractul este unul cadru și are ca obiect, simplu, “Lucrări de reabilitare stradală în Municipiul Slatina, județul Olt”.

Prin comparație cu orașul Slatina, județele Constanța și Satu Mare sunt abia niște comune mai răsărite. Astfel, Constanța, care i-a acordat Teldrum SA patru contracte, abia i-a băgat în conturi 4,4 milioane de euro. Consiliul Județean Satu Mare, pe de altă parte, a fost mai altruist: a dat două contracte firmei teleormănene (în 2013 și 2014), echivalentul a aproape nouă milioane de euro.

CJ Teleorman a încheiat 55 de contracte cu firma

Campioanele absolute din teritoriu la acordat contracte către firma wTeldrum SA sunt două autorități teleormănene: municipalitatea din Alexandria, orașul de domiciliu al companiei, și Consiliul Județean.

Orașul Alexandria a încheiat 17 contracte cu Teldrum SA, iar Consiliul Județean Teleorman a acordat 55 de contracte companiei alexandrine. Majoritatea contractelor acordate de către Consiliul Județean au ca obiect reabilitatea unor drumuri județene.

Contractele nu sunt imense, de peste zece sau chiar de zeci de milioane de euro, dar sunt, majoritatea, de cam două-trei milioane de euro fiecare.  

Teldrum SA, înființată de CJ Teleorman, privatizată de Dragnea

Compania Tel Drum a fost înființată în 1999, ca societate în subordinea Consiliului Județean Teleorman. Un an mai târziu, Liviu Dragnea avea să devină președinte CJ. În 2001, CJ Teleorman a demarat procedurile de privatizare ale firmei Tel Drum, însă, în paralel contractează un credit de 3,7 milioane euro pentru achiziționarea unui tren reciclator, necesar pentru refacerea drumurilor din județ. Licitația de privatizare a fost câștigată de Marian Fișcuci, un apropiat al lui Liviu Dragnea, care a plătit atunci aproximativ 400.000 lei, adică în jur de 90.000 euro.

Fostul președinte al PSD Teleorman, Teodor Nițulescu, declara la un post de televiziune că privatizarea Tel Drum a fost o fraudă de proporții. „Dragnea a sifonat peste un miliard de euro în Teldrum. Fără doar şi poate (îi aparține lui Dragnea – n.r.). Mie, în 2002, mi-a propus să facem jumi-juma, să am 40% din Teldrum şi el 60%. Eu, atunci, aveam o firmă de construcţii. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum? În calitatea mea de preşedinte PSD Teleorman, din iunie 2002 - aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul ăsta, cu condiţia că această privatizare să fie făcută în condiţiile legii”, declara Nițulescu.

Județul, contractul Teldrum și ministrul

Întâmplător sau nu, cel mai important ministru din guvernul Grindeanu este din Teleorman. Ne referim la Carmen Dan, ministru la Interne. De ce este acesta cel mai important? Pentru că organizează alegerile, activitatea favorită a lui Liviu Dragnea. Însă numirea lui Carmen Dan nu are legătură cu contractele Teldrum SA. Cum ar putea avea legătură, însă, numirea unui sătmărean, Gabriel Leș, ministru la Apărare. Până recent, Oltul avea un reprezentant foarte important în Guvern, pe caracaleanul Florin Iordache. Acesta, însă, a trebuit sacrificat pe altarul OUG 13.

Doljul, un alt județ care a îmbogățit Teldrum SA, o are în Guvern pe Lia Olguța Vasilescu, mi. Iar Constanța a trimis o altă femeie în Executiv: fina lui Dragnea, Sevil Shhaideh.

Primărița Lia Olguța a semnat, prietenii lui Dragnea au încasat

RL a scris recent că Teldrum SA a luat un contract de 8.900.000 de euro și de la Primăria Craiova. Primărița Lia Olguța Vasilescu a acordat contractul, în 2013. În 2017, Liviu Dragnea a susținut-o politic pe Lia Olguța să ajungă ministru al Muncii. Contractul de lucrări încheiat între Primăria Craiova și asocierea de firme condusă de către Teldrum, însă, a fost subminat de multe probleme atât juridice, cât și de calitate a lucrărilor.

Astfel, contractul pentru reabilitarea străzilor Caracal, Bariera Vâlcii și Râului din Bănie a fost finanțat din fonduri europene. Numai că reparația străzilor a fost făcută în bătaie de joc. Experții de la Inspectoratul de Stat în Construcții au constatat mai multe fisuri în asfaltul proaspăt turnat pe carosabil. Mai mult, capacele unor canale au cedat pe tronsoanele reabilitate de Teldrum. Cu toate acestea reprezentanții primăriei au recepționat lucrările, fără să aibă vreo obiecțiune.

Teleorman: 152 de contracte = 368.000.000 EUR

În relația cu Teldrum SA, învingător net, atât la contracte, cât și la sume primite, este județul Teleorman. Prin intermediul mai multor instituții publice (consilii locale de comune și orașe, Consiliul Județean și instituții centrale), Teleormanul a acordat 152 de contracte companiei și a plătit peste 368 de milioane de euro.

Pe locul doi vine județul Olt, cu 14 contracte și 38 de milioane de euro.

Pe trei se află Doljul, cu șapte contracte și 23 de milioane de euro investite.

Sub podium, sumele scad sub zece milioane:

Satu Mare, cu aproape nouă milioane de euro (din două contracte), Constanța, cu 4,4 milioane de euro (patru contracte), Argeș – 2,5 milioane de euro (un contract), Dâmbovița – două milioane de euro (un contract), Galați – 1,7 milioane de euro (un contract), Timiș și Tulcea – fiecare cu câte 130.000 de euro.

Comentarii

 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 10:04

  CUM A GOSPODARIT DRAGNEA JUD. TELEORMAN. Incepand din decembrie 1996, ca prefect pana in 2000 si, in continuare, ca presedinte in CJT=Consiliului Judetean Teleorman pana in 2009, Dragnea a fost sultan satrap, in fata caruia au tremurat de frica toti angajatii statului din judetul T=Teleorman. Fiind si presedinte al filialei PSD din T, a avut ca preocupare capitala sa se imbogateasca rapid, cu bani de la buget si din fondurile europene, cat se afla la butoane. Si Romania Libera a aratat cum a furat si cat a furat cu Tel Drum, cu miile de hectare de padure din T, cu miile de hectare de teren arabil, silozuri si crescatorii de vaci si de porci ale fostului CAP din Salcia, cu restaurantele, magazinele comerciale si hotelul Turris din Turnu Magurele, pe care le-a furat si le-a vandut pe bani grei. Dar prin toate colturile judetului T, Dragnea a lasat si urme mai putin scoase la lumina, legate de jaful neintrerupt pe care l-a practicat cu lacomie de lup hamesit. As propune ca un reporter de la R.L. sa mearga cu un aparat de filmat in comuna Smardioasa din T, sa vada GARA demolata, in care se poate turna in bune conditiuni filmul CADEREA BERLINULUI. Sa vada ca din 5 linii paralele de cale ferata a ramas doar una, ca nu mai exista nici rampa de descarcare a vagoanelor si nici magaziile de marfuri. Din Smardioasa, la 16 km de Alexandria, pornesc 5 siruri de sate spre Alexandria, Beiu, Giurgiu, Dunare, Zimnicea, si nici nu se mai dau bilete de tren decat in vagoane. Inainte plecau trenuri de marfa incarcate cu produse agricole si soseau cu cherestea, lemne de foc ciment, marfuri casnice si gospodaresti, iar acum trenurile de marfa nu mai exista pe ruta Rosiori- Zimnicea. Tot la Smardioasa, exista o PIATA DUMINICALA, de unde satele apropiate din cele cinci directii se aprovizioneaza in fiecare duminica, cu marfuri alimentare, cu obiecte de uz casnic, cu imbracaminte si chiar cu pasari si animale. Sosesc vanzatori ambulanti si din alte judete. Piata este functionala de o jumatate de secol si in fiecare duminica Primaria percepe taxe de milioane de lei, pe care in epoca DRAGNEA le-a expediat laAlexandria. Or fi ajuns la Dragnea, ca la Smardioasa nu s-a folosit niciun leu din cei incasati la Piata. Unde au ajuns sinile de cale ferata furate din garile de pe ruta Rosiori-Zimnicea pe care trenurile marfare faceau manevre ?

  raspunde comentariului
 • Nelu Stiuca

  16 iulie 2017 18:09

  Cand structurile , institutiile, autoritatile STATULUI vor fi sub controlul SOCIETATII CIVILE numai atunci se va putea vorbi de o DEMOCRATIE reala si de NORMALITATE sociala in RO. De 27 de ani in GUVERNAREA RO se folosesc tot felul de TEPE si scheme DEMAGOGICE, BANDITESTI, MAFIOTICE etc pentru a mima democratia in detrimentul MAJORITATII POPULATIEI DEBUSOLATE care se comporta ca o turma....................... deposedata de sursele si resursele necesare supravietuirii.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  16 iulie 2017 9:08

  TARICEANU- AGENT AL SPIONILOR MAGHIARI. Presedintele Basescu a confirmat ca C.P.Tariceanu a fost racolat de spionul RE= RUDAS ERNO, fost sef al spionajului maghiar din Romania. Inainte de 1990, expulzat de Ceausescu si retrimis de Budapesta in Romania imediat dupa 1990. Spionul RE a intrat in atentia UM anti-KGB 0110 inca din 1982, pe cand era la Consulatul Ungariei din Cluj si alimenta cu materiale revizioniste pe Laszlo Tokes si Szocs Geza. In 1985, RE a fost prins cu materiale antiromanesti si expulzat. Dar dupa 1989, RE a revenit in tara noastra si a continuat sa spioneze, pastrad o legatura foarte apropiata cu premierul C.P. Tariceanu=T., despre care au relatat generalul SRI Dorel Rogojan, generalul Victor Neculicioiu, fostul sef al UM 0110 si colonelul Rusan, seful serviciului Filaj al SRI. Cunocand pasiunea lui T si intuind ca poate deveni premier, spionul RE a infiintat cu T,in 2003, firma MOTORCYCLES de import de motociclete DAVIDSON. Importator-T si Exportator- RE. Din clipa aceea, in comertul cu INFORMATIILE clasificate, rolurile s-au schimbat Exportator-Tariceanu si Importator-RE. Vedeti pe net intreaga poveste cu ,,adevaratul liberal,, tradator.

  raspunde comentariului
 • Catalin Pizdacariu ScrielaZiar

  15 iulie 2017 17:56

  Catalin Pizdacariu, firma controlata "informal". Ce actiune ezxplica asta in limba romana? Ma-ta cand s-a impiedicat ca s-o prinda ciobanul de tactu, a cazut "informal" sau a cazut "efectiv"? Daca vreti sa il legati pe penal de o ancheta de toata jena, putetio sa va faceti procurori la DNA, da trebuie probe. E jenant sa numiti asa ceva "ancheta", oiasr Soros nu plateste excesul de zel, prapaditule. Eventua, banii se duc spre preferatii lui de la RISE project, nu la un ziar muribund, adus ca de la Militie, cu targa spre piatza.

  raspunde comentariului
 • hrebenciucu lupulupa

  15 iulie 2017 13:22

  Nu disperati, peste cativa anici, poate nici macar 1! respectiva firma ca fi in faliment la fel ca Casuneanu si Umbrarescu, iar liviu putin prin puscarie nu doar arestat preventiv

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 10:53

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la PARLAMENT pornesc toate. Fara un Parlament curat, cu oameni competenti si netradatori, nu vom putea rezolva problemele tarii.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 10:12

  DUPA 1989 AM FOST TOT TIMPUL O TARA OCUPATA. De ce nu stim nici azi ce a fost in decembrie 1989 ? De ce nu a fost judecat pana acum Ion Iliescu ? De ce a fost lasat Voiculescu sa fure sute de milioane de dolari imediat dupa executia Ceausestilor ? De ce a fost lasat SOV sa fure banii a 300 de mii de deponenti ? De ce a primit Patriciu sutele de milioane de dolari din creantele Romaniei inapoiate din Libia ? De ce nu a ajuns la buget milioanele de dolari din Jugoslavia primite pentru o mie de vagoane cu benzina livrate peste embargou de Guvernul Vacaroiu ? De ce Vacaroiu si Isarescu nu spun cine a vandut si a facut sa dispara flota ? De ce Voiculescu, Vantu, Patriciu , Nastase si Dragnea nu au fost judecati pentru sute de milioane de euro furate de fiecare in parte ? De ce tara este la picioarele unor baroni politici locali, care fac tot ce vor ? FIINDCA SUNTEM O TARA OCUPATA INCA DE FOSTII SECURISTI COMUNISTI SI PROGENITURILE LOR ? De ce nu ne unim, ca sa maturam gunoaiele si sa recuperam prejudiciile ? Credeti ca Dragnea era lasat sa-si faca de cap, daca nu pompa sute de milioane de euro catre PSD, SRI si DNA din cele doua miliarde de euro pe care le-a furat din bugetul Romaniei si din fondurile euro ?

  raspunde comentariului
 • costica

  13 iulie 2017 9:42

  Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 iulie 2017 11:37

  DOI MARI INFRACTORI STAPANESC ROMANIA. S-au unit doi sarlatani, Dragnea cu Tariceanu, sa stapaneasca tara si sa ne decida destinele. Mega-hotiile lui Dragnea au fost investigate si aduse la lumina de ziarul Romania Libera. Dar tunurile prin care s-a imbogatit repetentul Tariceanu, dupa prostia presedintelui Basescu, care l-a transformat din MODEL fustangiu in DEMNITAR premier, sunt ascunse inca, ramase in cel mai bun caz in stare de eclipsa partiala. Romania Libera le va investiga in mod amanuntit si pe acestea. Ca sa vedeti pe ce maini am apucat sub dictatura PSDALDE reprezentata de cuplul infractor Dragnea-Tariceanu. Vedem cu totii de 6 luni ca aceasta dictatura nu guvrneaza, ci ne amageste cu promisiuni, ca securimea comunistoida sa puna stapanire absoluta pe Justitie si sa continuie jefuirea tarii nestingherita de nimeni.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 iulie 2017 10:33

  Cum n-a fost chiar niciodata,Cu toti hotii la butoane,Tara sta neguvernata,Si ei fura milioane.Musuroi de furnici bete, Ne calcam toti in picioare,Fara institutii drepte,Si multi chiar fara mancare.Nimeni din noi nu mai rabda,Fiindca s-a umplut paharul,Si stam sa iesim in strada,De-o fi cazul, chiar cu parul

  raspunde comentariului
 • DEH, H A R E M U L LUI BOIER LIVACHE, COSTA !!!

  11 iulie 2017 20:53

  CU CE SA-SI INTRETINA, BIETUL DE EL, TELEORMANEANUL, DITAMAI LIOTA DE CADANE ?!?PAI, UN MARE HAREM, COSTA MULT, FRATILOR ...

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 iulie 2017 15:13

  TRADICEANU- CINCI NEVESTE.Alaturi de spionul Rudas Erno, Tariceanu ne-a vandut Ungariei. Si, impreuna cu super-infractorul Liviu Dragnea, ne ofera Rusiei. De unde si excesul sau de tupeu de parvenit, de care dispune, o data cu legea care nu ne permite inca sa-l spanzuram. Ce legimitate are repetentul Tariceanu in inalta functie de sef al Senatului Romaniei , unde l-a cocotat Dragnea, ca recompensa pentru 257 de miliarde de lei vechi daruite pe ocolite prin Tel Drum. Intr-adevar, dupa cum aflam de la RISE Project, Guvenul Tariceanu a alocat 257 milirde de lei vrchi firmei Tel Drum, fara licitatie, ca sa repare un pod din Teleorman. Dar podul nu a fost reparat si miliardele alocate s-au evaporat. Ceea ce inseamna ca le-a impartit Dragnea cu Tariceanu intre ei doi. De aceea l-a facut Dragnea pe Tariceanu presedinte al Senatului. Ca sa se foloseasca de el, fiindca este santajabil. De cine se putea folosi Dragnea mai bine, ca sa poata continua nestingherit sa-si faca de cap, dupa ce deja a furat vreo doua miliarde de euro de la stat. Nerusinatul infractor Tariceanu a mai rupt o mana de parlamentari ai PNL si alde astia au facut partiduletul ALDE de liberali cumparati la bucata. Partidulet de tradatori care, cu toti membrii, poate incapea intr-un singur cort si care a reajuns greu in Parlament, pe 11-12-2016, cu un numar de voturi primite in ajutor de la PSD . La ce sentimente, daca nu de ura, te astepti de la milioanele de cetateni romani, care vad cum ne pleaca petrolul si gazele pe care Tradiceanu-cinci neveste- le-a oferit canadienilor din firma Sterling pe spaga ? La ce sentimente, daca nu de ura, ne duce implicarea lui Tariceanu in procesul in curs de desfasurare de la ICCJ , cu retrocedari frauduloase soldate cu prejudicii uriase aduse tarii ? Si acum aflam si pungasia din anul 2005, cand Tariceanu cu Dragnea au furat de la bugetul statului roman 257 de miliade de lei vechi, pe care i-a sifonat in propriile lor buzunare prin Tel Drum.

  raspunde comentariului
 • GORBACIOV

  10 iulie 2017 11:08

  DRACNEA MULGATORUL SEF AL TARII DRACNEA JEFUITORUL FONDURILOR PT COPII DRACNEA CARACATITA ROSIE INTINSA PESTE TARA! DESTEAPTA-TE ROMANE SI TRIMITE-L LA BULAU!

  raspunde comentariului
 • GORBACIOV

  10 iulie 2017 11:02

  Dracnea, mortii de frig de asta iarna sunt cadavrele facute de tine! Daca nu furai si nu furi atat ar fi ramas ceva si pt amaratii care n-au avut lemne! Traiesti pe CADAVRE, DRACNEA SI BLESTEMUL LOR TE VA AJUNGE CAND ITI VA FI VIATZA MAI DRAGA1

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  09 iulie 2017 19:22

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Anderco Marius

  09 iulie 2017 19:10

  Este un lucru greu de inteles aici. Adica presa serveste in mod constant atatea dovezi clare si de necontestat iar magistrati care ar trebui sa reactioneze , asta doar daca nu sunt tentacule ale aceleasi filiere, sunt blocati efectiv si nu reactioneaza atunci in astfel de jeguri "mulg" tara de bani. Nu pot afirma ca toti PSD-istii pot fi catalogati la fel insa ceea ce este sigur ca in fruntea unor partide s-au strans lichenii care distrug totul fara scrupule doar in siguranta ca nimeni nu se atinge de ei. Se vede extrem de clar cum unele nevertebrate sunt deasupra legii iar legiutirorii se comporta ca si niste umili sclavi. La un moment dar te saturi de ranjetul abject al acestor tentative de politicieni care datorita nivelului extrem de redus al IQ dar nivelului la extrem al nesimtirii ocupa functii publice si batjocoresc un popor intreg foarte ingaduitor insa nu ar putea ocupa niciun pist in domeniul privat care le asigura salariile si tot ceea ce isi insusesc fara drept. Nu avem oameni puternici in politica. Vedem doar interese si nesimtire la cele mai inalte culmi. Acesti indivizi distrug viitorul copiilor nostrii iar daca nu se va face concret ceva, acestia vor distruge tot zi de zi, ora de ora fara remuscari si fara constiinta. Ne-ar trebui un Vlad Tepes care sa le trezeasca un pic constiinta de cetateni onorabili.

  raspunde comentariului
 • dumitrache

  09 iulie 2017 19:00

  Asta meritam ! O tara de prosti!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 iulie 2017 15:20

  Pe ce maini dadura-ti tara,Cu Dragnea si tariceniCu hoti de toata ocara,La Guvern si Cotroceni.Pe cine mai punem baza,Cand Dorneanu-i CCR,Cand Tudose face varza,Tot ce mai e-n RSR.Geaba la Tramp cu curcanii,Ca sa ne dam mari acusi,Cand fentam americaniiSi-i pupam in ce pe rusi.

  raspunde comentariului
 • radu

  09 iulie 2017 14:17

  Olgutza a pus poprire pe conturile de pensii ca sa plateasca contractul. Si le-a placut pensionarilor, au mai votat-o odata. Necurat e faptul ca lucrarle sunt facute in baiate de joc, sunt neterminate si au creatcreeaza multa busculada pe strazi. Panoul cu Teldrum e la loc de cinste. Votati PSD!

  raspunde comentariului
 • antipesede

  09 iulie 2017 13:48

  prietenia MILENARA dintre domnii Dragnea si Tariceanu se dovedeste a fi de lunga durata ... si veche ...

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 iulie 2017 11:10

  DNA AR TREBUI SA VERIFICE Daca talhariile in dauna statului roman savarsite de catre teleormaneanul Liviu Dragnea nu sunt cumva prea multe si prea grave. Daca averile lui Dragnea si ale fiului sau Valentin nu sunt prea mari si prea nejustificate. Daca se merita ca treburile Romaniei sa fie lasate pe mainile unui asemenea specimen. Numai pentru cum s-a facut stapan Dragnea pe Tel Drum, pe Hotelul Turris, pe restaurantele si magazinele comerciale din Turnu Magurele, pe miile de hectare de padure din Teleorman, pe miile de hectare de teren agricol si crescatoriile de animale ale CAP-ului din Salcia, in orice alt stat din lume, banditul care astazi este pus de PSD si lasat de catre institutiile fundamentale sa ne gestioneaze viata si viitorul, ar fi condamnat la moarte sau la inchisoarea pe viata. Noi ne-am bucura macar sa fie obligat de catre Justie sa restituie poporului ce a furat. Pai numai cu morisca Tel Drum, se pare ca a furat peste un milliard de euro. Faptul ca Dragnea s-a deplasat de 15 ori in Brazilia intr-un singur an, in 2014, si faptul ca a pus-o pe Carmen Dan ministru de interne si pe Sevil Shhaideh ministru la M. Dezvoltarii, chiar nu va dat de gandit la nimeni ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 iulie 2017 11:06

  Ca sa intelegeti bine pe ce maini am apucat, nu este indeajuns sa csriem despre Dragnea, fara sa pomenim si despre ispravile lui Tariceanu. Eu am sa amintesc acum de unul din tunurile spaga, prin intrebarea DE CE DNA NU IL ANCHETEAZA PE TARICEANU IN DOSARUL STERLING ? Este revoltator ca DNA nu instrumenteaza afacerea Sterling Resources, in care C.P.Tariceanu a adaugat la Contractul semnat de Stolojan un Act aditional 11, prin HG nr 1446 din 12 noiembrie-2008, acordand firmei canadiene, fara nici-o licitatie, dreptul de exploatare si de impartire a resurselor petroliere din zona Insulei Serpilor, inainte de decizia Curtii de la Haga in procesul cu Ucraina. Contractul care fusese semnat anterior de Guvernul Stolojan dadea firmei Sterling numai dreptul de prospectare cu 51 actiuni pentru Romania si 49 pentru Sterling. Tariceanu a modificat contractul in 2008, in ultimile zile ale mandatului sau de premier, cand a concesionat hoteste perimetrele de la Insula Serpilor, doar pentru niste redevente insignifiante pe care trebuie sa le primeasca Romania. Consider o mare pungasie, si chiar un act tradator de subminare a ecomomiei nationale, semnarea de catre Tariceanu a acelui Act additional 11, care se soldeaza cu prejudicii de sute de milioane de euro pentru Romania. Trebuie sa spuna Tariceanu cata spaga a luat de la Sterling pe care a scapat-o si de licitatie, pe proprie raspundere. Echipa de Control a Guvernului Boc, care a urmat, a scos la iveala faptul ca Guvernul Tariceanu a cazut la intelegere hoteasca cu firma Sterling sa prelungeasca contractul semnat de Stolojan,, printr-un Act aditional care sa permita si exploatarea resurselor petroliere, cu evitarea licitatiei si in conditii foarte dezavantajoase pentru Romania.,,Controlul ordonat de Guvernul Boc a evidentiat modificari aduse contractului initial prin acte aditionale semnate de Agentia Nationala de Resurse Minerale ANRM, prin presedintele Mihail Ianas actul aditional 1-7, prin presedintele Maria Iuliana Stratulat actul aditional 8-10 si prin presedintele Bogdan Gabudeanu actul aditional 11, care privesc prelungiri ale duratei contractului, fara verificari ale stadiului indeplinirii faptice a obligatiilor asumate, pentru a se evita rezilierea si realizarea de licitatii.Verificarile au relevat si modificari ale partenerilor de contract si nerespectari ale legislatiei in vigoare legat de atribuirea de contracte si de adoptarea actelor normative de catre Guvernul Tariceanu", se arata in raportul Corpului de Control, citat de sursele Mediafax.Se pare ca un act aditional la contract, care acorda Sterling drept de exploatare petroliera, nu doar de explorare, a fost semnat de Sterling si ANRM cu un an si 3 luni inainte de a se repune in Guvern in vederea aprobarii prin hotarare.Persoanele responsabile sunt indicate a fi, pe diferite aspecte, cei trei fosti presedinti ai ANRM, fostul sef al Secretariatului General al Guvernului Gabriel Berca, pentru modul in care actul aditional a fost introdus si aprobat in sedinta Guvernului Tariceanu, si un fost secretar de stat de la Ministerul Finantelor, Catalin Doica, pentru cum s-a semnat de catre reprezentantul Ministerului Finantelor fara sa aiba delegare de competenta", De mentionat ca, Boc a castigat procesul pe care I l-a intentat Tariceanu ca urmare a dezvaluirii publice de catre Boc a pungasiilor aranjate de infractorul Tariceanu cu firma Sterling in dauna Romaniei.

  raspunde comentariului
 • viceversa

  07 iulie 2017 5:41

  Asa se explica de ce primarul condamnat de Slatina - Valcov - cel cu tablourile ascunse in ziduri nu puse pe ziduri - devine redactorul unui plan de guvernare si controlorul lui. Nu erau tablourile primarului de Olt, erau ale altora dintr-un judet strain.

  raspunde comentariului
 • Anca

  02 aprilie 2017 19:20

  Ai roade invidia pe astia care ataca firma asta. Exista vre-o plangere penala impotriva firmei asta?

  raspunde comentariului
  • ioan

   10 iulie 2017 18:04

   comentariul tau nu poate fi decat al unui postac care roade oase aruncate de la masa talharilor sau un copil de gradinita. dara atata timp cat sti scrie este prima varianta. te prefeci ca ai aterizat de pe luna ieri , si nu esti in stare sa distingi faptul ca cine este la butoane are puterea sa foloseasca santajul sau traficul de influenta ca sa isi atinga scopurile. nu poate fi vorba de invidie deoarece cine comite asa fapte trebuie sa infunde puscaria. binenteles doar intr-un sistem dictatorial mai poate fi amanata, precum iliescu o face cu succes din 90 incoace.dar iti mai spun ceva. daca totul ar fi corect si clica de neocomunisti care fura din tara asta ar fi opriti nu ar mai trebui sa lingi oase aruncate de la masa lor. ai avea un trai bun si decent si doctorii te-ar trata si pe tine ca la orice persoana fara sa le intinzi plicuri, functionari din institutiile statului ti0ar rezolva problemele imediat si fara interventii si copii tai ar invata la scoli bine echipate cu profesori ilustrii. nu mai vorbesc ca ai calatorii pe autostrazi minunate in Romania si chiar ai avea un salariu sau pensie egala cu cei din vest. ce zici? preferi oasele?????

   raspunde comentariului
 • Biju

  02 aprilie 2017 19:13

  Ce conteaza a cui este firma daca sunt oameni seriosi, mai suntem pe vremea lui Ceausescu sa ducem ciocoii la canal ca asa vrea un tampit in numele luptei de clasa si al proletariatului???

  raspunde comentariului
 • dorinteodor

  31 martie 2017 17:03

  greu de inteles asta cu caracatita. toate multinationalele din lume se intind peste tot si nu totdeauna in mod foarte legal ce-ar fi sa scriti si despre cum s-au intins asa zisele caracatite in domenii de la fast food si bauturi racoritoare si pina la constructia de masini de toate felurile. daca dragnea se va intinde cu caracatita lui in toata lumea, asta ar fi un lucru cu care sa ne mindrim. iar daca dragnea a incalcat legislatia atunci sa se pronunte justitia luind in consideratie si posibilele destabilizari economice generate de aplicarea legii....nu fac apropo la firmele care prelucreaza si lemn furat....

  raspunde comentariului
 • BIBICU

  29 martie 2017 15:03

  IN ROMANIA PROSTIA ESTE ACOPERITA CU DIPLOME, SCOLI SI CU ACADEMII ALE PROSTITUARII DE TOT FELUL, CEEA CE A FACUT CA VALORILE UMANE SA NU MAI CONTEZE IN APRECIERE IAR PROSTIA SI HOTIA SA FIE PLATITE SUBSTANTIAL DIN BANI PUBLICI IN DETRIMENTUL SISTEMULUI DE SANTATE A CELUI DE INVATAMANT, A ECONOMIEI, ETC CARE SUNT TOTAL DECAZUTE.HOTIA IN ROMNIA ESTE ACOPERITA DE TOT FELUL DE IMUNITATI, PARLAMENTARE, BNR-iste, GUVERNAMENTALE, CCR-iste, LEGI ANORMALE, etc.ALESII POPORULUI NU AU MANDATE LIMITATE DOAR LA DOUA CA IN TARILE CIVILIZATE SI NICI RESTRICTII DE INTEGRITATE, MORALITATE SAU COMPETENTA, NU AU NICI CARACTER, NICI DEMNITATE, NICI RUSINE. EI AU TRANSFORMAT POPORUL ROMAN INTRO TURMA DE OI PAZITA DE CIOBANI NEBUNI SI TEMBELI.PRIN TERFELIREA JUSTITIEI DE CATRE IMPOSTORII, SEMIDOCTII SI TRADATORII DE TARA ALESI PRIN HOTIE FARA CRITERII DE VALOARE , IN RO PANA LA DISPARITIA EI COMPLETA CAT MAI CURAND DREPTATEA SE VA FACE CU PARUL, CU CIOMAGUL, CU BATA , CU MACIUCA ETC

  raspunde comentariului
 • ANTI-PSD

  28 martie 2017 16:50

  Pai imbogatiti din astia din banii statuluiadica ai nostri Ghita,Draknea ,Fonta.... trebuie anchetati si dusi acolo unde le este locul cat mai repede cu putinta!

  raspunde comentariului
 • un german

  27 martie 2017 19:40

  În Germania se numește Mafia!În toate spațiile publice fura, mint si fraudă mai bine decât Italia.Românii fericit atunci când fura din pungă, de ce altceva ar alege.Nu vreau să lucreze cu UE da bani pentru infractori.Google Translator, îmi pare rău

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  27 martie 2017 15:28

  ALOOO, DNA ! O fi el, Liviu Dragnea seful PSD, seful Guvernului Grindeanu si stapanul nostrum, a milioanelor de cetateni ai Romaniei. Dar sunt dovezi suficiente ca este cal mai mare hot si escroc din tara1. Ca a furat Tel Drumul in 2002 si Trenul Reciclator in 2006,de la CJT= Consiliul Judetean Teleorman si pe numele finului sau, Marian Fiscuci. 2.Ca a sifonat, din 2002 pana in prezent, sute de milioane de euro din bani publici si din fonduri UE in Tel Drum, prin contracte directe, fara concurs si prin concursuri truncate 3. Ca a angajat doua pesediste, platite cu salarii reale si vizibile pe statele de plata, doar ca angajatele sefului CJT nu s-au vazut deloc pe la locul de munca, fiindca trudeau in fel si chip pe la Secretariatul PSD-ului din Alexandria si luau salarii pe statele de plata ale Directiei pentru Protectia Copilului 4. In 2005, Dragnea a furat, nu e nicio gluma, restaurantele si magazinele comerciale din Turnu Magurele, care apartinusera companiei de Stat SC MODERN SA, dupa care a vandut cladirile pe bani multi, sa aiba ce cara cu avionul in Brazilia 5. A furat HotelulTurris, tot din Turnu Magurele. Hotelul respectiv a fost mai intai renovat de Dragnea in 2002 cu doua milioane de euro de la CJT si la cumparat, in 2009, cu 214.000 de lei, pe numele sotiei sale, Bombonica. 6. Dragnea a mai furat si fostul CAP din Salcia, cu 13 mii de hectare de teren agricol, silozuri si ferme de porci si de vite, cu statiunea de unelte agricole, cu tot. Cat a fost stapanul Ministerului Dezvoltarii, Dragnea a trimis bani multi celui mai cunoscut mafiot din Bacau si primaritei din Craiova, Olguta Vasilescu. Si isteata primarita a aruncat cei 8,9 milioane de euro primiti de la Dragnea, firmei Tel Drum, ca sa repare si sa asfalteze, prost si FARA AUTORIZATIE, trei strazi din Craiova. A se observa ca banii de la Dragnea au ajuns la Tel Drum, adica tot la Dragnea. Pai ce sa mai fure si cat sa mai fure Al Capone de Teleorman, ca DNA, care poseda toate aceste date insiruite de mine, sa se autosesizeze si sa-l invite pe individ la dialog ?

  raspunde comentariului
 • [email protected]utlook.com

  27 martie 2017 15:08

  BunăNoi ajutăm oameni în dificultăți financiare. Ai nevoie de un împrumut pentru a soluționa factura? Ai nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? Ai nevoie de un împrumut pentru educație în continuare? Ați fost vreodată respins de bănci și companii de carduri de credit ?. Noi oferim asistență financiară pentru public, cu o rată de 3 dacă este interesatDu-te înapoi cu formularul de cerere de mai josNumeAdresaSexțarăSuma creditului necesarDurata credituluiVenit lunarNumar de mobilOcupaieScopul credituluiContactati-ne acum la aidenwilliamloanfirmoutlook.comSalutariDl William Aiden

  raspunde comentariului
 • MIHAI

  27 martie 2017 15:07

  Daca se intampla aceste lucrurifapte penale asa de grave,acesti ordinari faceau puscarie zeci de ani,daca nu luau chiar pe viata. Aici este tara lor,ca le-au dat-o mamicile lor si matusile alea bagaboante care aveau dosite la saltea zeci si sute de mii de euro,daca nu chiar milioane de euro.Acest domn TARICEANU cred ca a luat ceva lectii de "'smenar"' se la taticul lui vitreg,Amedeo Lazarescu,un foarte bun sifonar al fostei securitati.

  raspunde comentariului
 • SOCRATE

  27 martie 2017 15:02
 • Vai de noi !

  27 martie 2017 14:57

  Scrieti , scrieti , dar ce folos daca nimeni nu se implica in cercetarea acestor fapte . Oare cu ce se ocupa mult iubita noastra C Kovesi ? Nu poate face nimic impotriva grupuli " Noi suntem Puterea " , din care si ea face sau a facut parte ?

  raspunde comentariului
  • Marian

   28 martie 2017 18:25

   Kovesi si DNA isi fac datoria! Dar nu pot ancheta decat in urma unor sesizari sau reclamatii! Deci cei care au date si sunt doritori de indreptarea lucrurilor, ar trebui sa faca aceste sesizari sau reclamatii! Este absurd sa tot criticati DNA si pe Kovesi, ca nu ancheteaza! Actionati!

   raspunde comentariului
 • Vai de noi !

  27 martie 2017 14:55

  Scrieti , scrieti , dar ce folos daca nimeni nu se implica in cercetarea acestor fapte . Oare cu ce se ocupa mult iubita noastra C Kovesi ? Nu poate face nimic impotriva grupuli " Noi suntem Puterea " , din care si ea face parte ?

  raspunde comentariului
  • Emil G.

   28 martie 2017 18:27

   Rautate nejustificata! Kovesi isi face datoria si nu apartine puterii care conduce Romania!

   raspunde comentariului
 • TeleDRUM

  27 martie 2017 14:37

  DRACnea SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI !

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  27 martie 2017 13:40

  Cel mai mare sarlatan, E hotul din Teleorman Ca s-a infratit cu hotii Si-a pus, sa voteze, mortii. Este condamnat acum, Dar tot fura cu Tel Drum. A salvat un ucigas Si-a furat u-ntreg oras Cu hotel si magazine, Sa le aiba pentru sine. Si se scalda-n milioane, Cat mai este la butoane. Ca fiu de militian Si sultan pe teleorman. Nu poti, n-ai cum sa-l intorci, C-a furat ferma de porci Si pamant, mii de hectare,De ramai cu ochii-n Soare. Ca ministru-n Bucuresti, A dat baniinu ghicesti. Lui Olguta, frumusel,Sa se-ntoarca tot la el. Si-n Brazilia, holtei, Cara banii frumusei. Ca e inalt hot de stat Si nu-i luat la-ntrebat.

  raspunde comentariului
 • motoc

  27 martie 2017 12:49
 • valy lon

  27 martie 2017 9:56

  Asta e "forța celui mai mare partid" JAFUL fără limite i tot Jaful e .....dragostea dintre Tăriceanu i Dragneal .Nu vă necăjiți că mai aruncă i prostimii câte ceva ca să i țină în viață.Deci, votați Ciuma roie că.....ne a dat ceva !

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  27 martie 2017 9:07

  Asa arata "democratia originala".Asa se prezinta "economia de piata libera" in tara noastra?!Bine ca exista România Libera.Bine ca suntem in NATO si EU..In România se poate trai mai bine...fara corupti

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  27 martie 2017 8:59

  Faceti un sodaj asupra opiniei celor care au votat Dragnea,Tericeanu, sau alti "agatati"...Bine ca exista Romania Libera.Bine ca suntem în NATO si Eu

  raspunde comentariului
 • fara numar, fara numar

  27 martie 2017 7:26

  are dreptate, de ce sa ramana sarac daca avem o tara bogata.

  raspunde comentariului
 • Teleormanu

  27 martie 2017 1:52

  De la teormanizare la teleromanizare. Azi in Alexandria maine in toata tara. Altfel spus morometizare.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design