Culisele afacerii „Belina”, plănuită și executată de Liviu Dragnea: De ce atacă, de fapt, șeful PSD Direcția Națională Anticorupție | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Petru Zoltan , 22 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 09:14, 23 septembrie 2017

De câteva zile, liderul PSD este furios și amenință procurorii DNA - nu cu pistoale, ci cu “partidul și Parlamentul”. Atacul șefului social-democrat este, de fapt, o apărare în fața acuzațiilor (neoficiale, deocamdată) că s-ar afla în spatele afacerii “Belina”. Iar faptele confirmă acuzația: afacerea a fost demarată de către vicepremierul Dragnea, pusă pe picioare de miniștrii Plumb și Varga, girată de premierul Ponta și încheiată de către urmașul lui Dragnea la șefia Consiliului Județean Teleorman.


22 septembrie 2017:  BREAKING NEWS O nouă lovitură pentru Guvernul Tudose: Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, în vizorul DNA, după ministrul Viorel Ilie. Cele două sunt acuzate în legătură cu trecerea insulei Belina din proprietatea statului la o firmă privată - VIDEO

Vicepremierul României, Sevil Shhaideh, este acuzată de abuz în serviciu, în dosarul Belina, a anunțat DNA. De asemenea, procurorii anticorupție cer aviz pentru urmărirea penală a deputatei Rovanei Plumb, ministrul al Fondurilor Europene, acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Sevil Shhaideh și Rovana Plumb sunt alți doi demnitari din Guvernul Tudose aflați în vizorul DNA, după Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.  

„România liberă” prezintă întregul fir al afacerii, încă din 2013, când - la inițiativa vicepremierului Liviu Dragnea, susținut de miniștrii Lucia Varga și Rovana Plumb - a fost emisă o hotărâre de guvern prin care Apele Române transferau către CJ Teleorman un teren de aproximativ 80 de hectare pe malul Dunării. Locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea.

DNA: abuz în serviciu

Terenurile și clădirile aferente au fost închiriate ilegal, spune DNA, de către CJ Teleorman companiei Tel Drum, firmă presupus controlată prin interpuși de către Liviu Dragnea. Ulterior, terenurile au trecut de la Tel Drum la firma Trident 51 SRL, care a fost preluată de Ștefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Între timp, firma Trident 51 a renunțat la contractul încheiat cu Tel Drum. Domeniul de pescuit de la Belina a fost gazda partidei de pescuit a lui Liviu Dragnea și a fostului premier Sorin Grindeanu. 

Această afacere este investigată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Până în prezent, sunt acuzați de abuz în serviciu urmașul lui Liviu Dragnea de la șefia Consiliului Județean Teleorman, Ionuț Adrian Gâdea, și Dorica Nela Iordan, fost inspector la Serviciul Financiar Contabilitate de la CJ Teleorman. În această afacere penală este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și Mircea Dumitrescu, fost administrator public al județului Teleorman. Gâdea a dat terenul companiei Tel Drum

Direcția Națională Anticorupție a anunțat printr-un comunicat de presă că a început ancheta penală împotriva trioului Gâdea, Iordan și Dumitrescu. Din ordonanța întocmită de procurori rezultă că, pe 16 ianuarie 2014, Ionuț Gâdea, în calitate de președinte al CJ Teleorman, ajutat de Mircea Dumitrescu, a încheiat cu firma Tel Drum și o persoană fizică trei contracte prin care a închiriat 80 de hectare din Insula Belina și Brațul Pavel al fluviului Dunărea. Contractele acopereau o perioadă de zece ani, la prețuri cuprinse între 1.900 lei pe an/ha și aproximativ 4.000 lei pe lună. Fără TVA. 

Procurorii susțin că acele contracte au fost încheiate „fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean”. Complet ilegal, dacă procurorii au dreptate.  Contractele au fost verificate în urma unui control financiar preventiv, tot pe 16 ianuarie, de inspectorul Dorica Nela Iordan, de la Serviciul Financiar Contabilitate al CJ. Deși știa că documentele sunt ilegale, aceasta le-a vizat. 
Fundamentarea, -asumată de Dragnea, Varga și Plumb

Dar cum s-a ajuns la încheierea contractelor de către CJ Teleorman? Pe 15 iulie 2013, conducerea Apelor Române a decis, printr-o hotărâre de Consiliu de Conducere, emiterea unui aviz favorabil pentru a transfera două imobile în administrarea Consiliului Județean Teleorman. Opt zile mai târziu, CJ a emis o hotărâre prin care și-a exprimat acordul de a prelua imobilele „Insula Belina” și „Brațul Pavel”. Această hotărâre a fost girată de prefectul de Teleorman, Liviu Dumitrașcu. După această procedură, documentele au ajuns la Liviu Dragnea, atunci viceprim-ministru și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Din această poziție, Dragnea și miniștrii Lucia Ana Varga și Rovana Plumb au redactat o notă de fundamentare pentru emiterea unei hotărâri de guvern care să consfin-țească trocul dintre Apele Române și CJ Teleorman. 

Oficial, se pregătea un proiect social

Cei trei politicieni au justificat necesitatea emiterii unei hotărâri de guvern prin faptul că autorităţile administraţiei publice ale judeţului Teleorman sunt preocupate de existenţa la nivelul judeţului a unor proiecte de dezvoltare durabilă a zonei prin protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului natural al judeţului. În acest sens, Consiliul Judeţean Teleorman a depus la Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia (în cadrul pachetului de proiecte pentru etapa 2014-2020, cu finanţare din fonduri europene) fişa proiectului “Reabilitarea şi valorificarea cadrului natural al zonei Dunării-Insula Belina-Braţul Pavel, comuna Seaca, judeţul Teleorman”.

Astfel, conform notei de fundamentare, pe Insula Belina și Brațul Pavel trebuia să fie implementat un proiect cu caracter social. Acesta cuprindea: o tabără de vară pentru elevi, tabără de creație pentru pictură și sculptură, complex sportiv de canotaj, volei, baschet, handbal, fotbal, pescuit sportiv și tenis. Trebuia să se mai construiască un complex turistic format din hotel, căsuțe, bazine de înot și pensiuni, pista de biciclete Seaca-Turnu Măgurele, port pentru ambarcațiuni ușoare și de croazieră, aquaparc, drumuri de acces și infrastructură rutieră, dar și amenajarea unei zone pentru plajă. 

Și turismul urma să se dezvolte

Prin acest proiect se urmărea creșterea locurilor de muncă, dar și a numărului de turiști. „Prin realizarea proiectului pe cele două insule se va diversifica oferta turistică în urma construirii unei infrastructuri turistice şi de agrement, se vor crea condiţii pentru tineri pentru petrecerea timpului liber, desfăşurarea de competiţii sportive, realizarea unor spaţii pentru desfăşurarea de evenimente culturale, sportive şi educative”, se mai menționează în nota de fundamentare. 

Cu o așa justificare asumată chiar de vicepremierul Liviu Dragnea, dar și de miniștrii Lucia Varga și Rovana Plumb, documentul a fost aprobat printr-o hotărâre de guvern de către premierul de atunci, Victor Viorel Ponta. Documentul guvernamental a fost contrasemnat tot de inițiatorii afacerii. Adică de vicepremierul Liviu Dragnea, de Rovana Plumb – în calitate de ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice, dar și de Lucia Ana Varga, în calitate de ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură.   

Gâdea: „Nu e, domnule, Dragnea acolo!“

Fostul președinte al CJ Teleorman, actual secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Ionuț Adrian Gâdea a declarat pentru “România liberă că această afacere este perfect legală. O poziție perfect normală, câtă vreme secretarul de stat a girat toată povestea.

“Au fost doar niște contracte pe care -le-am preluat de la Apele -Române”

„Vă asigur că nu am făcut ceva ilegal acolo. Nu am făcut nimic ilegal acolo. Au fost doar niște contracte pe care le-am preluat de la Apele Române, odată cu preluarea imobilelor. Apele Române au avut niște contracte de închiriere pentru luciul de apă. Contractele au fost semnate în urma unor licitații organizate de Apele Române. La momentul la care au fost preluate conform hotărârii de guvern, CJ s-a subrogat în drepturile celor de la Apele Române. Când s-au făcut procesele-verbale de predare-primire de la Apele Române la CJ Teleorman, s-au preluat cărțile funciare și acele contracte de închiriere pentru luciurile de apă. Nu s-a făcut altceva decât s-au schimbat părțile contractante. La contracte nu s-a modificat nimic”, a spus Gâdea pentru RL.

“Contractele conțin -aceleași clauze” 

Întrebat de ce nu a organizat o nouă licitație pentru atribuirea contractelor, Gâdea a adăugat că, de fapt, „contractele conțin aceleași clauze stabilite în contractele rezultate în urma licitațiilor organizate de Apele Române. S-au încheiat pe aceleași sume de bani, pe aceeași perioadă de valabilitate. S-au schimbat doar părțile contractante. În rest nu s-a făcut nimic acolo”. 

Totodată, Gâdea susține (desigur, fără a invoca argumente decisive) că cele 80 de ha nu sunt controlate de Liviu Dragnea: „Nu aparțin lui Dragnea. Nu e, domnule, Dragnea acolo!”.

N-au mai fost bani de proiecte

Cât despre proiectul cu caracter social care urma să fie dezvoltat pe Insula Belina și Brațul Pavel, Gâdea se apără și susține că dorință a existat, dar nu a apărut nici o axă de finanțare europeană pentru proiectul descris în nota de fundamentare a Guvernului. În plus, a menționat că nu mai trebuia să facă licitație pentru a închiria terenurile către Tel Drum pentru că anterior o făcuse Apele Române. „Aceste imobile sunt în administrarea CJ Teleorman. Nu sunt proprietăți private. Nu au nici o legătură cu Dragnea. Repet, contractele au fost încheiate de Apele Române în urma unor licitații prin 2011.”    

FILIERĂ. Pe domeniul piscicol apare și Dragnea jr

O anchetă jurnalistică publicată de hotnews.ro arată că terenurile trecute de la Apele Române în administrarea Consiliului Județean Teleorman au ajuns să fie luate în chirie de către Tel Drum SA. Dar Tel Drum a cesionat contractul firmei Trident 51, din Teleorman, societate care ulterior a fost cumpărată de Ștefan-Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. În februarie 2017, firma Trident 51 a renunțat la contractul de cesiune încheiat cu Tel Drum, mai anunță hotnews.ro. 

Firma Trident 51 a fost înființată în 2013 de Elena Copăceanu și Daniel Barac și avea ca obiect principal de activitate comerțul cu pește. După două luni, firma și-a deschis un magazin în Piața Centrală din Turnu Măgurele. În 2016, Daniel Barac a renunțat la părțile sociale în favoarea lui Marius Lucian Barac. Ulterior, capitalul social al firmei a fost mărit de la 200 lei la 400 de lei, iar jumătate din firmă a fost preluată de Ștefan-Valentin Dragnea. Firma este patronată de Copăceanu și Dragnea jr. În anul 2009, Copăceanu lucra pe postul de referent la Primăria Turnu Măgurele.

REACȚIE. Dragnea amenință DNA

La scurt timp după ce Direcția Națională Anticorupție a anunțat acuzațiile împotriva lui Adrian Ionuț Gâdea, președintele PSD a anunțat că este vizat de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, și că se așteaptă să fie anchetat pentru orice. Totodată, a ținut să precizeze că nu are vreo legătură cu Tel Drum.  „Mă aştept să fiu audiat de doamna Kövesi pentru orice e în ţara asta. Şi dacă plouă. De Tel Drum se vorbeşte de 12 ani. Au fost date din interiorul DNA informaţii ca să pornească acea anchetă. E a 12-a anchetă, nu am legătură cu acea societate, dar m-am cam săturat”, a declarat Liviu Dragnea la sfârșitul săptămânii trecute.  

Iritat că fosta lui soție, Bombonica Prodana, a fost chemată la DNA pentru audieri, Dragnea și-a pus niște întrebări și a transmis și amenințări voalate: „De ce a fost chemată la DNA? Pentru că a fost soţia mea. E trimisă în proces pentru că a fost soţia mea. Aştept să se deruleze evenimentele în continuare. Dacă cred că eu sunt amnezic, se înşală amarnic”. În legătură cu afacerea „Insula Belina”, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că a citit comunicatul Direcției Naționale Anticorupție, dar fără efect. „Daţi-mi voie să vă spun că nu am înţeles nimic. E vorba de un teren care a fost transferat de la o autoritate publică şi când se transferă, se transferă cu drepturi şi obligaţii. Nu știu care e greșeala.”

MOȘTENIRE. Adrian Gâdea, urmașul lui Dragnea

Actualul secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării, Adrian Ionuț Gâdea, este fiul primarului pesedist Anghel Gâdea. Edilul conduce comuna Copăceni, din Teleorman, din anul 2009. Anterior, a fost viceprimar timp de nouă ani. Gâdea jr a fost promovat de Liviu Dragnea ca adjunct al Casei Județene de Pensii Teleorman. De aici, a fost transferat pe funcția de manager al Centrului de Sănătate și director al Căminului pentru Persoane Vârstnice, ambele din Furculești, județul Teleorman. 

Din anul 2013, Liviu Dragnea l-a lăsat pe Gâdea jr la șefia Consiliului Județean Teleorman, în locul său. A stat pe funcție până în decembrie 2016, când a fost ales deputat de Teleorman. A renunțat la mandatul de deputat în februarie 2017 pentru a fi numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale. Minister care decide cum se împart banii din Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Citește ziarul integral în format .pdf AICI!

Comentarii

 • Costin Stefan

  28 octombrie 2017 11:53

  SECURISTII COMUNISTI NE TIN OSTATICI SI FAC CE VOR ! I-au impuscat pe dictatorii Ceausescu si s-au facut ei, cu totii, dictatori, dupa ce au inecat in sange tara de doua ori, in 89 si 90. PSD-ul este partidul lor, PCR-ul resapat. Au luat tara in primire industrializata, cu agricultura dezvoltata si irigata. Au luat tara, fara datorii externe si cu creante de 4-5 miliarde de dolari, in tari care ne-au ramas datoare. Si, vazand ca poporul e pasnic, au iesit cu totii din barlogurile unde se ascunsesera de groaza ca vor fi linsati. Si s-au pus pe furt, pe jefuit, impreuna cu progeniturile lor, cu rudele lor si cu cozile lor de topor. Noi am aflat ca securistul Voiculescu a furat vreo 300 de milioane de dolari de la Crescent si de la exporturi, din care, a cheltuit 230 milioane dolari pe cele trei companii pe care si le-a infiintat in 1990. Si nu l-a judecat nimeni. Trebuie sa i le luam, ca le-a infiintat pe banii furati de la stat. Am aflat ca Nastase a vandut, pe spaga, cele mai importante combinate, intreprinderi si resurse energetice ale tarii. Si nu l-a judecat nimeni pentru asta. Dragnea, fiu de militian renegat de sateni, a escrocat statul cu sute de milioane de euro, cu Tel Drum, a furat restaurante, magazine si hotelul Turris din Tr Magurele, CAP-ul din Salcia, cu 13 mii hectare de teren arabil si ferme de porci si de vaci. A furat pana si insula Belina. Si nimeni nu l-a judecat pana acum. Ponta a anulat datoria Cazahstanului de 690 milioane de dolari pentru Petromidia. Si nimeni nu-i cere socoteala. Socrul lui Ponta, Ilie Sarbu, cu Hrebenciuc au influientat retrocedarea ilegala a unei suprafete de 43 de mii de hectare de padure si nu sunt condamnati. Vacaroiu a trecut peste embargou, in Jugoslavia, o mie de vagoane cisterna cu benzina si milioanele de dolari nu au ajuns in buget. Chiar nu v-a durut sufletul, imediat dupa 89, cand fratii Paunescu au cumparat Hotelul Intercontinental ? Nu va vine sa plangeti, cand derbedei hoti si analfabeti pangaresc, cu prezenta lor, Casa Poporului ? Pana cand rabdam, ca hotul si nerusinatul Dragnea sa conduca Romania, cu minciuni si fara investitii ? Cum il mai suportati pe tradatorul Tariceanu, care a dat petrolul si gazele firmei Sterling Resources, in 2008, pe spaga ? Nu sunteti uluiti, ca sarlatanul Radu Mazare, care a vandut Constanta si Litoralul, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare ? Ce mai asteptam fratilor, sa faca pipi pe noi ?

  raspunde comentariului
 • DNA-ul gestapovist

  26 octombrie 2017 21:02

  Cum sa nu ataci o astfel de institutie care nu mai are nimic in comun cu lupta anticoruptie ci este in mod clar inregimentata politic si face politie politica in slujba unui grup mafiot? Pana in prezent DNA nu a rezolvat absolut niciun caz de mare coruptie, ci s-a razboit doar cu adversarii politici ai lui Basescu si Iohannis ptr tampenii precum caltabosi, influentari telepatice, blocuri varuite, capre, facturi ,,false" de 2000 E dar care erau platite f legal prin banca si alte kkturi de acest fel. Niciun caz real de mare coruptie nu a fost finalizat de Portocalii d-nei Kovesi. Cel putzin in prezent au lasat orice altceva deoparte, fiind tot DNA-ul angrenat in sapaturi intense cu cazmale si tarnacoape ca sa-i gaseasca ceva lui Dragnea. DNA este o rusine ptr justitie si ptr Romania......Leo

  raspunde comentariului
 • Lamba Anisoara

  28 septembrie 2017 11:56

  Domnule,Dragnea!nu sunteti politician,sunteti un jucator amator de poker si jucati Romania COPIILOR mei, la cacealma!RUSINE PSD! RUSINE UDMR!ati girat guvernele proaste sub pretextul intereselor maghiare.in 20 de ani n-am vazut schimbari majore, in localitatiile locuite de minoritatea pe care "o reprezentati".cat priveste persoana Domnului Tariceanu,cred, ca porecla de maidanez ii vine manusa!

  raspunde comentariului
 • eugen raduca

  25 septembrie 2017 23:27

  din poza se vede un barbat fericit....se pare ca bunul dumnezeu l-a ajutat....

  raspunde comentariului
 • CHARLIE

  25 septembrie 2017 3:04

  Uitati-va atent pe poza lui Nea Dragnea. Are o musca pe palarie. Iarna e pe caciula!

  raspunde comentariului
 • Adrian Bumb ,lider brigada uslasi

  24 septembrie 2017 17:41

  Noi,Adrian Bumb ,lider brigada uslasi din Galati, marele hacker de etnie roma ,Black Lion ,reprezentantele etniei rome din Galati ,Ramona Constantin si domnisoara batrana nebuna Sanda Donciu,si toti prietenii nostri de nadejde din Galati si Bucuresti, ne declaram inca o data loialitatea fata de marele patriot Coldea si Doamna de Fier a Dreptatii Nationale ,Kovesi. Suntem alaturi de voi ! Traiasca SRI! Traiasca codoaseala romaneasca! Soldatii fideli din GalatiCostel si Laura Rusu, Florin Stefanescu, Catalin Mester,fam Bogoi Oratiu, Boscu Neculai ,Ado Ado , hingherii Baston Dumitru ,Tina si Octavian, fam Irimia Toader .fam Metehau Liviu, depun juramant solemn ca ,isi vor urmari si de acum in continuare vecinii prin gaura cheii,de pa colacul scaunului de toaleta,de la etajul 4,dupa perdele,cu binoclul, cu lentilele speciale de la ochelari ,dupa caz.spargem si conturi e-mail ,hartuim persoane neajutorate,maltratam si omoram animale de comapnie....si vor transmite aceste informatii importante pentru tara ,superiorilor nostri.....de la SRI sau de la Socola,Balaceanca ,etc!Servim Patria dupa puterile noastre si dupa IQ-ul nostru mic.

  raspunde comentariului
 • costica

  24 septembrie 2017 11:20

  Bani online la calculator, eficient si usor. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
  • Ella

   09 octombrie 2017 18:53

   Aceasta adresa este inexistenta ! Pacuraru Costica daca exista in realitate ca si persoana nu da adresa reala. Adresa postata e inexistenta -am verificat ica de acum 3 saptamini !

   raspunde comentariului
 • Ecce NOTW

  23 septembrie 2017 21:47

  Doktorul așteaptă schimbarea la față de când i-a intrat străinul pe ușa din dos cu colinda, doar nu i-a dat preskuru pe degeaba...

  raspunde comentariului
 • draga matei

  23 septembrie 2017 20:14

  dr.Samarescu . Astepti schimbarea prin straini? Vezi sa nu vina schimbarea la tine acasa si cine stie poate or castiga socialistii sau neonazistii maine.

  raspunde comentariului
 • psd-ul este matca coruptiei din Romania de la psd se trag sforile si se organizeaza coruptia la virf. Si Bombonica Prodan fosta nevasta a lui dragnea o tiganca - mai roman cine

  23 septembrie 2017 20:07

  Ma dragea a fost insurat cu o tiganca - ma romanialor cine va conduce - ******* ? ? ?

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  23 septembrie 2017 18:25

  Întrebucerea ecce de ce Dr Kuru nu prezintă definiția kurrupției, ecce cumva și kurcubeul lui așezat pe un scăunel la masa tăcerii?

  raspunde comentariului
 • deakonu

  23 septembrie 2017 12:56

  Dr. Samarescule. DNA face doar jocuri. Facem pariu ca daca Dr adnea renunta la politica ramane pe veci improprietarit? Apropo ai mai auzit ceva de Udrea, de Blaga, de Berceanu? Dar de plagiatul lui Ponta, dar de afecerile murdare ale lui Ponta cu Sova?

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  23 septembrie 2017 9:43

  In discutie este un teren de 80 hectare de apa si pamânt,cu care au fost "împroprietariti " unii...de catre "altii" ,,care nu aveau-dreptul sa faca ce-au facut...Asta e coruptie,nu-i asa?Este ! Tocmai asta e definitia coruptiei..."obtinerea de avantaje personale,folosind pozitiii politice..DNA F,FELICITARI. Faceti ceea ce spun si repeta reprezentanti oficiali ai SUA. si EU ."Continuati lupta împotriva coruptiei".Decicu administratia stam cu stam,cu finantele,la fel ,cu productia ,ce sa mai vorbim.Se vede..Astept SCHIMBAREA !

  raspunde comentariului
 • NITULESCU

  23 septembrie 2017 9:29

  DOMNILOR PROCURORI ori va e frica ori nu sunteti pregatiti suficient sa-i dovediti cine este ACEST DERBEDEU , NATARAUL NATIUNII, DE CAND S-A APUCAT EL DE AFACERI DIN TINERETE e incadrat pe calea HOTIEI si BANDITISMULUI fiind aparat si sustinut de unchiul si fratele sau decedat.A intrat in politica odata cu VARZARU TARABAGIU VIDEANU fiind colegi de facultate.Acest REPETENT NATIONAL cu 1,5 neuroni, ca sa junga mai intai BARONUL JUD TR a folosit acelasi MOD DE OPERARE CA SI IN CAZUL Baltii Belina, din Teleorman. Cat a fost jupan in jud TR folosind acelasi mod de operare si-a insusit FERMA DE PORCI DE LA SALCIA, Padurile din zona SLOBOZIA MANDRA PLOPII SLAVITESI, HOTELURI, CONSTRUCTII, foste C.A.P.-uri si I.A.S.-uri SI TERENURI DIN TOT JUDETUL,. ACEASTA CREATURA BIOLOGICA descreerata CARE SE CREDE VATAFUL RO trebuie bagat in centru unde se fac experimente si unde sunt studiati cobaii.

  raspunde comentariului
 • anti ciuma (mustata) rosie

  23 septembrie 2017 9:18

  Pentru cine a vazut American Gangster 2007 cu DW aceasta poza o sa-l coste pe DracNea la fel de mult cat l-a costat pe gangsterul din film faptul ca a purtat acea haina de blana de 50k. Asa ca DracNeo, da si tu foc la ceva de supararare.. poate ia astfel foc si ciumatii tati de pesedi!! muhahahahahh .

  raspunde comentariului
 • Avocat

  23 septembrie 2017 8:39

  trebuia sa stiti ca pescarii sunt oameni mincinosi.

  raspunde comentariului
 • Ilie Mihalteanu

  23 septembrie 2017 8:21

  La Jilava, dar nu Sevil Gusti Lazar si Luluta Kovesi.Hotarirea de guvern nu este NELEGALA, deci de ce a fost chemata Sevil la DNA? CCR a spus clar ca justitia nu poate anula o HG, iar Luluta face iar mizeria NELEGALA pe care a facut-o si cu OUG 13, mai ales ca acum ea este acuzata de SANTAJ si de ABUZ chiar de procurorii de la Inspectia Judiciara, asa ca, impreuna cu Gusti Lazar, lanseaza DIVERSIUNEA Sevil pt ca prostimea sa uite repede de MIZERIA de la DNA. Legal, faptele lui Sevil nu sint infractiuni, spun avocatii, deci este clar ca din ianuarie asistam la o lupta surda intre PSD-ALDE, care au cistigat alegerile, si MAFIA din justitie si SRI, coordonata de Hansi Klaus, care vrea sa dea tara pe mina SOROSISTILOR de la USR, coordonati din umbra de sorosistul tehnoCREAT Ciolos.

  raspunde comentariului
 • Commedia Divina

  23 septembrie 2017 8:10

  Iconic! Pizderul și Știuca. Bibanul la Masa Tăcerii. Capodopere.

  raspunde comentariului
 • Ingrati

  23 septembrie 2017 7:51

  V-a marit pensiile, a dat salarii grase, a aparat de DNA gasca de hoti si tot nemultumiti sunteti. N-are binefacatorul natiei dreptul sa-si ia partea ce i se cuvine? Nu l-ati votat in veselie pe ideea ca fura, dar ne da si noua? Nu va ganditi ca se supara si pleaca in Brazilia? Nu mai bine uita justitia de ei ca si de nenumaratii expatriati care si-au scos furaciunile pe sub nasul DNA si acum se lafaie prin paradisuri?

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  23 septembrie 2017 5:40

  Într-adevăr așa ecce, practic fraierul s-a așezat în plasă...

  raspunde comentariului
 • mihai

  23 septembrie 2017 5:24

  Daca n-a muscat momeala, macar a cazut in plasa...tot nu scapa Dracnea de zabrele.

  raspunde comentariului
 • Arianus Reloaded

  23 septembrie 2017 5:05

  Poza cu Bibanul ecce practic făcută deja, a fost postată demult în monitorul orificial de la masa tăcerii

  raspunde comentariului
 • Civilizatul

  22 septembrie 2017 23:24

  Va rog, atentie la exprimare...nu mai spuneti DRAGNEA...ci DOMNUL PRESEDINTE DRAGNEA...Ca nu e el de teapa voastra...sau, daca vreti sa vorbiti corect deonologic...DOMNUL PRESEDINTE LIVIU DRAGNEA, asa e daca va respectati propria persoana.

  raspunde comentariului
 • LKJHGFD

  22 septembrie 2017 23:18

  N-ARE VOIE OMUL SA FURE CA VINE DNA-UL PESTE EL...CE TARA E ASTA?!

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  22 septembrie 2017 22:03

  Ionel Ionelule, n-ai somn? Te-ai trezit cu coșmarul în kurcubeu și acum duci dorul programului de franjurare al guvernului tehnocrăcănat? Ia cântă și tu ceva popular ca Cristian Homobuci până vine dimineața

  raspunde comentariului
  • Cristi din Banat

   28 octombrie 2017 9:37

   Âmi pare rău căci ieștii așa de prost căci ântrucît nicii nu ști s-ă scri romînește nu cunoștii gramaticacare ieste, te legi de noi de poponari și zicii că sântem homoseczuali. Nu ie adevărat mulși ie poponari, alți ie gai, nu ie frumos ce facii, poate și dl. Dragnea ie gai.

   raspunde comentariului
 • ion

  22 septembrie 2017 19:16

  Si cu maretul program de GOVERNARE PSD cum ramane ?

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  22 septembrie 2017 19:10

  Poza asta ecce precum o icoană renascentistă. Și bibanul se dă la fund tacticos dar zilele lui sunt numărate

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  22 septembrie 2017 19:03

  Ce frumos atârnă știuca pe cârlig...

  raspunde comentariului
 • Coman Jan

  19 septembrie 2017 21:14

  Din aceasta cauza acest GOLAN vrea sa "restructureze "APELE ROMANE si a pus in fruntea Ministerului Apelor paparuda de la Buzau o infractoiare cercetata penal si se bazeaza de excrocii de directori manjiti care au distrus din interior institutia statului!!Acest fenomen este present in toate bazinele hidrografice DNA trebuie sa cerceteze aceste fenomene infractionale ! Nu in ultimul rand trebuie cercetati pentru complicitate si favorizarea infractorilor " liderii de ***** de sindicat"care au contrasemnat decizii pentru care nu aveau nici in atribut!Hai DNA lasti cearta intre voi si muciti pentru LEGE!!Asta sa fie CREZUL vostru!!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  20 iulie 2017 16:04

  INSULA DRAGNEA DE PE DUNARE. Comuna Seaca din Teleorman e situata la 15 km de Tr. Magurele, la 50 km de Alexandria si la 5 km de Dunare. Portiunea din drumul national DN 51A dintre Seaca si Tr. Magurele este aprox. paralela cu Dunarea. In dreptul comunei Seaca exista INSULA BELINA cu o suprafata de 210 ha, si un brat al Dunarii, BRATUL PAVEL, de 4,5 km si cu suprafata de 137 ha. Toate acestea au fost in administrarea Apelor Romane pana in 2013, cand Dragnea devenise ministru al M. Dezvoltarii si vicepremier in Guvernul Ponta, iar un apropiat al sau de pe langa Turnu Magurele, tanarul Adrian Gadea, il inlocuise pe Dragnea in postul de presedinte al CJT. Imediat dupa aceea, CJT a concesionat INSULA BELINA, BRATUL PAVEL si cateva sute de hectare de teren de pe malul Dunarii, exofirmei Tel Drum, in vederea infiintarii unui CENTRU TURISTIC TELORMANEAN pana in 2020, cu fonduri euro. Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Dar ma tem ca o sa-l ajute numai pe Dragnea, daca o mai ramane pe afara.

  raspunde comentariului
 • IA AMINTE MOS BATRAN ...

  19 iulie 2017 23:34

  ALTFEL, CAII, AZI SE FURA -, NU DOAR PE FULGERATURA ...

  raspunde comentariului
 • CURIOSUL

  19 iulie 2017 20:01

  PENTRU CA DREAK-NEA L-A FACUT PARLAMENTAR PSD PE FRATELE fostului sef al PNA AMARIEI, DNA IL PROTEJEAZA. Unde au disparut porcii din rezerva de stat de la Peris si cum au profitat firme din anturajul lui Dragnea de o ferma in faliment. O afacere cu actionari din Teleorman din care statul a pierdut 150 de milioane de lei. SUNT patru plangeri penale, una facuta de Rezervele Statului, alta de BCR si doua de catre lichidatorul judiciar de la Romsuintest SA Peris toate vizand falimentul Romsuintest Peris si disparitia a 21.500 de porci din rezerva de stat. Plangerile s-au lasat cu dosare penale deschise in ultimii ani, insa toate sunt in lucru. Statul a pierdut din afacerea falimentara de la Peris peste 150 de milioane de lei. In sesizari sunt reclamate posibile infractiuni de care ar fi profitat Tel Drum si Interfrigo Logitics, firma unde are interese si fiul lui Liviu Dragnea.Rezerva nationala de carne de porc in viu, ce consta in aproximativ 21.500 de animale 1,7 milioane de kilograme, a disparut inca din 2011 din fermele Romsuintest SA Peris. Era una dintre cele mai mari ferme de porci din tara, cu aproape 90.000 de capete in saivanele sale din Ilfov. Rezerva nationala reprezinta hrana necesara populatiei in cazul unui dezastru natural sau in cazul inceperii unui razboi. Falimentul Romsuintest Peris si taierea porcilor din ferme s-a soldat cu plangeri penale realizate de Administratia Nationale a Rezervelor de Stat ANRS, BCR si administratorul judiciar numit de instanta dupa deschiderea insolventei in ianuarie 2012. Din aceste sesizari penale reiese ca persoane si firme care duc din nou catre liderul PSD, Liviu Dragnea, au profitat de disparitia porcilor, inclusiv cei din rezerva de stat, precum si de banii societatii proveniti din credite bancare sau returnari de TVA.Sesizarile au ajuns la Directia Nationala Anticoruptie DNA sau Parchetul General. Unele dosare s-au deschis inca din 2014, altele in 2015, dar inca n-a fost finalizat nici un caz cu trimitere in judecata.

  raspunde comentariului
 • node

  18 iulie 2017 15:04

  "dRAGNEA DIN ALEXANDRIA "MAI FURI MULT DIN ROMANIA?" DUMNEZEU O SA TE BATA "ROMANIA NU TE IARTA " ESTI UN MARE MINCINOS " SI UN HOT SI UN JEGOS"

  raspunde comentariului
 • amin

  18 iulie 2017 14:15

  PUSCARIA MUSTATA PUSCARIAINTERZICEREA PSD SI IN SFARSIT SA SCAPE TARA DE PARTIDU COMUNISTILORAMIN

  raspunde comentariului
  • node

   18 iulie 2017 15:24

   BALALAU DE ALEXANDRIA" JEFUIESTE ROMANIA " TELEVEZIUNILE FIDELE " JEFUIESC CAT POT SI ELE"SI UITE ASA POPORUL PROST "VOTEAZA CUM A MAI FOST" ??????

   raspunde comentariului
 • andreesanu

  18 iulie 2017 13:30

  TALHARII DE DRUMUL MARE sunt azi stapinii Romaniei !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  18 iulie 2017 13:30

  TALHARII DE DRUMUL MARE sunt azi stapinii Romaniei !!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  18 iulie 2017 12:22

  TREI INTREBARI. Cu ce bani si-a cumparat Patriciu rafinaria Petromidia ? Cu ce bani si-a infiintat Voiculescu cele trei mari companii in 1981 ? Cu ce bani si-a construit Dragnea blocul din Bucuresti ? 1. Patriciu cu creantele Romaniei inapoiate de Gadafi si facute cadou lui Patriciu de catre premierul Nastase act de vanzare-cumparare prin care PSD-ul a cumparat PNL. 2. Voiculescu a vandut vapoarele, cladirile si celelalte bunuri din activele filialelor firmei Crescent, firma de export care apartinea Securitatii, dupa executia sotilor Ceausescu. Si nu a predat statului milioanele de dolari incasate. In primele luni din 1990 a incasat si milioanele sosite in tara de la exporturi si nici pe acestea nu le-a predat. Astfel, a delapidat sute de milioane de dolari pe care s-a facut stapan. Si, din banii furati, a cheltuit 230 milioane de dolari in 1990-1991 pentru infiintarea celor trei firme GRIVCO, BIOPROD si INTACT. 3. Dragnea si-a construit blocul, din sutele de milioane de euro furate de la stat cu Tel Drum

  raspunde comentariului
 • GORBACIOV

  18 iulie 2017 8:46

  Draknea, sa-ti spun una " banii furati au pe ei microbul mortii"! Vezi cum te descurci cu cei din tara ca, CU CEI DE SUS N_AI SANSE!

  raspunde comentariului
 • Cincidenta!

  18 iulie 2017 5:30

  Taman acum, ministrul Justitiei a trimis Inspectia Judiciara pe capul DNA-ului, avertizand ca... "lupta anticoruptie nu inseamna doar DNA". Este o amenintare directa, dar sa afle ca este cu efect de bumerang! Risca sa scoata iar in strada sute de mii de oameni, care sustin DNA!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design