19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăGDPRTratament genetic anticancer

Tratament genetic anticancer

Cercetatorii britanici au anuntat descoperirea unei metode noi de deplasare in organism a genelor anticancer, intr-o maniera selectiva, acestea distrugand doar celulele canceroase, cu ajutorul nanotehnologiei. Aceasta metoda a fost testata in laborator pe soareci si urmeaza sa fie testata pe subiecti umani in aproximativ doi ani.

Daca rezultatele vor fi bune, acesta va reprezenta cel mai eficient mecanism de deplasare a genelor anticancer in organismul uman. Cercetatorul britanic Andreas Schatzlein, de la School of Pharmacy din Londra, autorul acestui studiu, a declarat ca a fost pentru prima oara cand nanoparticulele au fost directionate catre tumorile canceroase intr-o maniera atat de selectiva.

Potrivit Mediafax, echipa de cercetatori a introdus genele anticancer in cateva nanoparticule, care au actionat doar asupra celulelor canceroase si nu au afectat in niciun fel celulele sanatoase. Odata administrate, aceste gene au fortat celulele bolnave sa produca proteinele care distrug cancerul.

Aceasta metoda poate fi extrem de folositoare persoanelor care sufera de forme de cancer inoperabile, mai ales atunci cand tumorile se afla in apropierea organelor vitale, precum creierul sau plamanii. Rezultatele acestui studiu au fost publicate in editia online a revistei Cancer Research.

Terapia genetica este considerata o metoda foarte promitatoare pentru tratarea cancerului si a altor maladii, dar, pana in prezent, deplasarea genelor prin organism pana la locul in care trebuie sa actioneze a constituit un impediment major.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă