4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăGDPRSubstanţele din alimentele picante protejează inima

Substanţele din alimentele picante protejează inima

Vesti bune pentru fanii condimentelor picante. Se pare ca acele componente care fac ca ardeii sa fie piscosi combat hipertensiunea.

Studiul care a ajuns la aceasta concluzie a fost efectuat in Hong Kong, la Universitatea Chineza. Cercetatorii au studiat o familie de substante numite “capsaicinoide”, responsabile pentru senzatia picanta.

Prin acest studiu, am reusit sa dovedim ca substantele din chilli si din alte alimente picante au un efect benefic asupra inimii. Avem o imagine mai clara asupra mecanisemelor interne care influenteaza nivelul de colesterol si sanatatea vaselor de sange“, a declarat Zhen Yu-Chen, cercetator-sef.

Pentru studiu, savantii au folosit doua grupe de cobai. Ambele grupe de vietati au fost hranite cu mancare bogata in colesterol. Una singura a primit si alimente bogate in capsaicinoide. Ulterior, savantii au evaluat rezultatele.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă