11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăGDPRSapte pasi pentru a combate obezitatea la copii

Sapte pasi pentru a combate obezitatea la copii

Copiii si adolescentii supraponderali pot duce la bun sfarsit o cura de slabire urmand sapte pasi simpli.

O echipa de experti formata din medici si psihologi au propus un nou model de tratare a copiiilor si adolescentilor supraponderali, informeaza publicatia online Science Daily, consultata de ziare.com.

Acest model include schimbarile stilului de viata, educatiei si o interventie chirurgicala, pe langa dieta si fitness.

Prima regula care trebuie urmata este vizita medicala, nu trebuie sa se inceapa o dieta fara a merge la un control medical. Pe locul doi se afla educatia primita din partea parintilor. Schimbarile mediului de viata se afla pe locul trei in noul model.

Sprijinul acordat de cei din jur este foarte important pentru o persoana obeza care doreste sa slabeasca, acesta ocupa locul patru. Urmatorii doi pasi tin de terapiile medicale, urmand ca ultimul pas sa fie interventia chirugicala.

Esential pentru acest tratament este participarea si sustinerea membrilor familiei. In special parintii care ar trebui sa fie un adevarat stalp de sustinere pentru copilul sau si sa se implice in nutritie, exercitii si toate schimbarile pe care trebuie sa le faca copilul sau.

Desi nu este necesar ca toata lumea sa parcurga toti pasii necesarii slabirii, familiile celor in cauza ar trebui sa se urmeze strict toti pasii pana cand isi ating telul.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă