8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRCum puteţi preveni apariţia vergeturilor în timpul sarcinii

Cum puteţi preveni apariţia vergeturilor în timpul sarcinii

În perioada sarcinii, pielea are nevoie de o atenţie şi o îngrijire specială pentru a preveni apariţia vergeturilor. Acestea apar sau se accentuează în părţile corpului supuse creşterii rapide, în special burtică şi sânii, unde pielea se întinde la maximum, iar fibrele elastice se rup din cauza presiunii la care sunt supuse.

Nimeni nu va poate spune dacă sunteţi una dintre mămicile care se vor confruntă cu această problemă, dar dacă vă doriţi să nu aveţi motive de îngrijorare, cel mai bine este să preveniţi decât să trataţi! O gândire pozitivă, o alimentaţie echilibrată şi o îngrijire corespunzătoare a pielii pot face minuni, acţionând din interior spre exterior şi invers.

Citeşte şi Cinci ingrediente minune pentru un ten frumos

De obicei, femeile cu o piele mai puţin elastică sunt mai predispuse apariţiei vergeturilor în perioada sarcinii, când schimbările hormonale declanşează rotunjiri ale sodurilor, sânilor şi coapselor. Un regim alimentar sănătos poate contribui substanţial la creşterea elasticităţii pielii. Este indicat să consumaţi alimente bogate în proteine precum carne, ouă, peste şi lactate. Fructele şi legume au la rândul lor un rol important, deoarece conţin antioxidanţi, iar cele ce conţin vitamina C stimulează producţia de fibre elastice.

Folosirea intensă a unor creme şi geluri pe bază de uleiuri şi substanţe naturale precum drojdia, aminoacizii, proteinele din grâu şi din mătase poate fi, de asemenea, o soluţie eficientă. Rolul acestora este de a activa producerea de fibre elastice şi de a conservarea tonicitatea epidermei. Totodată, uleiurile şi cremele favorizează autorepararea pielii.

Citeşte şi Cinci paşi pentru a reaprinde flacăra pasiunii în cuplu

În plus, pentru a avea o piele catifelată şi elastică, nu uitaţi să vă hidrataţi şi să vă îngrijiţi pe tot parcursul sarcinii cu loţiuni de corp şi uleiuri special concepute pentru gravide, prin masaj zilnic.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă