Ceasul biologic al barbatilor ticaie mai repede dupa 40 de ani

de Modista .ro , 20 octombrie 2011
Barbat

Femeile nu sunt singurele care trebuie sa-si faca griji cu privire la ceasul biologic. Fertilitatea masculina este afectata de trecerea timpului intr-un mod mai radical decat cea feminina.

Specialistii spun ca barbatii concep mult mai greu un copil dupa varsta de 41 de ani. Dupa varsta de 45 de ani, acei barbati care nu au inca o familie, ar trebui sa apeleze la ajutorul expertilor.

Studiul a fost efectuat in timpul procedurilor de fertilizare in-vitro. Sperma barbatului care dorea sa devina tata era injectata intr-un ovul provenit de la donatoare.

Toate ovulele proveneau de la donatoare tinere, fertile si sanatoase, asa ca nu puteau fi invinuite de esecul procedurii. Fertilitatea barbatilor scade cu 7 procente pe an dupa varsta de 41 de ani. Incepand cu varsta de 45, ritmul se accelereaza.

Daca pacientii de 41 de ani aveau 60% sanse sa fertilizeze ovulul, cei de 45 de ani aveau doar 35% sanse sa aiba o sperma viabila.

Paula Fettback de la Clinica de Medicina Reproductiva din Brazilia a facut niste declaratii de care barbatii trebuie sa tina cont.

"Si barbatii au un ceas biologic. Nu e ca acela al femeilor dar nu pot nici ei sa astepte la nesfarsit pana sa conceapa."

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design