8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRAnchetă la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Un medic a denunţat lipsurile din...

Anchetă la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Un medic a denunţat lipsurile din această unitate

Ministerul Sănătăţii a dispus o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce în presa locală a fost publicată o scrisoare a unui medic, ce face referire la neajunsurile din această unitate spitalicească.

”Ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la declaraţiile unui medic primar chirurgie generală, astăzi, 26 noiembrie 2013, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus demararea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Echipa de control va fi formată din Corpul de Control a Ministrului Sănătăţii şi DSP Prahova”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remirs RL.

Articolul la care se face referire a apărut, săprămâna trecută în publicaţia Telegrama. În materialul respectiv sunt publicate pasaje din scrisoarea care ar fi fost trimisă redacţiei ziarului respectiv. Chirurgul Dan Oprea spune despre spitalul din Ploieşti că este în situaţia în care ”am ajuns să-mi fie ruşine să spun unde lucrez. Şi totuşi iubesc din toată inima mea acest spital umilit, abandonat de toţi”.

Chirurgul mai scrie că dotările sunt foarte vechi şi că nu se fac investiţii.

”Nu sunt bani pentru nimic… O instalaţie de sterilizare cu etilenoxid zace de peste un an şi nu se poate repara, deşi compresorul buclucaş nu costă mai mult de 2.000 euro. Noi folosim bisturie electrice de unică folosinţă, de zeci de ori, aţă cu ac sertizat se găseşte sporadic, de bază fiind tot aţa din timpurile doctorului Andreoiu, un mare chirurg prahovean de la care s-au inspirat multi alţi chirurgi de renume. Pense Liga Sure? Un lux sporadic. Disector ultrasonic – rachetă cosmică… Halate, câmpuri moi, de pe vremea lui Pazvante”, se arată în scrisoarea publicată în ziarul din Prahova.

”Dacă vrei să tratezi un bolnav, nu reuşeşti să foloseşti aceeaşi schemă de tratament măcar 6-7 zile. Îţi vine să urli când zilnic ţi se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deşi eşti conştient că este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gândaci în saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu gâlme, dar anvelopări pe exterior… lucrări care, poate, aduc ceva celor care le propun. Nu ştiu, nu se leagă nimic. Toată lumea este liniştită! Există un vinovat de serviciu…MEDICUL!!! Ăsta trebuie să-şi asume răspunderea. A jurat, nu?”, se mai arată în scrisoare.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă