19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăGDPR50% dintre spitale s-au acreditat

50% dintre spitale s-au acreditat

Mai puţin de jumătate dintre spitalele româneşti au reuşit să se acrediteze, aşa cum prevede un ordin al Ministerului Sănătăţii semnat acum o lună.

„Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat astăzi încă 158 de ordine de clasificare. Astfel, numărul unităţilor care vor fi clasificate va ajunge la 275“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a propus încadrarea spitalelor în cinci categorii (cu nivel de competenţă foarte înalt, înalt, mediu, bazal, limitat), însă niciunul dintre spitalele româneşti nu îndeplineşte criteriile pentru a fi considerat «spital de lux».

„Un număr de 5 unităţi sanitare ar putea fi clasificate în categoria 1 de competenţă, cu condiţia de a realiza până la sfârşitul lui decembrie un plan de conformare. Este vorba despre Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Floreasca, Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş, Spitalul de Urgenţă „Sf Spiridon“, din Iaşi“, se arată în acelaşi comunicat.

În Capitală, alte şase institute, respectiv Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu“, Institutul Hociotă, Institutul Marius Nasta, Institutul Paulescu, Institutul naţional de Recuperare, precum şi Institutul de geriatrie Ana Aslan au fost clasificate în categoria 1, monospecialitate.

Cele mai citite

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...
Ultima oră
Pe aceeași temă