6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn bebeluș din Tecuci a murit, la spital, din cauza rujeolei. Este...

Un bebeluș din Tecuci a murit, la spital, din cauza rujeolei. Este al 27 deces înregistrat la nivel național

Un bebeluș de șase luni, din Tecuci, a murit, miercuri, din cauza rujeolei. Copilul decedat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este al 27-lea caz înregistrat la nivel național, potriivit Vocea.biz.

 “A ajuns sâmbăta trecută la noi, era în stare gravă, fiind intubat. A fost adus de către un echipaj SMURD. A avut şi bronhopneumonie, iar din cauza complicaţiilor a murit”, a declarat medicul Carmen Dorobăţ, pentru News.ro. Ea a precizat că este al treilea caz de deces la copii, din cauza rujeolei, în ultimele luni, înregistrat la Iaşi.

“Trebuie ca părinţii să fie convinşi să-şi vaccineze copiii. Fără vaccin, neavând anticorpi, organismul nu rezistă, iar în multe cazuri se ajunge la deces”, a mai spus medicul Carmen Dorobăţ.

De la izbucnirea epidemiei, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în România a ajuns la 6.124. Specialiștii OMS avertizează asupra importanței respectării schemelor naționale de vaccinare pentru a asigura cea mai bună protecție posibilă împotriva bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare.

De exemplu, unele dintre aceste afecțiuni, cum este tusea convulsivă, sunt mai periculoase dacă apar în primele luni de viață, în timp ce altele, inclusiv rujeola, tetanosul și difteria, pot fi fatale la orice vârstă. Administrarea vaccinurilor a condus, de-a lungul timpului, la scăderea incidenței unui număr mare de boli care reprezentau o amenințare majoră pentru sănătate în regiunea europeană și la salvarea a milioane de vieți. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă