12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei pacienți sunt pe lista pentru transplant pulmonar a Spitalului "Sfânta Maria"....

Trei pacienți sunt pe lista pentru transplant pulmonar a Spitalului “Sfânta Maria”. Operațiile vor începe când vor exista donatori

Trei pacienți se află pe lista de așteptare pentru transplant pulmonar a Spitalului Sfânta Maria din București. Aceștia vor fi reevaluaţi în vederea operaţiei, dar intervenţiile vor începe când vor fi donatori compatibili, potrivit unui document transmis agenţiei News.ro de unitatea sanitară. Medicul Victor Zota, de la Agenţia Naţională de Transplant, spune că numărul donatorilor a scăzut la o treime.

Cei trei pacienţi rămaşi pe listă vor fi chemaţi pe rând şi vor fi reevaluaţi de conferenţiar doctor Dragoş Bumbăcea, medic primar pneumologie, la Spitalul Elias din Capitală, potrivit reprezentanţilor Spitalului "Sfânta Maria".

Operaţiile de transplant de la Spitalul Sfânta Maria vor fi realizate de medicul Igor Tudorache de la Hanovra, care va fi ajutat de medicii Narcis Copcă şi Cezar Stroescu, potrivit documentului remis de Spitalul "Sfânta Maria". Din echipa de transplant pulmonar mai fac parte medicii Dragoş Chiriţă, Nicu Boleac, Ianoş Pahomea, Cătălin Pivniceru, Victor Constantinică, Adrian Hanna.

În echipa de anestezie terapie intensivă sunt medicii Laura Popa, Mihaela Ungureanu, Iuliana Barbu, Carmen Ciocea.

Medici pneumologi sunt Dragoş Bumbăcea, Marius Balea şi Dani Gologan. Medic infecţionist este Sabina Şchiopu, iar asistenţi sunt Ana Stancu, Dana Haralambie şi Mihaela Mareş, potrivit documentului remis de Spitalul "Sfânta Maria”.

Medicul Victor Zota, de la Agenţia Naţională de Transplant, a spus, luni, pentru News.ro, că numărul donatorilor a scăzut faţă de anii trecuţi.

"Din păcate, numărul donatorilor a scăzut la o treime, după campania din 2016  a ministrului Sănătăţii, astfel că în 2017 am avut foarte puţine transplanturi", a explicat dr. Victor Zota.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, în 27 martie, că a fost deblocat transplantul de plămâni pentru pacienţii români în clinica austriacă AKH, iar, în acelaşi timp, Spitalul Sfânta Maria din Capitală va fi acreditat pentru transplant pulmonar, putând să înceapă operaţiile după apariţia în Monitorul Oficial o unui ordin în acest sens.

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă