6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânii disperați de lipsa medicamentelor și a vaccinurilor merg să și le...

Românii disperați de lipsa medicamentelor și a vaccinurilor merg să și le cumpere din Bulgaria

Criza medicamentelor i-a adus la disperare pe bolnavii români, care au găsit o soluție provizorie pentru problemele lor, anunță sâmbătă TVR.

Sute de medicamente vitale nu se mai gasesc în spitalele şi farmaciile de la noi, asa ca pacienţii români se duc în Bulgaria, unde găsesc tratamentele de care au nevoie, și încă la prețuri rezonabile.

De exemplu, niște fiole care nu se găsesc în nicio farmacie din România se pot cumpăra la Ruse cu echivalentul a 60 de lei.

Părinții români iau din Bulgaria vaccinuri pentru copiii lor, pentru că statul român e incapabil să asigure stocuri suficiente pentru imunizarea tuturor bebeluşilor.

Medicii atrag însă atenţia că vaccinurile trebuie transportate în genţi frigorifice la temperatură constantă, conform prospectului. În caz contrar, le scade eficacitatea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă