România este singura ţară din UE care nu a finalizat planul naţional oncologic

de Elena Mitrovici , 11 martie 2016 - stire actualizata la ora 18:48, 11 martie 2016
România este singura ţară din UE care nu a finalizat planul naţional oncologic

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu a finalizat planul naţional oncologic, dar că acesta va fi lansat la mijlocul lunii aprilie. 

"Toate ţările din comunitatea europeană funcţionează după aşa-numitul plan comprehensiv de control al cancerului. Suntem ultima ţară care nu l-a finalizat. În 13-14 aprilie, pot să anunţ oficial, în Bucureşti, va fi lansarea acestui plan, care va fi finalizat până în acel moment", a spus ministrul, citat de Agerpres. 

Planul naţional oncologic va trata toate aspectele, plecând de la profilaxie prin educaţie pentru sănătate şi screening, diagnostic şi tratament, îngrijire, paleaţie şi ajungând până la cercetare în domeniu. 

"Acesta e modul prin care poţi crea planuri de acţiune. Trecem de la strategii, în zona concretului, a palpabilului. Din momentul în care finalizăm acest plan, din care avem componente fără doar şi poate, ştim exact ce avem de făcut în anii care urmează şi ne propunem ca, până în 2020, ce să facem an de an, cum să bugetăm, astfel încât să ştim foarte clar ce avem de făcut", a adăugat Achimaş-Cadariu. 

Ministrul Sănătăţii a vizitat, vineri, Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa, la invitaţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, administraţia judeţeană cerând sprijinul ministerului pentru a finaliza investiţia începută anul trecut la noul bloc operator.

Comentarii

  • Dadi

    11 martie 2016 19:34

    OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Acum PROIECTUL s-a extins si international . Vrei mai multe detalii? Solicita-le acum la adresa de email cosdadiyahoo.com

    raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design