Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Raport privind starea sistemului naţional de sănătate, la Avocatul Poporului

Lipsa medicamentelor pentru bolnavii cronici şi celelalte probleme din sistemul sanitar sunt în atenţia Avocatului Poporului, care va elabora un raport special, ce va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

05.05.2016 - 17:46

Lipsa medicamentelor pentru bolnavii cronici şi celelalte probleme din sistemul sanitar sunt în atenţia Avocatului Poporului, care va elabora un raport special, ce va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului, potrivit unui comunicat citat de Agerpres

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, împreună cu Erzsebet Dane, adjunct al instituţiei, şi consilierii Luiza Portase-Necula, Monica Acatrinei şi Dorel Bahrin, s-a întâlnit cu preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, Radu Gănescu, preşedintele Alianţei Naţionale pentru Boli Rare, Dorica Dan, şi preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, Gheorghe Tache. 

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii asociaţiilor au criticat Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 75 din 2009 prin care s-a stabilit ca preţul medicamentelor de import să fie stabilit prin consultarea preţurilor din 12 state ale Uniunii Europene, iar pentru România preţul să fie cel mai mic din cele 12 ţări. 

"Respectivul Ordin a încurajat comerţul paralel cu medicamente. Ei au acuzat, între altele, şi faptul că nu a mai fost prelungit, începând cu 31 decembrie 2015, Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 456 din 2012, prin care s-a interzis exportul paralel de medicamente, una dintre consecinţe fiind absenţa de pe piaţă a medicamentelor pentru bolnavul cronic, acut şi cu boli rare", se arată în comunicat. 

Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, a declarat că au existat mai multe întâlniri cu autorităţile în domeniu, care însă au rămas fără rezultat. 

"Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că se întreprind şi se vor întreprinde demersuri în vederea soluţionării acestei probleme. În plus, Avocatul Poporului intenţionează să încheie protocoale şi va avea întâlniri cu asociaţiile de pacienţi, din perspectiva elaborării unui Raport special al instituţiei privind starea sistemului naţional de sănătate", mai precizează sursa citată. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...