11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialProtestul de la Glina (P)

Protestul de la Glina (P)

Nu-i este nimănui străină informația că locuitorii zonelor din Glina și Popești-Leordeni trăiesc în niște condiții greu de suportat din cauza gropii de gunoi.

Oamenii locului au semnalat în repetate rânduri problemele pe care le întâmpină, dar măsuri clare nu s-au luat. Cea mai mare problemă a zonei, este poluarea provocată de lichidul plin de subtanțe toxice provenit de la deseuri, numit levigat. Mirosul este insuportabil, apa nu este potabilă, iar toate aceste lucruri îi îndeparărtează pe locuilorii zonelor limitrofe de la o viată normală, decentă.

Fiind foarte îngrijorați pentru sănătatea lor, au inițiat un protest spontan, pe data de 24 iunie 2017, la ora 12:00, militând pentru închiderea gropii de gunoi și pentru dorința de a respira un aer curat.

Autorizația gropii de gunoi de la Glina a expirat la data de 1 iunie, iar locatarii au crezut că aici se sfârșește chinul lor. Dar din păcate, „traficul de gunoi” a continuat, și odată cu el și traiul greu al oamenilor. Toate acestea i-au împins la protest, iar acesta poate fi tradus ca un strigăt disperat după ajutor, deoarece în ziua protestului, locuitorii și-au exprimat public problemele, toți temându-se pentru sanatatea familiilor lor.

Acest strigăt de ajutor trebuie luat în seamă, deoarece este o problemă serioasă care poate  pune în pericol viața unor oameni nevinovați, care doresc doar un trai decent și eventual la o distanță mai mare de 200 de metrii de groapa de gunoi, așa cum este și legal. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă