Pacienţii cu scleroză multiplă, fără tratament

de Carla Popa , 09 februarie 2016 - stire actualizata la ora 23:41, 09 februarie 2016
Pacienţii cu scleroză multiplă, fără tratament

Situaţie şocantă pentru bolnavii de scleroză multiplă rămaşi fără terapie! Cei care mai sunt în viaţă s-au tratat în ultimul timp cu medicamente rămase de la pacienţii care au murit. Dar şi acelea s-au terminat. Netratată, boala duce la paralizie, orbire şi chiar moarte. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă controale, transmite TVR.

A fost primul şoc pentru Bogdan, acum 18 ani, când l-a lovit brusc boala care atacă sistemul nervos central. Cu tratament, a ţinut-o sub control. Bărbatul nu a mai primit de trei luni terapia asigurată de stat prin farmacia de spital. In aceeaşi situatie sunt peste 300 de bolnavi care ar trebui să primească tratamentul de la Spitalul Militar Central.

Dacă e oprit tratamentul, consecinţele pot fi teribile. Spitalul Militar Central explică în scris de ce sunt probleme. Cele trei firme care aduceau medicamentul au refuzat să-l mai livreze la preţul convenit printr-un acord-cadru. Spitalul a reziliat contractul şi a lansat o licitaţie deschisă pentru un alt acord. Nu au fost contestaţii.

Cele trei firme care voiau bani mai mulţi au blocat însă procedura prin care bolnavii ar fi primit tratamentul mai repede. Spitalul a lansat o cerere de ofertă pentru nevoi stringente. Există un câştigător, dar concurenţii au făcut contestaţie. Iar spitalul aşteaptă rezultatul. Boala nu aşteaptă însă.

Tratamentul care opreşte evoluţia spre paralizie şi chiar deces costă o avere. Statul îl plăteşte pentru toţi cei care obţin aprobare prin programul de scleroză multiplă. Sunt peste trei mii de pacienţi trataţi gratis.

Comentarii

 • escobar

  10 februarie 2016 16:11

  pentru cei bolnavi de SM,poate va ajuta....pe DigiTV a fost un film in care se prezenta cazul scriitoarei Ann Sawyer si a balerinei Judit Bachrach,bolnave de MS si care prin modificarea dietei au ajuns la performanta de a alerga chiar 10km pe zi...cartea celor doua se numeste "The MS Recovery Diet" si era acum vre-un an si la o librarie on-line dar in limba engleza6costa 100 lei....eu am cautat-o pt. cineva care era bolnav de SM....NU cred ca a lut-o si cu atat mai putin ca a urmat dieta....s-au "trezit" niste "dobitoci" sa se afle in treaba,aiurea,facandu-i rau ei NU mie,desi "intentia" era "invers" !!!!....eu cred ca ati putea cere si DigiTV sa reia emisiunea BAFTA TUTUROR!!!

  raspunde comentariului
 • Eu

  10 februarie 2016 8:12

  Ce fel de protectie iti ofera statul si ce legitimitate mai are, in conditiile unui faliment economic, social si mai ales moral? Asta inseamna coruptie...

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design