10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialMuzeul Naţional de Artă al României, îmbrăcat în culoarea speranţei, cu ocazia...

Muzeul Naţional de Artă al României, îmbrăcat în culoarea speranţei, cu ocazia Zilei Internaţionale de luptă împotriva cancerului de sân

Fundatia Renaşterea, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României, organizează sâmbătă, a 16-a editie „Iluminare in roz” – simbol al luptei împotriva cancerului de sân, sub sloganul „Arta de a fi sătoasă”. Preşedinţia României susţine campania de prevenţie a cancerului de sân iluminând simultan în roz Palatul Cotroceni.

Lumina Roz va fi declansata de Andreea Esca, Ambasador al Fundatiei Renasterea si de actrita Oana Pellea. Printre cei 200 de invitati de marca se regasesc personalitati din lumea culturala, medicala, reprezentanti ai societatii civile, oameni de afaceri, autoritati publice locale si centrale, printre care Gabriela Firea, Primar General al Municipiului Bucuresti.

Conducerea Fundatiei Renasterea, Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Andreea Mihai, Amalia Nastase, Monica Nistorescu, Andreea Esca si Directorul MNAR Calin Stegerean vor fi gazdele unei seri dedicate artei si sanatatii. Dupa momentul festiv al iluminarii in roz a Palatului Regal, seara va continua cu prezentarea expozitiei „EGAL. Arta si feminism in Romania moderna” si momente speciale de acordare a unor distinctii pentru 4 dintre sustinatorii Fundatiei Renasterea:

ES Diego Brasioli – Ambasadorul Italiei in Romania, va primi titlul de Ambasador prin Excelenta al Sanatatii Femeii,

Hairstilistul Sorin Stratulat – Ambasador Loreal in Romania, va primit titlul de Ambasador al Frumusetii,

Compania Roche va fi desemnata Compania dedicata Sanatatii Femeii, iar

Directorul MNAR – Dl Calin Stegerean va deveni oficial Prieten al Fundatiei Renasterea in Campania ”Arta de a fi sanatoasa”.

„In fiecare an, la 1 octombrie, in peste 70 de tari se ilumineaza in roz cladiri reprezentative. Anul acesta, la a 16-a aniversare, ne aflam intr-un loc remarcabil prin grandoare si incarcatura culturala. Muzeul National de Arta al Romaniei ne va ajuta sa le amintim femeilor faptul ca, prin control medical anual, cancerul poate fi invins. Fundatia Renasterea promoveaza preventia, iar in cazul cancerului de san nu exista nici o voce autorizata din mediul medical sau stiintific care sa puna la indoiala eficienta Mamografiei in depistarea precoce a cancerelor de san. Miile de cazuri depisate si tratate cu succes dovedesc acest lucru. Incurajam persoanele care cauta informatii in mediul digital sa acceseze surse credibile de informatii cum ar fi Organizatia Mondiala a Sanatatii, Mayo Clinic, Asociatii medicale nationale sau internationale” a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Fundatiei Renasterea.

În cadrul evenimentului va fi organizata o licitatie fara strigare ale unor acuarele realizate de o cunoscuta persoana publica, M.T., a carei identitate va fi dezvaluita abia la finalul serii, bijuterii oferite de Malvensky, Laura 8 si experiente donate de Ana Hotels si Chef Partrizia. Fondurile stranse vor acoperi costuri de prelucrare a perucilor pentru copii si paciente oncologice, in campania Vieti Impletite.

Alte cinci oraşe din ţară s-au alăturat Capitalei, iar lumina roz va transmite mesajul luptei împotriva cancerului de sân în: Braşov, Constanţa, Paşcani, Petroşani şi Râmnicu Vâlcea.

Câteva dintre clădirile reprezentative ale lumii care s-au îmbrăcat în culoarea speranţei sunt: Empire State Building New York – SUA, Turnul Perla Orientului din Shanghai – China, Muzeul Britanic din Londra – Anglia, Opera din Paris – Franta. In Bucuresti, au fost iluminate in roz: Ateneul Roman (2001), Muzeul George Enescu (2002), Teatrul National (2003), cladirea C.E.C. (2004) si Biblioteca Centrala Universitara (2005), Muzeul National de Arta (2006), Cercul Militar National (2007), Arcul de Triumf (2008), Institutul Oncologic din Bucuresti (2009), Palatul Parlamentului (2010), Palatul de Justitie (2011), Banca Nationala a Romaniei (2012), Academia de Studii Economice (2013), Muzeul National al Taranului Roman (2014), Facultatea de Medicina si Farmacie Carol Davila (2015).

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă