Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog: Avem preţuri pentru trei medicamente oncologice. Grija noastră este îndreptată spre pacienţi

de Iulia Iancu , 17 februarie 2017 - stire actualizata la ora 08:45, 17 februarie 2017
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog: Avem preţuri pentru trei medicamente oncologice. Grija noastră este îndreptată spre pacienţi

Au fost găsite soluţii pentru a se importa, în ţară, trei medicamente oncologice, acestea având deja stabilite preţurile, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru News.ro.

"Comisiile oncologice ale Ministerului Sănătăţii au evaluat necesarul de medicamente oncologice din spitale. Pentru trei avem deja stabilite preţurile. Medicamentele vor fi aduse pe nevoi speciale, prin Unifarm. Vom găsi soluţii şi pentru celelalte medicamente. Grija noastră este îndreptată spre pacienţi. Am introdus 13 medicamente noi pe listă, iar lista rămâne deschisă pentru orice medicament nou avizat de Agenţia Naţională a Medicamentului", a explicat ministrul. 

Producătorii de medicamente, dar şi asociaţiile pacienţilor i-au atras atenţia ministrului, în urmă cu o săptămână, că scăderea preţurilor la medicamente cu 35 la sută va duce la reducerea accesului la peste 150 de produse şi dispariţia de pe piaţă a altor câteva zeci.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design