20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMinisterul Sănătății a depus la Guvern documentația pentru achiziția de ambulanțe

Ministerul Sănătății a depus la Guvern documentația pentru achiziția de ambulanțe

Documentația privind achiziția de ambulanțe a fost depusă la Secretariatul General al Guvernului (SGG), a anunțat joi ministrul Sănătății, Florian Bodog, la începutul ședinței de Guvern, informează Agerpres.

"În ceea ce privește ambulanțele pentru SMURD și pentru serviciile mobile de ambulanțe, noi am depus toată documentația la Secretariatul General al Guvernului. Împreună cu doamna ministru Dan am semnat protocolul. Și am înaintat Secretariatului General inclusiv observațiile făcute de comisia de specialitate, care a analizat caietele de sarcini", a declarat ministrul Sănătății.

Premierul Mihai Tudose a intervenit, remarcând ironic: "Cu ambulanțele înțeleg că erau pe când nu s-au zărit, azi le vedem și nu sunt".

Pe 6 iunie, după o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și secretarul de stat în MAI Raed Arafat, fostul premier Sorin Grindeanu anunța că licitația pentru achiziția de ambulanțe va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului.

"Toată lumea lucrează într-o echipă, o echipă care ca primă sarcină va avea organizarea acestei licitații pentru achiziția de ambulanțe, că vorbim de ambulanțe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac într-o singură licitație, care este coordonată de Secretariatul General al Guvernului și unde vor fi reprezentanți de la IGSU, de la Ministerul Sănătății, de la DSU și de la SGG. Lucrurile se deblochează, astfel încât într-un timp relativ scurt să putem să avem acest acord cadru, să avem licitația pornită și într-un final să ajungem să achiziționăm ambulanțe", preciza atunci Grindeanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă