7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialAmbulanțe suplimentare la SABIF și SMURD, în contextul creșterii numărului de solicitări

Ambulanțe suplimentare la SABIF și SMURD, în contextul creșterii numărului de solicitări

Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență informează că au fost luate toate măsurile pentru ca asistența medicală de urgență prespitalicească în București să fie acordată fără sincope în aceste zile în care numărul solicitărilor a crescut semnificativ, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, măsurile au fost dispuse atât la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, cât și la SMURD.
 
La SABIF numărul solicitărilor a înregistrat vineri o creștere de 36 — 38 la sută. Dacă în mod normal, în 24 de ore, se înregistrează, în medie, între 1.000 și 1.200 de solicitări, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 1.600 de solicitări.
 
Pentru a face față numărului de solicitări, la Serviciul de Ambulanță au lucrat suplimentar vineri 8 echipaje de tip B și C, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă au lucrat suplimentar 16 echipaje de tip B și C. Două echipaje au fost aduse de la Argeș și unul din Prahova.
 
SMURD a lucrat, de asemenea, cu echipaje suplimentare pentru a face față creșterii numărului de solicitări. Din județul Teleorman au fost aduse două echipaje de prim-ajutor, iar la București a mai fost operaționalizat un echipaj, precizează sursa citată.
 
"Aceste măsuri vor fi menținute cât timp este necesar, astfel încât asistența medicală de urgență acordată populației să nu aibă de suferit", se arată în comunicat.
 
Pe termen mediu și lung, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență au în vedere mai multe măsuri, investiții și încheierea de parteneriate internaționale pentru îmbunătățirea procedurilor de dispecerizare, a trainingului dispecerilor și a infrastructurii existente, mai arată sursa citată.
Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă