15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialLeșinuri în lanț în Capitală, din cauza caniculei. Ce măsuri iau autoritățile

Leșinuri în lanț în Capitală, din cauza caniculei. Ce măsuri iau autoritățile

În primele șase ore ale zilei de miercuri aproape 500 de persoane au sunat la ambulanță, adică 80 de persoane pe oră, dintre care 15 au fost cazuri de leșin în spații publice, a declarat managaerul Serviciului de  Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), doctorul Alis Grasu. 

“Avem în funcţiune 49 de maşini de urgenţă, 19 cu asistente şi 16 de transport. Azi am suplimentat cu opt numărul de echipaje. În primele şapte ore au fost înregistrate aproape 500 de solicitări la SABI, cu 238 de urgenţe”, a spus Alis Grasu.

Citește și: Cum intervin autoritățile în zonele afectate de COD ROȘU de caniculă

Managerul SABI a făcut un apel către persoanele cu probleme de sănătate şi familiile cu copii să nu iasă din casă în intervalul 11.00 – 17.00.

“Tot în acest interval trebuie sporit consumul de apă, câte un pahar la fiecare 15 minute, consumul de fructe şi legume, adică pepene, cireşe, castraveţi şi roşii, bogate în apă”, a mai spus Alis Grasu.

În plus, medicul a spus că o atenţie specială trebuie acordată persoanelor singure, iar pentru cei căzuţi în stradă să se intervină urgent, pentru a fi duşi la umbră şi hidrataţi.

Citește și: 11 trucuri neobișnuite pentru combaterea efectelor CANICULEI

O grijă specială trebuie acordată şi animalelor de companie, care nu vor fi lăsate în maşină vreme îndelungată sau în spaţii cu mult soare.

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă